Translate

marți, 5 ianuarie 2010

tu te pui, tu numeri clipele


Copacul singur , in drum , fugarit de treimea de aur , iubit de Sfanta Treime, l-am gasit in iarna intrezarind albastrul de peste dealul constiintei

Nu erau urme cunoscute in zapada, trecusera ursi , vulpi, iepurasi, cine stie ce alte vietati trecusera... doar pe coaja lui , pe trupul lui golit erau urmele primaverii.

A fugit din treimea de aur ,a sarit in sus si-n jos, ca sa vina mai aproape de drumul mare , ca doar doar , un necunoscut dintre cei cunoscuti ii va cuprinde trunchiul curatat de vant , de iarna si de soare si-i va darui cu drag murmurul primaverii

E un loc in care nu ne putem juca pitulusu`, ca nu avem unde ne ascunde cand celalat se pune cu fata la copac si numara clipele .Si pentru ca nu ai unde te ascunde stai in spatele lui , il lasi sa aleaga politicos un numar de clipe numarate si cum vrea sa se dezlipeasca de trunchiul copacului si sa deschida ochii, faci:ptiu si zici: te-am scuipat ...tot tu te pui.

In felul acesta pitulusu` se poate juca la nesfarsit ziua si noaptea, pana cand de la atata timp si de la atata scuipat, va inmuguri copacul


mai e ceva ce am uitat:
urma scapa turma


p.s. prin anii `90 am ajuns la Palatul Cotroceni, am vrut sa schimb lumea, pe holuri mirosea a scuipat incins... (nu ne-a poftit nimeni mai departe de holuri asa ca nu stiu daca mirosea a viorele in birouri , incaperi ori camere de U )
acu eu nu mai inteleg nimic, de ce n-a inmugurit lemnul , ca era bun si era peste tot(tocarie, lambriuri ,etc)... ca nu e om mare sa nu fi fost mic si mic fiind sa nu se fi jucat, adica pittbulusu, aaaa... pitulusu`2 comentarii:

ogarafgan spunea...

Clipe, ani, luni ..... atat imi e de dooooooor ...... daaa, dor crengile goale!

Danca Danela spunea...

nu aduce anu` ce aduce clipa....pe asta ai uitat-o intentionat?

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog