Translate

marți, 13 octombrie 2009

trei buzate, nesiliconate...raritate!


Lumina era

cam chioara.
Puteam sa citesc cu greu.
Icoana Sfantului Spiridon zugravita pe lemn de maslin, imi dadea putere.
Durerea incetase pentru moment.
O durere din care simti ca mori , care te desprinde de realitatea obisnuita.
O durere pentru care medicina are solutii simple, dar pentru care orgoliile intre colegi sunt prea mari, monstruoase .
Te doare uraciunea.te doare prostia celui care nu-ti simte durerea.
Ce paradox!
In loc sa-l doara pe el, te doare pe tine.
Pai atunci indura, daca tie ti-e data puterea acestei dureri !
Ma uitam ca din spatele unor gratii la medici, la asistente, la infirmiere, la baiatul cel tanar si frumos care te duce cu carutul intre sectiile spitalului, dispus ,, sa dea din casa``, ma uitam la sufletele lor bune , care ramaneau bune doar in ei dar care nu faceau punti intre ei, ca si cum fiecare isi cara trupul cu suflet intr-o cusca cu gratii.
Dintr-o cusca , un rezident zice :,,alba!``si pot sa confirm ca era alba...dar din cusca blondei cu ochelari , una despre care se stie ca a indoit zabrelele custii profesorului,
contorsionista in tineretile ei, se aude categoric :,, neagra!``
si-atunci durerile celor trei femei din rezerva in care ma gasesc,
urla de bucurie, sunt in libertate.
Trei femei frumoase , trei buzate ,
cum s-or fi nimerit toate in acelasi loc, in aceeiasi suferinta?
Una s-a trezit de dureri si se plimba. Geme usor ,inabusit , ca sa nu le trezeasca pe celelalte.
(As putea sa exclam ,, cat bun simt! Adica ce simtire buna , ce duh , ce har are fiinta aceasta.Acesta este bunul simt al omului, Sfantul Duh!)
Are picioare lungi, e bronzata , e gazela de fapt.
In fata oglinzii , femeia se opreste in toata durerea ei si se priveste.
Ofteaza!
(nu-i place cum arata, dar asta se intampla tuturor femeilor), trece mai departe, se covrigeste iarasi in pat.
Tintesc niste locuri prin care sa-i ,,fur`` din durere ,o mangai bland, ma inchin de cateva ori si ma rog Maicii Domnului si Sfintilor Nectarie, Ioan Rus si Pantelimon. Georgeta adoarme!
Viseaza ca face costume la Odeon , unde poimaine o asteapta plecarea intr-un turneu foarte scurt , asadar obositor?

Citesc Acatistul Sfantului Spiridon,
sirena salvarii se aude in noapte ,
se ivesc zorile curand,
frumoasele dorm , aceste frumoase femei care vor sa aiba copii , dorm cu parul ravasit , cu bratele invinetite de la venele sparte pe nedrept , cu buzele lor frumoase , nesiliconate, cu somnul lor indulcit de speranta.
Slava Tie Doamne ca ne-ai ajutat sa trecem noaptea aceasta si ca ca dincolo de gratiile noastre Tu ne ajuti sa ne rugam unii pentru altii!

4 comentarii:

Monique spunea...

Am spus-o si o repet-ramai asa Daniela draga. Ramai asa pentru ca lumea asta nebuna si dura si cinica a spitalelor , lumea asa zisa "medicala" are nevoie de cineva cum esti tu.Frumoasa povestire...

Danca Danela spunea...

Multumesc Monique, dupa cum zisei, lumea e buna, doar ca nu mai are punti intre bunatatile sufletesti

Brusc mi-am amintit ca odata , o liftiera mi-a zis ca nu ma ia cu liftul ei , ca nu ma cunoaste.
Nu-i nimic ,mi-am zis , nu sunt o persoana publica, nici in telenovele n-am jucat , da` nu si vedi ce scrie in chept ? Oricum nu m-a luat cu liftul la urcare, la coborare parca m-a recunoscut , nadins cand m-am urcat in lift ma tineam de mana cu seful sectiei ( ruda cu mine, dealtfel)

ogarafgan spunea...

Te doare, dar nu prostia celui care nu-ti simte durerea!
Te doare pentru ca stie, dar nu-i pasa! Te doare pentru ca poate e destept, inteligent, dar nu conteaza, pentru ca nu-i pasa de tine.
Da, libertatea durerilor la diagnosticul bunei crestine alb-blonde de neagra! Oameni albi si oameni negri ... la suflet!
Poti sa furi din durerile altora? As fi egoista sa te rog sa furi si de la mine, desi e un paradox! Si as vrea s-o pot da, dar ce vei face tu cu ea? Nu pot, nu sunt omul, las-o acolo, ne-am invatat impreuna de f mult timp, am devenit bune prietene, desiiii ... cred ca nu cunosc notiunea de bun prieten!

Danca Danela spunea...

Pot sa fur ,dar numai cu acordul si concursul indureratului si astfel egoismul tau ar fi hrana mea de azi

un bun crestin este acela care nu vorbeste deloc, dar in preajma caruia -l simti pe Dumnezeu si nu te mai temi de El ci te temi sa nu-L pierzi pe El


multumesc de-ntrecere:)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog