Translate

miercuri, 24 martie 2010

Una pe zi (III)

motto: ,,Eu sunt Calea, Adevarul si Viata``/,Dupa credinta voastra, sa va fie voua
Iisus Hristos, Domnul nostru

Ieri a plouat, am traversat parcul si m-am asezat pe o banca uda, am mai vazut cativa oameni facand acelasi lucru, am respirat adanc si m-am uitat atenta la pamant.

Nu de mult, o persoana interesanta , draga mie si acum,spunea pe blogul domniei sale ca aceasta expresie ,, a lua in desert`` nu e in dictionar.

Apoi multe cuvinte sunt in dictionar si nu le folosim ca atare, de exemplu cuvantul ,,curvie``...sigur el a fost inlocuit in vorbirea curenta, cu ,,relatii sexuale.``

Doar ca relatii sexuale au lacustele de exemplu, pe ele asa le-a lasat Dumnezeu sa traiasca, nu le-a dat Duh Sfant.Noua oamenilor ne-a dat prin Botez, la noi relatiile sexuale in afara casatoriei se numesc simplu : curvie.Noua ne-a dat si constiinta , putem alege intre a-L asculta sau nu.

Cand doi oameni se unesc prin Taina Casatoriei ei sunt ca unul singur.

Unirea prin cununie face diferenta intre curvie si curatie.

Daca unui singur om ii foloseste citirea semnificatiei celor 10 Porunci, simt ca nu stau degeaba pe bloaga.

Am intalnit crestini ortodoxi care isi doreau sa se spovedeasca si nu stiau ce este pacat si ce nu.Nici eu nu am stiut.Caci simti pacatul , dar in jur , in reviste, la tv, ti se spune ca a fi liber inseamna altceva.Acest altceva nu aduce fericire nimanui, da ...chiar nimanui, dar oamenii se straduiesc sa fie fericiti in minciunile servite drept fericire.

Traieste Clipa !

A TRAI=Adevar

a muri=minciuna
Porunca a III-a „Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deşert… ”

  • Nu cumva te juri pe numele lui Dumnezeu, al Maicii Domnului, pe Sfânta Cruce, pe Sfinţi, fără rost, doar ca să te faci crezut?
  • Nu cumva pui pe alţii să jure spre a crede ceea ce spun?
  • Nu cumva ai încălcat jurământul facut?
  • Nu cumva n-ai împlinit făgăduinţa făcută lui Dumnezeu sau vreunui sfânt?
  • Nu cumva foloseşti cuvinte din Sfânta Scriptură ca să faci glume simple sau chiar murdare?
  • Nu cumva Îl huleşti pe Dumnezeu sau pe Hristos, sau pe Maica Domnului, sau pe sfinţi, sau Sfintele Taine?
  • Nu cumva dai diavolului pe soţia ta, pe copiii tăi, animalele, uneltele pe care le foloseşti, pe alţi oameni, chiar şi în glumă uneori?
  • Nu cumva obişnuieşti cu motiv sau fără să-ţi blestemi copiii sau alţi oameni?

4 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Înclin să cred că întâi aţi fotografiat banca şi abia apoi aţi...distrus picăturile de apă de pe ea...
Şi băncile sunt din România sau şi Dvs vă plimbaţi pe alte meleaguri?:)

Danca Danela spunea...

Ce conteaa pe ce meleaguri umblam in cautarea Adevarului, am invatat sa traiesc in sfarsit Clipa!:)Multumesc de-ntrecere!

Anonim spunea...

Am vrut doar sa va spun ca nu stati degeaba pe bloaga,uneori, chiar daca stim,e bine sa ni se mai aminteasca.

Danca Danela spunea...

Angela, inger-cum se talcuieste numele tau, iti multumesc...cu aceasta trecere pentru care-ti multumesc, imi fac mai mare curaj sa-i bat la cap si pe unde s-o nimeri :) incepand cu mine pe toti cei ce stiu ca exista Dumnezeu si-i cauta calea.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog