Translate

vineri, 30 octombrie 2009

pantofi de dans , de dans descultz

Odata un baiat mi-a zis , ce pacat , nu-mi amintesc fata acelui baiat, ca mie ca sa-mi scoata cineva dansul din cap ar fi nevoie de operatie.
Dar nicio operatie din lume, ii raspund eu dupa multi ani baiatului al carui chip nu mi-l amintesc, nu poate scoate nimic din cap. Nici daca strivesti capul , asa cum se zice ,, ca la sarpe`` nu scoti din capul omului ce-i al capului acelui om.
Stii de ce?
Da-te mai aproape sa-ti spun! Hai , ia si o bucatica de ciocolata!
Pentru ca ce e in capul omului si nu poate fi strivit sau scos , se salveaza in sufletul lui.
Sarpele nu are suflet , are doar suflare, omul are suflet , are Duh Sfant .
...sau doar Duh de la Dumnezeu (de venire pe pamant cu voia Lui Dumnezeu) daca nu este crestin ortodox

ei, cum asa ? Daca nu-s crestin ortodox , crezi ca poti sa-mi scoti dansul din cap si din suflet?

Nu , nu se poate , dar nici nu poti lua dansul cu tine in vesnicie.
Doamne, eu stiu ca Tu ne asculti cu iubire cand ne rugam unul pentru celalalt.
Te rog lui sa-i lasi dansul in vesnicie.
Si din dansul lui , Tu sa faci iubire, de e voia Ta Doamne...iar de nu, lasa deoparte rugaciunea mea, ca sa nu-i fie grea sufletului dumisale.
Au!Ma doare spatele!
E de la nedans, de la lene, de la vreme si de la ce tocmai imi sasaisi printre dinti !

parafraza dupa Mistretul cu colti de argint
de Stefan Augustin Doinas

,, si sarpele mai sasaii, insa foarte putin``

4 comentarii:

vaida francisc atila spunea...

pacat ca scrii asa de rar...! esti bun ...tare pacat..!

Danca Danela spunea...

pacat e ca nu ne rugam la Dumnezeu si Nascatoarei de Dumnezeu, Pururea Fecioara Maria, mai mult decat scriem , sunt timpurile inainte , carevasazica coane Fanica.

E o bucurie pentru mine ca trecurati pe aici , va multumesc si va doresc sa treceti prin toamna cu sufletul-parau si cand nu voi mai fi vazut frunzele galbene ori rugii ori verzi ori tomnii , sa stiu ca e semnul salvator al acelui suflet care pastreaza culorile ei, ale toamnei

de ce-mi ziceti ,, esti bun`` ? :) de obicei baietii zic ,, esti buna``

ogarafgan spunea...

zice asa ca e ungura bre! :))
si da, esti buna! :)

Danca Danela spunea...

aha, inseamna ca tu stii pe ungureasca?
inseamna ca ai o mare daruire sa-i intelegi pe ceilalti!


Tango!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog