


E de neinteles de ce majoritatea celor care traiesc in afara Romaniei, romani fiind, se intorc la drumurile sparte, la harababura din tara , la aproape nimic vizibil civilizat, cu sentimentul ca vor sa-si sarute pamantul cum coboara din avion.ori din otocar ori masina pe patru roti ori calare ori pe jos.
De la Inviere , Sfintele Paste, pana la Inaltarea Domnului(intotdeauna intr-o zi de joi)au trecut 40 de zile.
Dupa zece zile , Duminica este Pogorarea Sfantului Duh.Si asa 40 zile+ 10 zile , se face vorbire despre cincizecime.
Adica, a plecat Domnul nostru Iisus Hristos la cer , ne-a aratat ce avem de facut, pe ce cale sa o apucam, ca sa traim vesnic in odihna si pace si sa ajungem in Imparatia Cerurilor, trimitindu-ne drept ajutor Duhul Sfant.
Binele din Imparatia cerurilor este asadar in cer , nu pe pamant, sederea noastra aici este doar pregatitoare, intocmai cum pruncul in pantecele mamei se pregateste 9 luni sa inceapa viata in afara si ca sa nu ni se urasca de prea mult bine, aci unde traim noi cei cazuti dimpreuna cu toti cei cazuti din harul dumnezeiesc.( ca am mai auzit oameni care de bine ce le e isi dau singuri cu stangul in dreptul) , aici unde suntem cazuti in firea pacatoasa, Dumnezeu ingaduie necazuri, boli, ca sa ne intarim in alegerea pe care o facem. Putem alege sa traim in Imparatia Cerurilor, unde nu este durere , nici intristare , nici suspin sau putem alege caderea definitiva in cazanul cu smoala.
Intruparea Domnului nostru Iisus Hristos, in Om , s-a facut din Duhul Sfant si din Pururea Fecioara Maria.
Duhul Sfant purcede de la Dumnezeu Tatal.
Domnul nostru Iisus Hristos, ,,Unul nascut , nu facut, care din Tatal s-a nascut , mai inainte de toti vecii.``, capata trup pe pamant ca sa fie asemenea noua, prin intrupare de la Duhul Sfant si Pururea Fecioara Maria.
Maica Domnului cu o viata pamanteasca in curatenie si rugaciune a fost aleasa pentru a fi salasul Duhului Sfant, loc sfintit in care sa se nasca intocmai ca pe pamant, Omul Iisus Hristos.
Asadar Maica Domnului nu e o femeie oarecare, a trait in curatie si rugaciune, in credinta, aleasa fiind sa dea nastere Mantuitorului , fara sa se strice fecioria ei.Un lucru peste firea noastra pacatoasa de intelegere, dar un lucru in care credem mai devreme sau mai tarziu.
Dupa pogorarea Sfantului Duh , Biserica praznuieste Sfanta Treime :Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh- treimea cea de o fiinta si nedespartita... o mare taina despe care s-au scris nenumarate pagini.
De atunci exista icoanele, Biserica si cele 7 Sfinte Taine, cele 10 porunci si propovaduirea Sfintei Evanghelii de catre Apostoli.
Capul Bisericii este Domnul nostru Iisus Hristos si calea ce ne-a dat-o El.
Gresit denumita catolica, biserica condusa de papa, in care el se autodenumeste capul bisericii,este corect numita biserica papistasa sau romano-catolica.
O tara nu are nevoie de presedinti, de regi , de conducatori de orice fel, ci de oameni intelepti si de prooroci, de Biserica .
Lupii in blana de oaie nu sunt din Biserica, ei pot fi eventual dintr-o institutie cu nume asemanator, intocmai cum pe o cutie de suc pe care scrie suc natural , intalnim explicatia ca sucul e natural identic cu cel natural in ce priveste culoarea, gustul, aspectul, dar pe cand sucul natural e obtinut din fruct adevarat, sucul natural identic e dintr-un fruct care doar seamana cu fructul natural , dar nu rasare din pamant , ci din eprubeta.
Din toata valtoarea orasului, a clasificarilor si a judecatilor, m-am dus pe campul plin de maci si alte flori si l-am vazut pe Dumnezeu in toate.
Ziua pogorarii Sfantului Duh.
De asta iti vine sa te pleci in genunchi la pamant si sa-l saruti cand vii de departe, e pamantul in care in fiecare zi prin Sfanta Liturghie pogoara Sfantul Duh.
Caci in multe manastiri din Romania se face zilnic Sfanta Liturghie,iar in bisericile de mir ( adica in preajma carora traiesc mirenii, noi astia cu sirvici ori pensioara ori copchii de crescut ori cu somaj ori fara ori cu vreo fafacere)in zilele de Duminica (Ziua Invierii Domnului)si la praznice imparatesti.
Pogorarea Sfantului Duh aduce pacea.
Cu cat ne rugam mai putin , cu atat mai putin avem in noi Duhul Sfant, suntem mai lipsiti de pace interioara.
cred ca pentru asta se spune ca Biserica e in noi.
Cand nu va mai fi pace nicaieri , atunci nicaieri nu va mai fi fost facuta Sfanta Liturghie.
Atunci va veni si Domnul nostru Iisus Hristos sa ne salveze si sa ne separe , unii de-a dreapta , altii de-a stanga .

...........................................................................
Stiati ca:
Biserica Ortodoxa este Biserica Catolica (Universala). Asa a fost dintotdeauna. Biserica papei este biserica romano-catolica. Cind romano-catolicii s-au despartit de Biserica in 1054 nu au incetat sa foloseasca in mod fraudulos numele de catolic si sa se pretinda catolici. In mod asemanator, in 1924, ecumenistii si-au insusit numele de ortodox si au continuat sa se pretinda ortodocsi pina in zilele noastre.
Catolic este un cuvint grecesc: Katholikos (καθολικoς ,καθολικής) si inseamna universal.
Crezul de la Nicaea (Nicene, Niceea) a fost scris in greaca in 325 AD. Crezul in celelalte limbi, inclusiv latina , sint versiuni ale originalului in greaca.
“Είς μίαν, αγίαν, [SIZE=3]καθολικήν[/SIZE] καί αποστολικήν Έκκλησίαν.” (greaca)
“Et unam, sanctam,[SIZE=3] catholicam[/SIZE] et apostolicam Ecclesiam.” (latina)
Soborniceasca este un cuvint de origine slavona (de la soboru). Slavii au fost crestinati tirziu, la sfirsitul primului mileniu. Limba liturgica la romani nu este nici de origine latina, nici greaca, ci slavona. Numai in limbile slave si in romana se foloseste soborniceasca in loc de catolica in crez.
“Во едину Святую, [SIZE=3]Соборную[/SIZE] и Апостольскую Церковь.” (in slavona si transcriere ruseasca)
De ce a intrat asa in lumea slava, ca e catolica sau soborniceasca nu schimba cu nimic crezul, dar confirma uzurpatorului de nume pretentia. Macar sa fim atenti ca atunci cind ne referim la supusii papei sa-i numim romano-catolici si, pentru ca istoria sa nu se repete, sa le spunem si ecumenistilor neo-ortodocsi, iar bisericii ecumeniste Biserica Ortodoxa de Stil Nou.
de la : http://vechiul-testament.crestinortodox.ro/forum/member.php?u=15936
8 comentarii:
Eu v-am promis că vin la maci...
Şi m-am ţinut de cuvânt...
Numai că, până am ajuns cu căruţa (se vede aşa aproape din cauză de zoom), plecară-ţi cam de multişor...:)
Şi să ştiţi, dincolo de glumă, că îmi place a doua fotografie...
Sărbătoarea cinzecimii v-a găsit pe plaiuri liniştite, ferite de nervii şi agitaţia măsurilor ce bat la uşile noastre.. Rusalii autentice avusărăţi.. Back to the origins... Superbă a doua poză...
Mă bucur pt voi şi să ne vedem curând....
Faine amândouă! Foarte! Mi-e tare dor de-acolo!
Multumesc pentru vizita...va trec pe lista degustatorilor de dulceata de crin!
Văd că aţi găsit din nou zăpadă pe un câmp cu maci. S-a topit iar macii s-au înmultit. Sper că acel căluţ să nu rupă prea multe flori...
Nu calutii rup frumusetile lasate de Dumnezeu, calutii ca si celelalte animalute sunt dintotdeauna in randuiala Lui Dumnezeu, doar noi oamenii mai rupem ba coasta unui cal, ba un mac in plina dragoste,ba o albastrea, ba uitam ce-nseamna floarea de ,, nu-ma-uita``
faina ultima :)
@smalldot :) fain blogul tau!
Trimiteți un comentariu