Translate

luni, 23 august 2010

Sub bolta cand apare supa


Asculta mai multe audio MuzicaStrugurii sunt negri,atarna din bolta care face umbra binefacatoare.
Cateva vrabii degusta boabele mici si necoapte, nu prea mai au rabdare, le-a venit de cules via.
Bunicul pusese sub bolta doi stupi, scotea miere de la ei cat sa ajunga intregii familii.Primavara pe locul acesta rasare o padure de margaritar, florile mele preferate.E o palma de pamant de cativa metri patrati in care de-a lungul anului nu se intrerupe sirul darurilor Lui Dumnezeu.
Ne separa de vecinii din dreapta un gard de sarma cu ochiuri.Cainii fiecarei familii se apropie de gard, se privesc in ochi si isi fac datoria.Ne-am facut si noi datoria cu cet un os, de-o parte si de alta a gardului, ca sa fie pace, sa mancam in liniste si sa stingem conflictul transetnic, altfel ramaneam fara gard si ne-am fi ratacit in praf.
Am scos doua scaune din cele vechi, cu oasele de lemn , al caror trup scartie incet sub greutatea celor poftiti la masa.Alta generatie, alte greutati in trup si suflet.
Printre foi de vita verzi si uscate se strecoara soarele.E ca ceaiul de tei.
Numai ca fiind pranzul am primit si o supa rebela de galusti.Rebela pentru ca si-a iesit putin din reguli, si-a imbodobit transparenta cu bucatele de morcov, minuscule fragmente de ardei rosu , apoi indraznet ca un copil cam asa de cinci anisori, s-a aruncat pe suprafata ei ...patrunjelul.
Masa binecuvantata! Pofta e buna, daca nu e peste masura!

rugaciuni la vremea mesei de pranz:

Inainte de masa :

Tatal nostru-rugaciunea Domneasca


Dupa masa:

Multumim Tie Hristoase Dumnezeul nostru ca ne-ai ospatat cu bunatatile Tale pamantesti, nu ne lasa pe noi lipsiti nici de Cereasca Ta Imparatie, ci precum in mijlocul apostolilor Tai ai venit, pace dandu-le lor Mantuitorule, vino si la noi si ne mantuieste!Amin!

3 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Şi ieşea aburi din ea?

Marcel Eremia spunea...

Mmmmmmm, pare bună de s-o mânci cu ... polonicul! :)

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu : parol, nu-i mai trebuia nimciun abur
@Marcel Eremia: a fost odata ca niciodata, o supa pe care n-am facut-o eu ...asadar a fost delicioasa, cu ou de la gaina, cu zarzavaturi din gradina, cu masa sub bolta de struguri negri, zaibar ...cum ii spune pe la noi :)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog