Translate

vineri, 7 mai 2010

oricine-as fi, priveste-ma ca un orb, priveste-ma cu Duhul

Intr-o zi catre asfintit, am vazut un caine pe bicicleta.
Avea si ochelari de soare, foarte inchisi la culoare , cu rame aurii si alungite , ca ochii felinelor.
Labutele din fata se sprijineau pe coarnele bicicletei.Pe cadru era adaptata o sa albastruie, montata aproape de ghidon.
Tinea capul sus de parca ar fi vrut sa vada pe sub ochelari.Oamenii se uita pe deasupra ochelarilor.Cainele biciclist era orb.Si oamenii orbi isi inalta capul si par ca se uita pe sub ochelari.In realitate inaltarea capului, indreptarea coloanei vertebrale face sa intre mai mult aer in plamani si simturile sa fie mai ...atente.
Un alt caine mergea pe langa bicicleta , pe langa spite, cu limba scoasa.
Dau sa-i fotografiez, stapanul apare brusc si ii acopera fata biciclistului.
Dau sa-mi cer scuze daca l-am suparat, ma uit la om , ma uit bine la el si tac.
Nu ma uitasem deloc dupa om pana atunci, vazusem un inedit biciclist canin cu ochelari de soare, zambisem si ma pregateam sa ...profit de o fotografie.
Daca as privi ca un orb , cu toate simturile atente la oamenii de langa mine, le-as putea vedea nevoile.
Si nevoile oricarui om sunt de iubire.
Cineva o sa-mi spuna ... ce face un om cu iubirea ta cad moare de foame?
Foamea asta...tot ea ne face din oameni neoameni si tot ea ne aduce mai aproape de Dumnezeu daca vrem si atunci Dumnezeu ne trimite prin alt om o felie de paine, peste o felie de iubire (niciodata egale)...pe care de-o impartim cu altul , o alta intreaga vom primi.Din paine impartita , o parte ramene in noi, iubirea ramane intreaga si se multiplica in altul.Aici matematica nu a gasit formula multiplicarii iubirii.E o cunoastere la care ajungem nu cu pricepere omeneasca.


Un om cauta prin gunoaie.Ce bine ca din cand in cand cineva arunca un rest de saorma cu ambalaj cu tot, asta numai adolescentii pot face.
Nu-i asa ca n-ati indrazni niciodata sa daruiti restul de saorma unui om de pe strada?
Si totusi cineva l-a luat din gunoi si l-a mancat, avea nevoie de el.
Acestui om , cineva i-a intins o hartie de 1 leu.Eu n-am mai vazut demult o fata asa de senina.Intr-o mana un rest de saorma, in alta o hartie de 1 leu,si el cu totul in mana Lui Dumnezeu, cu toata fiinta.
Mi-a venit in minte Sfantul Spiridon.Cel care umbla printre oameni si ai carui papuci se schimba o data pe an , pe 12 decembrie cand este praznuit.Se schimba pentru ca se gasesc purtati si se stie ca Sfantul Spiridon este traitor printre oameni.

Sfinte Ierarhe Spiridoane , roaga-te Lui Dumnezeu pentru noi.
Si pentru poporul grec si pentru tot neamul cel drept credincios al Lui Dumnezeu!
Ce-mi veni cu poporul grec? Sfintele Moaste ale Sfantului Spiridon se afla in Insula Korfu, in Grecia si nu de ieri de alataieri.(vezi mai jos)
http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2009/12/12/2876/

4 comentarii:

Costea spunea...

Dumnezeu este al lor... Dumnezeu este al celor miloşi care nu îi pronunţă numele doar atunci când au nevoie de ajutor iar apoi devin urmaşii lui Iuda...
Vă recomand poezia Paşi pe nisip scrisă de Ademar Baross.

Marcel Eremia spunea...

Eu n-as îndrăzni nici măcar să-l privesc în ochi si să-i fac o fotografie, darămite să-i mai dau si un rest de shaorma... As avea impresia că nu mai merit nimic din cele lumesti si materiale, de parcă i le-as fi luat/furat pe ale lui...

Dintre cei trei prieteni din imagine, cel mai putin fericit, ba chiar foarte trist, este câinele care merge la pas cu prietenul său uman. Are o privire ce exprimă o tristete îngrozitoare. Ceilalti, parca-s mai consolati cu viata, unul ascultă (sau se face că ascultă) la căsti, iar celălalt patruped, ”măcar” se plimbă pe bicicletă. Tristă-i imaginea si tristă-i lumea în care se întâmplă astea...

Danca Danela spunea...

@Costea...multumesc pentru poezie, e miscatoare, e mangaietoare , e ca un suspin

Dumnezeu e al tuturor si al celor cazuti in pacate si a celor sfinti, pe toti ne vrea Dumnezeu cel in Treime laudat

@Marcel Eremia ecranul camerei mele foto este mic, eu sunt chioara, cand am tintit subiectul , in cadru erau doar cateii, apoi a venit si omul ,declansasem deja.
Ceea ce m-a durut si pe mine a fost ca omul incerca sa atraga atentia asupra lui , sa spuna cumva ca e singur si noi ...niciunul nu-l vedeam, doar placerea in a fotografia o ...ciudatenie

fiecare purtam o cruce, el pe a lui, noi pe a noastra, dar cine ne impiedica sa rugam pe Dumnezeu sa glasuiasca dragoste in inimile noastre.

Nu e nevoie de mari portii de mancare sau de televizoare ca sa traiasca cineva.

Viata e iubire, iubirea e Dumnezeu.
Calea , Adevarul si Viata sunt Iisus Hristos.

Fiti binecuvantat cu toata familia!

catalin fudulu spunea...

Un catel bicliclist...

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare