Translate

luni, 25 ianuarie 2010

ROG,VAI, Violet ! Te rog, Curcubeule...!


Azi te-am intalnit pe holul ingust cu ferestre mari, care leaga cele doua cladiri la etajul al doilea.
Desi te-ai sters de bratul meu , nu mi-ai raspuns la salut, nu poti sa spui ca nu m-ai vazut
Si m-am mahnit

Daca as fi Dumnezeu , m-as putea uita in inima ta ca sa aflu pentru ce buna ziua nu mi-ai dat ?
Dar sunt om si te-am judecat dupa inima mea, preocupata mai mult de ce i s-a intamplat ei ,primind nimic in schimbul unui bonjour, decat de ceea ce o fi in inima ta.

Rosu

Dragoste –iubire-Dumnezeu
Jertfa, altruism

Te judec ,m-am mahnit
Nu am alergat dupa tine
Ca sa te imbratisez
Pacat…
Doar 10 porunci de respectat ca sa fii in rosu fara de pata

Infinite pacate ale mintii, trupului si sufletului

Furie-ura-rautate,
Da, da…un rosu murdar,
Pana la negru,
pana la tatal mandriei si-al minciunii

Cineva ar trebui sa se spele,
Cineva ar trebui sa ne ajute
Cine Alta?

Toate sunt pe pamant
Pentru toate cele de pe Pamant se roaga Maica Domnului,
Adesea infatisata cu vesminte rosii in icoane

Domnul, Cel ce stapaneste toate cele de sus si cele de jos, vazandu-te pe tine Maica Sa, stand in biserica si rugandu-te Lui, a zis: cere, o , Maica mea, ca nu ma voi intoarce despre tine, ci voi indeplini cererile tale si voi milui pe toti care canta (se roaga) tieSub cele rosii un vesmant

Albastru

Marea Muntelui Athos,
oglinda Maicii Domnului din cer
Muntele Athos
Gradina Maicii Domnului
http://www.sfaturiortodoxe.ro/muntele-athos/ISTORIC.HTM
Cerul
Albastru, culoare cereasca prin excelenta

Imparatul nostru Dumnezeu
(cel ce a facut cerul si pamantul, cele vazute si cele nevazute)

Prea Sfanta Imparateasa (Maica Domnului), cu ingerii stai impreuna si te rogi zicand: Imparate Ceresc, primeste pe tot omul ce se roaga Tie si cheama numele meu in ajutor, ca sa nu plece nimeni de la fata mea, neajutat si neascultat

Aha, deci il mai ajuta cineva pe Dumnezeu, adevarul e ca la cat e de atent, milostiv si iubitor cu noi toti, am putea din cand in cand sa-l mai ajutam si noi.
Iertand, iubind, fiind milostivi
Milostiv inseamna sa aduci bucurie (asa cum aduce un copil in inima ta) in inima omului de langa tine ,a aproapelui
Poti sa-i iei o grija materiala sau poti sa-i spui o vorba buna
Tot milostenie se cheama
(oranj-iertare, bucurie, galben pana la auriu , verde-renastere, regenerare spirituala culoarea profetilor si a Sfantului Ioan Evanghelistul, a vestitorilor Duhului Sfant.)

Mare contrast intre rosu si albastru,
le amestec si obtin armonie deplina.
Amesteca-le si tu si spune-mi daca am obtinut acelasi rezultat violet (avertisment :nuantele sunt perceptibile cu inima si se disting putin cate putin , modul ziditor)

Si mai spune-mi daca tot mai crezi ca Maica Domnului este o simpla femeie!

Ca dupa judecata Lui Dumnezeu, chiar de-ar fi cineva vrednic de osanda, totusi prin Acoperamantul tau( Maica Domnului ) cel puternic, capata vreme de pocainta si canta tie : Aliluia
(Aliluia, in ebraica, inseamna Laudat sa fie Domnul)

(Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului=placenta care a tinut pe Fiul Lui Dumnezeu si care ne acopera si pe noi ,care prin Botez devenim fiii Lui Dumnezeu, din fiii oamenilor-in icoane Acoperamantul este simbolizat printr-o panza, esarfa rosie , in partea de sus a icoanei, un acoperamant )

La multi ani! Ca sa ai vreme sa te intorci catre Dumnezeu 

Calea cea mai scurta intre Intuneric si Lumina, intre negru si alb este sa strabati curcubeul de la rosu la violet.E o inghetata mare ,al carei gust il simti diferit cand ajungi la fiecare culoare.

4 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Cred că este vorba de perspectiva asupra subiectului. Am auzit pe cineva că roşul simbolizează iadul...iar omul care a crezut în asta a fost un respectat academician...
Până la urmă, fiecare culoare poate fi bună sau rea...depinde de starea sufletească.
PS: pe viitor ignoraţi persoanele care nu vă aud, chiar dacă vă tamponează, pardon, vă şterg braţul...

Danca Danela spunea...

"Glasul Domnului va desparti natura focului spiritual, precum a despartit para focului in care au fost aruncati cei trei tineri din Babilon. Tot astfel socot ca si focul care este pregatit spre osanda diavolului si a ingerilor lui (Matei XXV, 41), la glasul lui Dumnezeu se desparte. In foc sunt doua puteri: una arzatoare, iar alta luminoasa. Glasul Domnului face ca partea aceea cruda (intunecoasa) si arzatoare a focului sa ramana celor vinovati de ardere, iar partea cea luminoasa si stralucitoare a lui sa fie sortita celor ce au sa se bucure intru veselie. Deci glasul Domnului este acela care desparte para focului si o imparte asa fel ca focul osandei sa fie neluminos, iar lumina odihnei sa fie nearzatoare".

ogarafgan spunea...

Pe mine ma intrebai, nu? Imi cunosti parerea, nu mai zic altceva :)
Si sa stii, cateodata esti atat de adancit in propriile-ti ganduri, ca nici de te taie cineva cu toporul nu reactionezi!
Doar suntem oameni! Toti gresim, dar de multe ori fara intentie! :)

Danca Danela spunea...

Nu pe tine, ca nu credeam ca citesti:), c-ai vazut de la inceput despre ce e vorba....tu esti o scumpete, o ratusca...
si daca tu esti om cu mine si eu sunt om cu tine:) gresim , gresim ,umar la umar:)
multumescu-ti ca trecusi

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog