Translate

marți, 30 martie 2010

Una pe zi (IX)

in foto: Sfanta Mucenita Chiriachi

Angela locuieste intr-o scara de bloc , la parter.
In curand va deveni mama pentru cel de al cincilea copil.
Dumnezeu este cel care trimite copilasii pe lume!



Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!"

Si mai avem de la Dumnezeu , Poruncile dupa care sa ne ducem viata, ca sa putem desprinde sufletele noastre din caderea si vrajmasia diavolului.

Angela s-a nascut intr-o familie pe care nu si-a ales-o.
Dumnezeu a trimis-o acolo.
Ca sa-i invete ceva pe primitori.
Fiecare dintre noi ne nastem intr-o familie sau alta, deprindem invatatura Lui Dumnezeu , educatie si alte mosteniri spirituale si materiale intr-o masura mai mica , uneori asa de mica incat pare ca nu exista, sau mai mare.

Angela s-a nascut intr-o famile care a izgonit-o din casa.Nu stiu de ce si nici nu mai are importanta.De ce ingaduie Dumnezeu ca sa fie data afara din casa o femeie insarcinata?De ce ingaduie Dumnezeu ca noi , fiecare trecand pe langa locuinta ei -treptele de la parterul blocului-sa nu facem nimic pentru ea?
Ba nu stim cum sa ne departam mai repede, cum sa nu ne uitam in ochii ei de om.
Nu cumva sa ne atinga sau sa ne strige...ca noi n-avem timp, nu avem cum s-o ajutam!Da, da ...e foarte clar, suntem ocupati!
Cand Dumnezeu iti trimite un cersetor pe cap, cica sa nu-l trimiti inapoi la Dumnezeu, ca din marea Sa dragoste , Dumnezeu ingaduie ca sa faci milostenie unuia care traieste sub cerul liber.Sa nu-l judecam noi pentru ca uneori cersetorul bea sau fumeaza sau uite, mai rau parca , iar mai facu un copil(pentru ca noi si in acest caz gasim sa judecam corect -ha!ha!).
Cum ar da-o Dumnezeu cu noi, tot nu punem umarul la o milostenie !Vai de noi, de casele noastre, de sufletele noastre!
Cate nevoi are o femeie insarcinata?Cate nevoi are un om singur pe treptele vietii?
Angela asteapta cel de al cincilea copil.
Dincolo de zidurile din casa scarii se nasc si copii pe care orice ar face, familia nu-i alunga de acasa.Slava Lui Dumnezeu!
Dincolo de zidurile reci sunt oameni care-si doresc macar un copil sau oameni care opresc Darul Lui Dumnezeu si-si ucid pruncisorii in pantece, in timp ce rasturnati pe fotolii citesc prima pagina a unui ziar promiscuu, in care se vorbeste despre o crima oarecare si nicio clipa nu se simt nu mai vinovati, nici la fel de vinovati cu criminalul din ziar.M-am intrebat cu gandul la Bunul Dumnezeu de multe ori , dandu-mi seama de stergerea adevarului din inima noastra, de ce facem asa?...Mi-a raspuns Dumnezeu, in felul tainic in care ne strecoara daruri in inimile noastre, pentru neascultarea poruncilor si pentru pacatele noastre si pentru ca ne departam de EL, alegand in nemarginita noastra inteligenta calea ratiunii inselatoare...adica pe al cu coarne.

Cum poate Angela sa supravietuiasca pana seara tarziu cand se strecoara in scara blocului, numai Bunul Dumnezeu stie si Maica Domnului, cea care hraneste cu mana nevazuta pe oamenii necajiti si ne poarta tuturor de grija.
Angela zambea, aseara.Ce putere ! Trebuie sa fii chior sa nu-L vezi pe Dumnezeu , privind la femeia aceasta insarcinata!
Chiar nu putem sa ne unim sa facem ceva pentru un astfel de om?
Blogarim, ne laudam unii altora scriiturile, fotografiile, realizarile...si cate fapte bune cu credinta facem in fiecare zi?
Eu nu stiu alt loc in care ar putea sa fie primita, poate stiti voi, nu ma gandesc decat ca la Valea Plopului parintele Nicolae Tanase ar primi-o cu bratele parintesti cu care imbratiseaza cei peste 300 de orfani, adesea si pe mamele singure, abandonate de sot sau familie.
Ma gandesc serios cum sa o ducem pe Angela la Valea Plopului, va rog sa va ganditi si voi! Doamne Ajuta!

Porunca a IX-a „Să nu dai mărturii mincinoase asupra aproapelui tău!”

  • Nu cumva ai minţit sau ai pus pe altul să mintă pentru vreun câştig?
  • Nu cumva spui minciuni pentru a te justifica, pentru a nu te mustra pe tine şi a te pocăi?
  • Nu cumva spovedania ta nu este directă şi sinceră, ci îi judeci pe ceilalţi, aruncând vina păcatelor tale pe alţii (soacră, noră, soţ, şef, coleg ş.a.)?
  • Nu cumva minţi pentru a nu primi vreo responsabilitate sau vreo muncă pe care eşti dator să o faci?
  • Nu cumva ai calomniat pe cineva, pentru a-1 păgubi, sau umili, sau defăima?
  • Nu cumva flatezi pe alţii cu laude mincinoase, pentru a-ţi asigura stima lor sau pentru oarecare foloase?
  • Nu cumva te arăţi cu două fete, pentru a câştiga favoarea sau aprobarea unora?
  • Nu cumva eşti suspicios şi dai crezare suspiciunilor tale faţă de ceilalţi?
  • Nu cumva te preocupi şi urmăreşti în amănunt viaţa altora, dincolo de ceea ce implică datoria şi dragostea faţă de ei?
  • Nu cumva eşti stăpânit de duhul curiozităţii şi ai răul obicei să întrebi continuu, fără discernere, despre problemele personale ale altora?
  • Nu cumva vorbeşti mult, căzând adesea în păcatul judecării celorlalţi?
  • Nu cumva te dedai la a lua în glumă, a ironiza, a măscări (imita), a-i lua în râs pe ceilalţi, plecând de la greşelile lor, de la slăbiciunile lor trupeşti sau sufleteşti?
  • Nu cumva obişnuieşti să retransmiti informaţii sau secrete ale altora încredintate numai ţie, provocând astfel certuri şi vrăjmăşii între confraţii tăi?
  • Nu cumva primeşti (sau dai) mită sau primeşti bani sau mici ,atentii” la serviciu, sau iei ,comisioane”, depăşindu-ţi atribuţiile, sau soliciti servicii în schimbul celor oferite de tine, dar care sunt de datoria ta şi pentru care iei salariu?
http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2010/03/30/saptamana-patimilor/

4 comentarii:

Catalin spunea...

Iar la picioarele sfintei?

Danca Danela spunea...

Ca de obicei, particele de Sfinte Moaste!

Anonim spunea...

Las un semn ca sa sti ca am fost pe aici. Chiar daca nu comentez. :)
Doamne Ajuta!

Danca Danela spunea...

De-ti face bine, treci ... de nu , mergi in alta parte! Da` ce sa comentezi la poruncile Domnului?:) ... urmeaza-le!Nu ca zic eu ...ci pentru ca ai inteles ce e cu ele!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog