Translate

miercuri, 13 ianuarie 2010

Craiova , inima Praziliei


Soare ,
iarna,
strada Unirii neteda si boema...

Ridic surprinsa privirea cu uitatura verde praz si zambesc in coltul gurii.Apropii un pic, imperceptibil pleoapa superioara, de pleaoapa inferioara a ochiului drept.
De sub costumul negru croit impecabil de-un artist croitor iesea un guler alb, indraznet, cusut pe margini cu dichis.

De sub palaria cu calota sferica si cu boruri subtiri si bine presate , neagra si ea, se randuiau deasupra buzei superioare falnice mustati ,grijuite indemanatec de un frizer cu staif.

Ma uit fix in spatele dumnealui si ma sperii.Dumnealui se uita si dumnealui, dar nu era nimic si zic zambind (ca-l pacalii ca sa-i atrag atentia
) si cu celalt colt al gurii si mijind de-acu amandoi ochii: Doamne Ajuta, boierule!

Rasa scurt si cu pofta dumnealui,se nascu un ,,zZzZzzz``in gandurile noastre oltenesti, hazoase ... (seamana ceva-ceva cu bagatu deshtelor la priza)

Doamne Ajuta, boieri dumneavoastra!

Acesta e boierul, fie-va la inima ascultarea!

2 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Uitaţi-vă la clădirea din fundal, cea cu ..etatea Craiova, în special la foişor şi la fereastra de la mansardă. Seamănă cu clădirile de sec. XIX din centrul Bucureştiului...
PS: Aţi închis un ochi din cauză că aveaţi soarele în faţă...:)

Danca Danela spunea...

am facut-o cu ochii inchisi, stiam excat unde e foisorul:) e bine daca observati ce face un pozar care citeste carti scrise de fotografi , e bine, e bine ca nu inchideti ochii la greseli:)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog