Translate

miercuri, 4 august 2010

Fara chitara


Pe caldurile de peste zi, gandul ca s-ar putea sa dau intr-o buna zi peste un sarpe gros pe balcon, imi staruie de ceva vreme, de cand am auzit de la Beni
,un drumet fericit, ca au aparut in habitate din Romania , nici mai multi nici mai putin decat coioti.
Aici ( pagina lui Beni) : http://mybiosis.info/blogs/index.php?blogid=4

Sasaia ceva azi in bucatarie...ce sa fie , ce sa fie?Eram cu strecuratoarea in mana, arma alba ...si l-am prins:
Interventia greierului in rostirea rugaciunii inimii, mare comedie!Cum vin de se leaga lucrurile !

"Despre rugãciunea mintii, despre rugãciunea inimii si despre rugãciunea nipticã

Binecuvinteazã, pãrinte!

Când vrei, iubite frate, sã te rogi în tainã, din adâncul fiintei tale, imitã în aceastã rugãciune a inimii glasul greierelui. Greierele, atunci când cântã, o face în douã feluri. La început strigã de cinci-zece ori cu voce înceatã si retinutã si dupã aceea, spre sfârsit, glasul devine mai puternic, mai accentuat si mai muzical. Tu, iubite frate, când te rogi în tainã, dinlãuntrul inimii tale, la fel sã te rogi. Mai întâi sã spui: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-mã" - de vreo zece ori, puternic din inima ta si clar cu mintea si din adâncul fiintei tale, la fiecare respiratie o rugãciune, dar la fiecare rugãciune sã-ti tii respiratia atunci când inima ta ia aminte la rugãciune din adâncul ei. Si dupã ce spui astfel de vreo zece ori rugãciunea si chiar de mai multe ori, pânã se încãlzeste înlãuntrul tãu locul unde se lucreazã rugãciunea, atunci spune rugãciunea mai puternic din sinele tãu si cu mai multã silintã din partea inimii, asa cum îsi terminã cântarea greierele, cu glas mai puternic si mai muzical.

http://www.orthoblog.ro/2007/10/09/vedere_duhovniceasca_cuvantul_al_zecelea


cri-cri-cri , cri-cri-cri
ce fireasca e
ru-ga-ciunea i-ni-mii

Cand nu mai ai chitara, strecoara-te afara!

3 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Când am auzit de sâsâi m-am gândit la un şarpe...

Marcel Eremia spunea...

Fără chitară, doar cu ... strecurătoarea.

Cum cântă o strecurătoare? :)

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu :) foarte bine, asadar v-am speriat...sa va uitati bine in bucatarie, ca s-ar putea sa sâsâie ceva si la dvs.(Poate e iubita si va face farse:))

@Marcel Eremia Am putea expermenta o orchestra de stecuratoari...acordata fiecare cu cate-un ceai inainte, ceai de suna toare coada soricelului cu trei frati patati, un musetel si o de menta, interpretand piesa ,, Marul lupului``

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog