Translate

miercuri, 11 august 2010

Textura si sampanie din apa


Marea dragoste n-a venit , desi a tot venit ,am pipait-o si am zis ,, asta e`` dar nu era ea, mereu ii lipsea ceva peste toata sampania ei.

Poate sa fie un banal punct pe o litera ,,i``fara de care buzele inmuiate in sampanie nu se intind firesc, cedand intr-un suras.

Sunt buze care inmuiate in sampanie ,,intra la apa`` ca orice material textil din fibra naturala .
O fi de la sampanie!
O fi de la textura materialului.Din ce s-a facut materialul daca nu din carne si sange si din gandurile, fructe zemoase, scurse din minte, strecurate prin suflet, din cuvintele moi ori din cele care au strivit ca barosul relieful lor bland.

Cum s-o fi parjolit fiecare firisor de carne pentru fiecare sarut de iuda purtat cu bravura in carnea cuvintelor ce aveau sa fie spuse mai apoi?
Prin ce taina se va fi restituit fiecare fibra care freamata dupa dragoste, daca nu prin apa care potoleste parjolul si face sa dispara uscaciunea?
Apa nu vine fara rugaciune.
In politica nu este vorba despre dragoste, apa nu vine de la politicieni, pierduti in cautarea adevarului printre robinete de aur, si-am ales ca sursa de apa ,direct pe Dumnezeu.Ce-ar fi sa fiu bidonul de apa al Lui Dumnezeu?I-o fi sete de puritatea mea !
De-am citi si-n buze, in propriile buze doar, asa cum unii se impauneaza sa citeasca despre altii in cafea , in zodii ori in bobi,de-am citi in propriile buze ... am citi si rugaciuni.
Buzele sunt ca stramtorile dintre mari si oceane, prin ele trec si corabii de pirati si corabii cu apostoli.Piratii iti fura gandurile bune, si-ti acopera limba cu gandurile lor...ca sa vorbesti ce e hotesc.
Sa nu furi ...vestesc corabiile de apostoli, sa nu ucizi, infraneaza-te cu ajutorul Invatatorului lor si al nostru , Domnul nostru Iisus Hristos, sa nu fii desfranat,sa nu minti, sa aduci cinstire mamei si tatalui tau, oricare ar fi ei, ca tie sa-ti fie bine pe pamant,sa cinstesti ziua Domnului (Duminica - Sfanta Liturghie), sa nu asculti si nici sa spui bancuri ori alte vorbe, ca sa fie luat in desert numele Domnului,nu...sa nu-ti faci chip cioplit,sa nu te inchini la zeii acestia,Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine, e prima porunca...porunca din iubire.


Rugaciunile ar veni din minte, caci sufletul aflat la nevoie, aceeiasi nevoie eterna de iubire,ar tisni ca o sampanie din inima in minte, din minte pe buze, de pe buze , pe buze, caci cine nu doreste sa soarba iubirea filtrata in om prin Duhul Sfant?Doar cine n-a aflat izvorul de apa din care sa faca sampanie sufletului.

...si despre textura si sampania istorica

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/08/pomenirea-sfantului-nifon-patriarhul.html

Cand Neagoe Basarab ajunge domnitor, aduce moastele Sfantului Nifon in Tara Romaneasca, spre curatirea si stergerea greselii lui Radu Voda. Gavriil Protul noteaza in lucrarea despre viata Sfantului Nifon: „Au dus, apoi, sicriul si l-au pus deasupra mormantului lui Radu Voda, rugandu-se toata noaptea, impreuna cu Neagoe Voda, sfintiei sale pentru iertarea pacatului lui Radu Voda, care fara dreptate a lepadat pre Sfantul de la sine si l-a gonit din tara. Si - mare minune! - spre sfarsitul utreniei, vrand Dumnezeu sa arate aievea iertarea pacatului lui Radu Voda si al altora, care facusera nevoie si scarba sfantului, a vazut singur Neagoe Voda descoperire ca aceasta de la Dumnezeu: s-au rupt scoabele cele de fier si acoperamantul mormantului lui Radu Voda si degraba s-au desfacut marmurile, iar dinlauntrul s-a ivit trupul lui Radu groaznic si intunecat, plin de puroi si de putoare. S-a deschis si sicriul sfantului Nifon si a izvorat de la sfantul izvor de apa, care a spalat tot trupul lui Radu Voda, aratandu-l luminat. Apoi toate incuietorile si pietrele singure s-au inchis si s-au aratat lui Neagoe si a facut mare multumire“.

2 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

"Nimic nu este perfect, suspina vulpea."

Danca Danela spunea...

,,Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic.``

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog