Translate

luni, 1 martie 2010

Floarea de 1 martie


In dreapta mea tipa asta cu ochelari era tare bosumflata.
In dreapta ei, tipul ei primea cu naduf ocarile.
Cica o mintise in ultima vreme!
M-am dat cat am putut mai in stanga , nu doream sa aud ce-si spuneau.
In stanga mea altii.
Grasucul domn jovial si boem,
o alinta pe doamna dumnealui, iar cand el a stranutat ...ea i-a spus cel mai duios ,,norocel!`` din cate am auzit vreodata.
Bine ca s-a stins lumina.Tacura si unii , incetara si altii.
Personajul principal din piesa asta de teatru ... un mincinos.
(trag cu ochiul catre cei din dreapta mea... vad fara efort doua boturi, sunt suparati ca nu i-a lasat in sala cu caciulile sa li se vada mustele)
Ma...da tare bine si iertator si indreptator impachetat de regizor.
Ea si el in dormitor.La usa suna celalalt... unde sa-l ascunda ea pe primul...ma, daca va zic ...mi-a placut ce ascunzatoare i-a gasit regizorul ( nu poci sa va zic, mergeti de vedeti singuri, na!)

A fost un spectacol cald... tandru... ma, regizorul asta e o femeie.
(E femeia directorului...sau directorul e barbatul regizorului...parca suna mai bine ca femeia e a barbatului)

FLOAREA DE CACTUS de Barillet şi Gredy

cu : Adela MĂRCULESCU, Damian CRÂŞMARU, Cristiana RĂDUŢĂ-BOBIC, Ionuţ ADĂSCĂLIŢEI, Theodor DANETTI / Mihai NICULESCU, Rudy ROSENFELD

un spectacol de Alice BARB

Scenografia: Ioana CANTUNIARI

Teatrul Metropolis
O cladire primitoare se remarca pe strada Mihai Eminescu,
la numarul 89.
Director: George Ivascu
Director onorific: Radu Beligan


Radu Beligan: Dragostea este motorul vieţii, după părerea mea. Adică “unde dragoste nu e, nimic nu e”, cum spune... Biblia. De altfel, teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, crede-mă că lumea ar fi o bucurie. Uită-te la săraca noastră ţară, unde războiul româno-român continuă fără încetare! Nu mai încetează!...

http://www.jurnalul.ro/stire-special/radu-beligan-eu-m-am-mutat-de-mult-in-beligania-142196.html

4 comentarii:

catalin fudulu spunea...

La prima nu mă bag, că mie îmi place să mă uit mai de aproape...
A doua are în ea un suflet de om...
Iar a treia...a treia e tare bună...până mâine dimineaţă :)

Danca Danela spunea...

:) si mie imi place sa ma uit mai deaproape , mijesc ochii si vad bine, nu-i mijesc , nu vad ...simplu
aaaaaaaaaaa, va refereati la obiectivele fotografice care fac macro...n-avem! (s-a auzit o voce groasa din spatele usii cabinei de baie, aflata in intuneric, unde un om mititel invartea la un tanc (da, da... film lat)

Marcel Eremia spunea...

V-am spus că vine primăvara şi nu mai găsiţi zăpadă? :)

Ce nu înţeleg eu (ştiţi 'meavoastră, treaba cu injinieru') este data la care au fost făcute fotografiile...

01 ianuarie 1900 ora 00.00? Ştiam că pe atunci încă nu erau digitalele inventate... :)

Danca Danela spunea...

inseamna ca la data aceea si la ora aceea :) aveam al mai de fite aparat

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog