Translate

luni, 16 august 2010

Cum sa te lasi de fumat (si eu am reusit!)


Lasa-te de fumat!
Ai putea sa spui ca ai noroc, intrucat fumatul este interzis!
Da, da ... e batuta in cuie!
Dupa legea omeneasca fumatul e interzis doar acolo unde ii poate deranja pe altii, nu se refera deloc la fumator, el nu conteaza.
Dupa legea Lui Dumnezeu, atat cel care se chinuie cu depenenta sau patima fumatului este in egala masura iubit ca si cel care suporta pasiv fumul din iarba uscata a tutunului.
Daca-l rogi pe judecator sa te ierte si sa nu platesti amenda ca ai fumat inr-un spatiu in care scria ,,fumatul interzis``acesta nu te iarta, scoti banii, platesti amenda si de suparare iti mai cumperi un pachet de tigari.
Daca-L rogi pe Dumnezeu sa te ierte ca fumezi , nu-ti da amenda, iti da ajutor si de liniste ce capeti dupa rugaciune nu mai simti nicio tentatie sa-ti cumperi vreun pachet de tigari.
De aia zic, stiu cum e, altfel n-as zice, cum apare dorinta, tentatia, zbuciumul sa fumezi iarasi...roaga-te Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Inger Pazitor sa te ajute.





Sunt rugaciuni care nu au cum sa te rusineze, fata de cei din jur , care poate nu cred deloc in Dumnezeu ori poate cred intr-un alt dumnezeu, ceea ce nu-i deloc folositor,si nu au cum sa fie auzite pentru ca le faci in gand.Dupa o vreme de insitenta , pana ajungi sa ceri din inima curata ,cand ai credinta, nu ca sa-l testezi pe Dumnezeu , sa veZi ... iti da ajutor, atunci simti ajutorul, capeti putere tu asupra neputintelor tale.
Eu m-am rugat Maicii Domnului o vreme, apoi dupa ce-am ajuns la mormatul Sfantului Parinte Arsenie Boca,am scapat de toata patima...si de atunci , si asta e intr-adevar cel mai important, nu am mai avut tentatia.
Altii au reusit dupa cateva Sfinte Spovedanii.
Iar altii se straduiesc luni bune cu acupunctura , homeopatie, fitoterapie, art terapie,alte metode, unele deloc ortodoxe, cum ar fi yoga... costisitoare si fara rezultate pe timp indelungat decat la un numar mic de fumatori.
Stiu ca sunt unele persoane care singure , prin propria vointa se lasa de fumat. Doar ca nimic din ceea ce facem nu putem fara ajutorul Bunului Dumnezeu.Am reusit si eu cu propria vointa, de cate ori am incercat, dar tentatia a ramas , o data si dupa trei ani .Dumnezeu cand vede ca ne straduim ne da ajutor.Asadar ... sa nu ne mandrim, ca noi singuri putem!
Cei care n-au fumat niciodata se simt foarte speciali si chiar e mare lucru sa treci de liceu (mai nou chiar de scoala generala) , de faculate ori de anturajul de la munca unde intotdeauna e un nucleu de fumatori, fara sa fi incercat macar o data alaturarea cu ei.Si mai intotdeauna din afara pare ca fumatorii se distreaza mult mai bine, ba pe alocuri figurile lor capata insusiri carismatice.
Ce sa mai spun de filmele in care barbatul fumator , se parfumeaza cu Dior si iti mai serveste si povestea de iubire.Si afli ca fumeaza si ea.De exemplu!

http://www.youtube.com/watch?v=J-gz40Oim1I&feature=related

Cei care n-au fumat niciodata , nici ei sa nu se mandreasca si sa nu judece , ca toate nu le-au putut decat numai cu puterea Bunului Dumnezeu.
Scrie undeva parintele Arsenie Boca, daca vezi un cersetor care fumeaza, nu-l judeca tu.In realitate care dintre noi nu e cersetor?De cate ori nu cersim de la viata ce nu avem si ne par noua a fi pentru trebuinta?Si daca cersim si iubire este pentru ca nici noi nu am dat-o altuia care o cauta, fie el si-un cersetor care fumeaza...

Stie Dumnezeu tot ce ein inima noastra, in constinta noastra si ce face fiecare fir de par din capul nostru.
Fiti binecutantati!

Si nu uita , si daca vrei si daca nu vrei sa te lasi de fumat ,

marturiseste la Sfanta Spovedanie patima ta,neputinta ta,
roaga-te Maicii Domnului

sa-ti arate cat de mare e patima ta, cat de mare uraciune este sa ,,tamaiezi`` sufletul tau cu ,,tamaia`` celui cu coarne , fumul de tutun sau alte ierburi si intreaba-te de cate ori iti aprinzi tigara , chiar si in gand: ,,Lui Dumnezeu , Maicii Domnului si tuturor sfintilor stiuti si nestiuti si Duhului primit la Botez i-am aprins spre cinstire un bob de tamaie curata ?``

Intreba-te de ce jerfesti celui rau si nu jerfesti Domnului?
Zice Bunul Dumnezeu in Psalmul 50 : ,,Arderile de tot nu le vei binevoi``.Daca Dumnezeu ar fi binevoit ca sa fim fumatori , zice parintele Cleopa, ne-ar fi facut si un cos de evacuare a fumului.

E drept sa-ti cheltuiesti banutul sau jertfa pe un bob de tamaie , pe o lumanare, pe o rugaciune, pe o milostenie unui om flamand! Iata azi ce zi mare ne aminteste calendarul sa cinstim:

Sfantul voievod Constantin Brancoveanu , impreuna cu fii sai : Constantin , Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache sa se roage pentru noi si pentru tara noastra si pentru tot poporul cel dreptcredincios care slaveste pe Dumnezeu si Maica Domnului.

http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2010/08/16/16-august-pomenirea-sfintilor-martiri-binecredinciosului-voievod-constantin-brancoveanu-impreuna-cu-fiii-sai-constantin-stefan-radu-matei-si-sfetnicul-ianache/

Capul voievodului, taiat de turci in Ziua Adormirii Maicii Domnului, se afla la Biserica Sfantul Gheorghe Nou ( la km 0) in Bucuresti, fiind si ultima ctitorie din acest oras.

,,În ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, la 15 august, când Dreptcredinciosul Voievod Constantin Brâncoveanul împlinea 60 de ani, primi sfârsitul mucenicesc prin sabie împreuna cu fiii sai: Constantin, Stefan, Radu si Matei si cu sfetnicul sau Ianache, în cetatea Sfântului Constantin cel Mare, la Constantinopol, în anul 1714. Trupurile martirizate au fost apoi aruncate de necredinciosi în mare, de unde au fost culese de crestini milostivi, care le-au îngropat în taina si cu evlavie nu departe de Constantinopol, în insula Halchi, în biserica mânastirii Maicii Domnului.``

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/08/poetul-ioan-alexandru-despre-martiriul.html#more

,,în secolul 18, nu în mitologie, nu în illo-tempore, nu în timpuri necunoscute, nu în primele zile ale creştinismului, ci în sec. 18 când se mergea la vânătoare, când se mânca iluminist cu bijuterii de argint, când se făceau baluri şi dansuri, când lumea era evoluată ,aşa se spune,….se murea pentru Hristos cum nu se murea în vremurile cele mai frumoase.``

7 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Dacă ar fi după mine, aş interzice fumatul cel puţin în sistemul nostru solar. Eventual pe Pluto, (dacă tot a fost descalificată din categoria planetelor) ar putea fi amenajată o încăpere 4m x 4m x 2m pentru fumători! Pentru cei aflaţi în sevraj, dar merituoşi în viaţa de zi cu zi, la cerere se pot organiza excursii anuale! :)

Danca Danela spunea...

Nu va cred :)!Daa vreti sa va cred mergeti pe Pluto si faceti cumpana!Poate se califica datorita dumneavoastra!:)

Catalin spunea...

Şi cu a doua potcoava ce aţi făcut?

Danca Danela spunea...

Nu stiu ce e cu a doua potcoava, presupun ca in superstitia cu norocul adus de potcoave , la dumneavoastra functioneaza de la doua potcoave in sus.Nu cred in noroc ci in Dumnezeu, nu cred in superstitii, ci in Dumnezeu.
E mult mai confortabil si mai drept sa fac asa.

Catalin spunea...

puncte cardinale la Te iubesc!: de la E la V!

Marcel Eremia spunea...

Am tras o fugă pe Pluto și am făcut cumpăna. Tot nu s-a calificat....

Acum mă credeți? :)

Danca Danela spunea...

Nu , nu va cred, tocmai pentru ca sunteti mai bun decat credeam... o cred pe Manuela!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog