Translate

duminică, 24 ianuarie 2010

Rugaciunea Sfantului Valeriu Gafencu “Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul şi ia-mi libertatea care-mi robeşte sufletul”.


Suntem aproape unii de ceilalti prin fotografie, muzici, ganduri, prin facilitatea rapida de a ne intalni virtual.
Ne-am pierdut puntile, parca a venit o viitura , suvoiul timpului prezent, ne-a luat secundele din care construisem punti intre noi...si ne-am departat


Unde ne e bucuria?
De ce nu ne intalnim azi, sa ne prindem mainile,cu mainile sa ne lipim de inimi, cu inimile sa multumim Domnului, unde ne e bucuria si recunostinta pentru cei ai neamului nostru ?...

Suntem niste blogari, v-o spun vitejeste!

Hai sa dam mana cu mana
cei cu blogul in romana!
ha!ha!

Suntem uniti doar in trecut, prezentul e o punte de secunde sfaramata , nu exista proiect european pentru timpul meu romanesc, atunci o sa ma unesc in prezent cu trecutul meu ...Doamne Ajuta-ne!

rosu, galben, albastru
culorile primare
ele nu se pot forma prin amestecul altor culori
alte culori se formeaza insa din ele

prin amestecul tuturor culorilor
(frecventa)
apare si albul

ochiul orb nu vede negrul ,
nu vede nimic

negrul nu are definitie,
dar il simtim greu in sufletele noastre
negrul este de fapt,
absenta Luminii

...
Alexandru Vlahuţă povestea cum, vizitându-l la sanatoriul doctorului Şuţu, Eminescu i-a povestit „despre un plan al lui de reorganizare socială, la care se gândeşte de mult, o lucrare colosală."


...

Pe Bulevardul Carol I din Câmpina, la numărul 108, se află Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu". Pe aceeaşi stradă, la câteva sute de metri depărtare, lângă şcoala de poliţie, se mai găseşte şi Castelul "Iulia Hasdeu". (cititi aici :http://catalinfudulu.blogspot.com/2010/01/marsul-celor-100.html) În ultimii ani,s-a răspândit zvonul că şi Nicolae Grigorescu ar fi practicat spiritismul, deşi nu există nici o mărturie în acest sens. Poate pentru a-i seduce pe turişti cu bârfe din alte veacuri.
(din jurnalul.ro)
...

Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ, nimeni să nu ştie ce sunt şi cine le-a făcut - dar toată lumea să simtă necesitatea şi prietenia lor, ca ceva ce face parte din sufletul Naturii.


În timpul copilăriei – am dormit în pat. În timpul adolescenţei – am aşteptat la uşă. În timpul maturităţii - am zburat înspre ceruri!


Constantin Brancusi


3 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Treaba e cam aşa: citii tot. Mi-a mai şi plăcut. Interesant. Că mi-a plăcut mie, nu altceva...
Sunteţi o ţâră supărată. Va trece...
Numai că, vă rog, spuneţi-mi: ce treabă are maica Domnului in veşmânt violet cu ultima fotografie?
Că eu tare mult mă minunai să găsesc tot felul de analogii, dar e mai bine să-mi spuneţi Dvs...

Danca Danela spunea...

V-oi spune ce e cu vesmantul, acu schimbai titlurile fotografiilor , ca nu stiam ca le puteti vidia...nu sunt suparata, sunt aspra si cand va trece , macar sa fi trecut cu folos, apropos cand cei doi pesti se vor inmulti atunci sa-mi treaca, pan` atunci sa ma tie treaza!

vad ca sunteti pregatit , ati prefigurat moemntul in fotografia dvs :)

catalin fudulu spunea...

Băiatul ăla a prins vreo 10 fâţe...Mai mult nu a rezistat. Începuse să tremure...

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog