Translate

marți, 26 ianuarie 2010

doi, doua


Nu era el, mi-am dat seama ca nu era el .
Mi-ar fi sprijinit barbia in podul palmelor lui si cu degetele mari mi-ar fi sters ridurile de la coltul ochilor si-am fi ras impreuna pentru ca i-as fi spus un cuvant stalcit intr-o limba straina, care cuvant ar fi putut sa insemne ceva , daca ar exista.
Odata stand in aceeiasi pozitie, intr-o noapte cu luna mare si stele nenumarabile, mi-a sters doua lacrimi imediat ivite de sub pleoape.
De atunci lacrimile n-au mai lipsit din ochii mei si nici cele de pe degetele lui.
eu, cu ochii in pamant, el cu palmele intoase catre soare .Asa am primit lumina in ultima vreme, de la soare la mainile lui, de la lacrimile de pe degetele lui in lacrimile din ochii mei, din ochii mei ...in ochii sufletului
Acolo am intalnit lumina.
Vrei doua picaturi de apa?
Ti-e sete de lumina?

Lumina nu vine de la soare.
Dumnezeu facu soarele dupa ce crescura copacii, florile, iarba...
Sa nu te inchini soarelui, inchina-te Luminii!
L-am cautat pe iubitul meu si nu l-am gasit, e plecat pe undeva,
oriunde in cautarea Lui Dumnezeu.
Noi nu suntem doi oameni singuri...el e in gandul meu , eu sunt in gandul lui, asa ne-a facut Dumnezeu, sa nu traim singuri.
Ne-a dat Duh Sfant, ca sa ne iubim .


2 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Cineva a avut inspiraţie noaptea trecută...
Frumoasă gheaţa (?) de pe geam...

Danca Danela spunea...

Nu noaptea, dimineata, inainte sa plec undeva, departe...
Chiar ma intrebam daca numai mie mi-a placut ghetuca de pe geam
N-am putut sa surprind ceea ce am vazut cand am fotografiat-o...:(

:)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog