Translate

marți, 25 mai 2010

Rusalii cu maci si flori de camp






E de neinteles de ce majoritatea celor care traiesc in afara Romaniei, romani fiind, se intorc la drumurile sparte, la harababura din tara , la aproape nimic vizibil civilizat, cu sentimentul ca vor sa-si sarute pamantul cum coboara din avion.ori din otocar ori masina pe patru roti ori calare ori pe jos.
De la Inviere , Sfintele Paste, pana la Inaltarea Domnului(intotdeauna intr-o zi de joi)au trecut 40 de zile.
Dupa zece zile , Duminica este Pogorarea Sfantului Duh.Si asa 40 zile+ 10 zile , se face vorbire despre cincizecime.
Adica, a plecat Domnul nostru Iisus Hristos la cer , ne-a aratat ce avem de facut, pe ce cale sa o apucam, ca sa traim vesnic in odihna si pace si sa ajungem in Imparatia Cerurilor, trimitindu-ne drept ajutor Duhul Sfant.

Binele din Imparatia cerurilor este asadar in cer , nu pe pamant, sederea noastra aici este doar pregatitoare, intocmai cum pruncul in pantecele mamei se pregateste 9 luni sa inceapa viata in afara si ca sa nu ni se urasca de prea mult bine, aci unde traim noi cei cazuti dimpreuna cu toti cei cazuti din harul dumnezeiesc.( ca am mai auzit oameni care de bine ce le e isi dau singuri cu stangul in dreptul) , aici unde suntem cazuti in firea pacatoasa, Dumnezeu ingaduie necazuri, boli, ca sa ne intarim in alegerea pe care o facem. Putem alege sa traim in Imparatia Cerurilor, unde nu este durere , nici intristare , nici suspin sau putem alege caderea definitiva in cazanul cu smoala.
Intruparea Domnului nostru Iisus Hristos, in Om , s-a facut din Duhul Sfant si din Pururea Fecioara Maria.
Duhul Sfant purcede de la Dumnezeu Tatal.
Domnul nostru Iisus Hristos, ,,Unul nascut , nu facut, care din Tatal s-a nascut , mai inainte de toti vecii.``, capata trup pe pamant ca sa fie asemenea noua, prin intrupare de la Duhul Sfant si Pururea Fecioara Maria.
Maica Domnului cu o viata pamanteasca in curatenie si rugaciune a fost aleasa pentru a fi salasul Duhului Sfant, loc sfintit in care sa se nasca intocmai ca pe pamant, Omul Iisus Hristos.

Asadar Maica Domnului nu e o femeie oarecare, a trait in curatie si rugaciune, in credinta, aleasa fiind sa dea nastere Mantuitorului , fara sa se strice fecioria ei.Un lucru peste firea noastra pacatoasa de intelegere, dar un lucru in care credem mai devreme sau mai tarziu.


Dupa pogorarea Sfantului Duh , Biserica praznuieste Sfanta Treime :Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh- treimea cea de o fiinta si nedespartita... o mare taina despe care s-au scris nenumarate pagini.

De atunci exista icoanele, Biserica si cele 7 Sfinte Taine, cele 10 porunci si propovaduirea Sfintei Evanghelii de catre Apostoli.
Capul Bisericii este Domnul nostru Iisus Hristos si calea ce ne-a dat-o El.
Gresit denumita catolica, biserica condusa de papa, in care el se autodenumeste capul bisericii,este corect numita biserica papistasa sau romano-catolica.
O tara nu are nevoie de presedinti, de regi , de conducatori de orice fel, ci de oameni intelepti si de prooroci, de Biserica .
Lupii in blana de oaie nu sunt din Biserica, ei pot fi eventual dintr-o institutie cu nume asemanator, intocmai cum pe o cutie de suc pe care scrie suc natural , intalnim explicatia ca sucul e natural identic cu cel natural in ce priveste culoarea, gustul, aspectul, dar pe cand sucul natural e obtinut din fruct adevarat, sucul natural identic e dintr-un fruct care doar seamana cu fructul natural , dar nu rasare din pamant , ci din eprubeta.

Din toata valtoarea orasului, a clasificarilor si a judecatilor, m-am dus pe campul plin de maci si alte flori si l-am vazut pe Dumnezeu in toate.
Ziua pogorarii Sfantului Duh.
De asta iti vine sa te pleci in genunchi la pamant si sa-l saruti cand vii de departe, e pamantul in care in fiecare zi prin Sfanta Liturghie pogoara Sfantul Duh.
Caci in multe manastiri din Romania se face zilnic Sfanta Liturghie,iar in bisericile de mir ( adica in preajma carora traiesc mirenii, noi astia cu sirvici ori pensioara ori copchii de crescut ori cu somaj ori fara ori cu vreo fafacere)in zilele de Duminica (Ziua Invierii Domnului)si la praznice imparatesti.
Pogorarea Sfantului Duh aduce pacea.
Cu cat ne rugam mai putin , cu atat mai putin avem in noi Duhul Sfant, suntem mai lipsiti de pace interioara.
cred ca pentru asta se spune ca Biserica e in noi.
Cand nu va mai fi pace nicaieri , atunci nicaieri nu va mai fi fost facuta Sfanta Liturghie.
Atunci va veni si Domnul nostru Iisus Hristos sa ne salveze si sa ne separe , unii de-a dreapta , altii de-a stanga .





...........................................................................

Stiati ca:

Biserica Ortodoxa este Biserica Catolica (Universala). Asa a fost dintotdeauna. Biserica papei este biserica romano-catolica. Cind romano-catolicii s-au despartit de Biserica in 1054 nu au incetat sa foloseasca in mod fraudulos numele de catolic si sa se pretinda catolici. In mod asemanator, in 1924, ecumenistii si-au insusit numele de ortodox si au continuat sa se pretinda ortodocsi pina in zilele noastre.

Catolic este un cuvint grecesc: Katholikos (καθολικoς ,καθολικής) si inseamna universal.

Crezul de la Nicaea (Nicene, Niceea) a fost scris in greaca in 325 AD. Crezul in celelalte limbi, inclusiv latina , sint versiuni ale originalului in greaca.

“Είς μίαν, αγίαν, [SIZE=3]καθολικήν[/SIZE] καί αποστολικήν Έκκλησίαν.” (greaca)

“Et unam, sanctam,[SIZE=3] catholicam[/SIZE] et apostolicam Ecclesiam.” (latina)

Soborniceasca este un cuvint de origine slavona (de la soboru). Slavii au fost crestinati tirziu, la sfirsitul primului mileniu. Limba liturgica la romani nu este nici de origine latina, nici greaca, ci slavona. Numai in limbile slave si in romana se foloseste soborniceasca in loc de catolica in crez.

“Во едину Святую, [SIZE=3]Соборную[/SIZE] и Апостольскую Церковь.” (in slavona si transcriere ruseasca)

De ce a intrat asa in lumea slava, ca e catolica sau soborniceasca nu schimba cu nimic crezul, dar confirma uzurpatorului de nume pretentia. Macar sa fim atenti ca atunci cind ne referim la supusii papei sa-i numim romano-catolici si, pentru ca istoria sa nu se repete, sa le spunem si ecumenistilor neo-ortodocsi, iar bisericii ecumeniste Biserica Ortodoxa de Stil Nou.

de la : http://vechiul-testament.crestinortodox.ro/forum/member.php?u=15936

8 comentarii:

Catalin spunea...

Eu v-am promis că vin la maci...
Şi m-am ţinut de cuvânt...
Numai că, până am ajuns cu căruţa (se vede aşa aproape din cauză de zoom), plecară-ţi cam de multişor...:)
Şi să ştiţi, dincolo de glumă, că îmi place a doua fotografie...

Carmenuta spunea...

Sărbătoarea cinzecimii v-a găsit pe plaiuri liniştite, ferite de nervii şi agitaţia măsurilor ce bat la uşile noastre.. Rusalii autentice avusărăţi.. Back to the origins... Superbă a doua poză...
Mă bucur pt voi şi să ne vedem curând....

ogarafgan spunea...

Faine amândouă! Foarte! Mi-e tare dor de-acolo!

Danca Danela spunea...

Multumesc pentru vizita...va trec pe lista degustatorilor de dulceata de crin!

Marcel Eremia spunea...

Văd că aţi găsit din nou zăpadă pe un câmp cu maci. S-a topit iar macii s-au înmultit. Sper că acel căluţ să nu rupă prea multe flori...

Danca Danela spunea...

Nu calutii rup frumusetile lasate de Dumnezeu, calutii ca si celelalte animalute sunt dintotdeauna in randuiala Lui Dumnezeu, doar noi oamenii mai rupem ba coasta unui cal, ba un mac in plina dragoste,ba o albastrea, ba uitam ce-nseamna floarea de ,, nu-ma-uita``

Madalina Dascalu spunea...

faina ultima :)

Danca Danela spunea...

@smalldot :) fain blogul tau!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare