Translate

luni, 12 octombrie 2009

Alte invataturi din ,, seminte duhovnicesti``un caiet al parintelui Arsenie Boca


Noi suntem raspunzatori de darurile lui Dumnezeu.(Noi nu le cunoastem si le tinem ca lumina sub obroc)
Avem raspundere la Judecata din urma.
Foarte repede avem sa aflam lucrul acesta la moartea noastra;de aici dincolo, vom ala masura noastra, pana unde era sa ajungem, cu schimbarea noastra in bine.Caci ne poarta ingerul nostru pazitor dupa ce trecem vamile vazduhului, unde cunoastem si recunoastem pacatele, ne duce in Rai si ne arata masurile unde trebuia sa ajungem, dupa inzestrarea Lui Dumnezeu.
Toti cei botezati au cinci, doi sau un talant.Si dupa acei talanti se cunoaste datoria (fecaruia), unde trebuia sa ajunga cu sfintenia vietii pe pamant.Daca n-a indeplinit masura aceasta, va fi trimis la judecata deosebi si va petrece dupa pacate, dupa tandaleala lor, pe care le-a iubit mai mult decat pe Dumnezeu(va petrece in iad)
Daca urmasii lui fac osteneaa si milostenii, poate iesi la bine, iar daca nu , petrece in iad pana la Judecata din urma.


(rau de cei ca noi , fara copii, fara urmasi fara prieteni dreptcredinciosi dupa noi care sa ne pomeneasca la Sfintele Liturghii si sa se roage pentru iertarea noastra.imi vine sa rad cand aud pe unii ca nu inteleg rostul pomenilor ,, ce , mananca mortu`?`` , pai daca-i dai un colt de paine si un cocolos de branza , zice flamandul un ,,bogdaproste`` de s-aude direct la Dumnezeu)


Viata de dincolo de mormant e si rai , si iad. Si crestinii lenesi locuiesc acolo pana ce cunosc dreptatea Lui Dumnezeu si datoria lor de a se fi facut mai buni.Pentru a se sili mai bine(tragere de inima spre bine)Aici putem alege, acolo suntem legati.
Cum vom pleca de pe pamant cu porneala aceea vom fi si dincolo, chiar de vom petrece in iad pentru trezire prea tarziu.
Sa aducem pe suflet lui Dumnezeu la masura lui de desavarsire.
Sa lucram binele si in afara si inlauntrul lui.
E grea sarcina sufletului, daca pleci cu datorie de pe pamant.
Masura ta o stie preotul, sub purtarea lui de grija poti merge inainte. caci el stie cat de bine poate face fiecare dupa puterea lui.
Toti suntem chemati cu dragoste de Dumnezeu.
Lamuririle sunt dovada a dragstei lui Dumnezeu pentru darul acesta si celor ce vor auzi.
Intelegeti si petreceti potrivit cu dragostea parinteasca a Parintelui Ceresc, Tatal, Care ne trimite ajutoare , cunostinte si minuni, lucreaza cu alesii Sai.
Probat ca ne ajuta rugaciunea sa fim subtiri de obraz de a-I darui Lui viata, dragostea si sufletul nostru, caci ne ajuta.
Este posibila o schimbare a crestinatatii noastre: sa ne rugam, ca Dumnezeu este hotarat sa ne ajute. O stralucire din noi si a celorlalte popoare, care sa porneasca de la noi.

Rugati-va pentru aceasta!Amin!

..................................................................................................................................................................

Iata de ce tara asta bogata, cu oameni poeti e macelarita de toti vatamatii sufletesti, care slujesc unii cu voie altii cu inselare celui rau, antihristului si noi nu intelegem de ce pierim ca o spuma, acesta este rostul nostru ... rugaciunea la care ne indeamna Sfantul Parinte Arsenie .
Sfantul Parinte Arsenie a spus ca de la Manastirea Prislop va porni scanteia rugaciunii si asa este , de la an la an tot mai multi oameni vin sa se inchine si sa multumeasca ajutorului pe care l-au primit de la Dumnezeu pentru rugaciunile Sfantului Parinte Arsenie.

Pentru aceasta se spune ca Romanaia va fi Gradina Maicii Domnului.
Talantul neamului romanesc este credinta in Dumnezeu.
Dumnezeu ne va judeca pe fiecare in parte, Judecata Personala ... dar ne va judeca si ca neam!

Hai sa dam inima cu inima la rugaciune!

Sfinte Constantin Brancoveanu, Sfinte Stefan cel Mare, Sfinte Valeriu Gafencu, toti Sfintii cunoscuti si necunoscuti, rugati-va Lui Dumnezeu sa aprinda focul credintei celei drepte in inimile romanilor !

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog