Translate

joi, 21 ianuarie 2010

Ghicitoare cu MiMa






cele doua sunt:
una imbracata in negru
una imbracata in alb

numele uneia incepe cu MI
al celeilalte incepe cu Ma

(nu jucam ,,mima`` tocmai acum, potoleste-te)

Inainte sa danseze , Ma a fumat sau doar cineva a fumat langa ea
Mi danseaza, danseaza, danseaza si o multime fumeaza ritmic langa ea

se presupune ca fumul de tigara ...dar e doar o presupunere nefericita
in realitate inspiratia daca nu vine de la Dumnezeu , nu genereaza bucurie sufletului

Mi este ,,maiastra``...Pasarea Maiastra a lui Brancusi
Ma este Steaua de Aur

Mi si Ma sunt parti ale infinitei coloane de valori romanesti

Mi traieste in Romania
Ma in Canada,
unde traiesc multi ,multi,multi romani
(majoritatea fericiti?)

Nu am gasit niciun material video cu Mi sau cu Ma
Asta e putin stupid!


Mi a aparut in rastimpuri la televizor, nu si in carticica despre Istoria Dansului in Romania, au uitat-o pe Mi!
Ma...nu mai stiu nimic de Ma, am o pagina dintr-un almanah vechi,o fotografie, o pagina pe care o tin intr-o carte albastra ,, Dirijorul de lebede``(Oleg Danovski), Ma intr-un superb arabesque, dansand Giselle.Nu poti sa nu o remarci pe Ma de la varful poantelor si pana in crestet, de unde o remarci in continuare catre Dumnezeu ca si pe Mi

Mi iubeste jazzul
si feciorul iubit al jazzului romanesc al lumii
o iubeste pe ea
lui i se spune Johnny
Ma vine de la scoala rusa de balet( Kirov na Leningrade) si iubeste partiturile clasice

Pentru Mi si Ma ...un trandafir din gradina Manastirii Bujoreni
si pentru tine, dezlegarea ghicitorii si-un cantec cu Johny
si ca in fiecare zi ... Doamne miluieste-ne!

MI-Maiastra - Miriam Raducanu
Ma- Steaua de Aur- Magdalena Popa



,,Cand vorbesc despre ea, eu ii spun Maiastra! Viata mea de Artist a inceput odata cu aparitia in destinul meu a acestei fiinte extraordinare, numite Miriam Raducanu!``- Gigi Caciuleanu

,,Amatto Checiulescu – E greu sã afirmi cã a existat un anume moment. Sunt multe evenimente care, coroborate, au netezit drumul spre afirmare. Iar faptul cã nu am fost singur pe acest drum m-a ajutat mult. Imi amintesc totusi un important concurs la Paris, cred cã era in 1965 când am intrat în competitie cu câteva dintre marile stele ale baletului european, în speta rus. Magdalena îsi construise deja un nume datoritã unor competitii ca cea de la Viena, al cãrei Laureat a devenit in 1959 sau Varna, unde a obtinut Medalia de Argint. La Paris l-am înlocuit eu pe Gabriel Popescu care dupã doar douã spectacole a fugit. Am avut partituri dificile de sustinut: “Seherazada” lui Rimski Korsakov, câteva montãri originale la muzica “Le marteau sans maestre” de Boulez si Concertino de Dinu Lipatti, ambele în coregrafia lui Gelu Matei si actul al doilea al baletului “Giselle” de Adolphe Adam. În aceastã ultimã reprezentatie, Magda îl avea ca partener pe Sergiu Stefan. Dupã noi au urmat în concurs celebrii dansatori ai ansamblului Kirov din Leningrad, în frunte cu Makarova. Mã umple si acum de mândrie gândul cã o româncã, Magdalena Popa, a câstigat Steaua de Aur, în timp ce Makarova a luat atunci doar Premiul Criticii.``Observatorul-publicat in Toronto, Canada

7 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Ferice de muza ce va inspira, ca frumos le mai scrieti...

Ferice de cei care va citesc, ca bine se mai simt...

Ferice de cei din jurul Dvs.

Danca Danela spunea...

Ferice de cei ca dumneavoastra care priviti lumea cu ochi de albina si nu cu ochi de musca , caci albina vede toate florile, musca doar necuratii(de la parintele Paisie Aghioritul inspiratiune)

Catalin spunea...

După tot ce am citit, că dacă nu imi plăcea aş fi fugit, am o întrebare pentru sufletul Dvs: trandafirul are picături de rouă pe el sau a fost stropit de cineva, în mod intenţionat?
PS De unde aţi luat Olympus-ul cu focală de 6 mm?

Danca Danela spunea...

15 august.Adormirea Maicii Domnului.La manastiri se fac slujbe de noapte.In noaptea aceea se canta Prohodul Maicii Domnului, asa cum in Saptamana Patimilor se canta Prohodul Domnului.Slujba , fiindca e vara si e cald si vine multa lume din satele vecine si din orasele apropiate, ba chiar din Bucuresti,se tine afara,in curtea-gradina cu flori a manastirii.Cand au inceput parinteii Prohodul Maicii Domnului, a inceput si ploaia si nu s-a oprit pana la sfarsitul cantarii.
O fi voit Dumnezeu sa ne arate cum curg lacrimile Maicii Domnului cand se roaga neincetat pentru noi.
Trandafirul ... a luat parte la toata voia Domnului.L-a stropit Dumnezeu si Maica Domnului.

Multumit?

Multumesc:)!

Olympusul nu e second hend cum ati fi crezut :), mi l-a daruit cu dragoste sora mea, intr-o toamna.
Cu ce focala ati fi fotografiat un trandafir cu stropi de apa?

Catalin spunea...

Cu plăcere!
Nu am insinuat că aveţi o scula la mâna a doua...Îmi pare rău că aţi înţeles asta...
Cât despre ce focală aş fi folosit... cred că orice de la 18 la 200 mm.
Mulţumită?:)

Catalin spunea...

Doamnă, vă mulţumesc încă o dată pentru sagacitatea Dvs.
Şi, cum spun americanii, I put my had up to you (Jos pălăria!)

Danca Danela spunea...

Nu-i asa ca uneori un neuron poate sa lase un barbat fara palarie? :)

Multumesc,

http://www.youtube.com/watch?v=6er8yI8vTmo&feature=related

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog