Translate

sâmbătă, 13 martie 2010

INTRAAAAAAAAAAAAAAA


Of camera asta, intunecoasa, ce constructor fara minte , sa o faca fara ferestre.
S-o fi gandit ca e buna de camara.
Dar ce camara e aceea in care nu vezi borcanele de pe rafturi.Ca dintre toate borcanele cu conserve , chiar si cele sterilizate, prin fierbere la baie de aburi si nu direct pe flacara, se mai strica.
S-o fi gandit sa faca o camera in care sa developezi filme,un constructor pozar, pai da, pentru asta e bine sa stai intr-o camera intuneacoasa doar tu cu tancul.
Un romantism revelator, daca si numai daca la sfarsit poti sa vezi cadru cu cadru filmul tau.
Cineva bate intr-o usa, nu vad nimic, e intuneric, explorez spatiul intunecat cu degetele, cu toate partile corpului si cu toate simturile.Bataile in usa sunt insistente.Sunt in acelasi ritm in care bate inima mea.Ba nu, inima mea a luat-o putin cam la galop, cred ca se teme ea de ceva.
Cineva s-a prins ca sunt inauntru si nu vad nimic.
De ce m-o cauta?
Se deschide o usa,aud scartiitul, nu vad nimic.Ma tem ca daca intra si mai mult intuneric decat e acum in camera asta, nici nu-mi dau seama.
Cate detalii in negru poate sa vada un om inchis in intunericul camarutei lui?

Aud bataile in continuare, probabil in intunericul acesta in care ma gasesc sunt mult mai multe usi ...dar cum sa le vad?
Nu le pot vedea cu ochii, da` am sa le caut cu toate simturile .Of , Doamne daca m-ai ajuta si tu putin , dar cum sa ma vezi tu in intunericul asta?Tu poti sa vezi ceea ce eu nu vad?Adevarul e ca tu esti singura mea speranta, imi face bine sa ma gandesc ca tu ,macar tu ma poti vedea pe mine, chiar daca eu nu te vad.
Cand ma gandesc la tine stiu ca dincolo de intuneric trebuie sa fii Tu undeva.
Poate chiar ma strigi (poate chiar tu bati la usa)urechile mele sunt infundate...ce sa-ti spun ...mi-a fost frig , mi-a fost asa de frig intr-un timp.
Si eu pe intunericul asta mi-am astupat urechile cu ochii...si te vad intr-un fel in care tu-mi intri pe-o ureche si-mi iesi pe cealalta.
Eu nu stiu cine tot bate la usa , eu nu stiu de ce tot nu gasesc usa asta in care se aud batai... ma asez si strig de-mi sara ochii din urechi :

INTRAAAAAAAAAAAA!
Si ochii , asezati cuminti fiecare la locurile lor
( nu, nu sunt ca bocancii sa incurci stangul cu dreptul, desi au fost si zile cand am simtit

un
bocanc stang pe ochiul cel drept)
vad pe sub fiecare geana, o geana de lumina.


Si apropiindu-ma de ea , ori pleoapele mele se zbateau , ori inima imi batea iarasi o o geana peste alta geana, dar eu va spun clar, aud cum bate Lumina la usa!

3 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Textul strigă INTRĂĂĂĂĂ însă fotografia zice IEEEEEŞI. Atunci omu' aşteptat se sperie şi ... stă pe loc.

catalin fudulu spunea...

Şi lumina rămâne şi peste noapte sau este doar o vizită de curtoazie?

Danca Danela spunea...

@Marcel Eremia: cand nu poti intra pe usa, intra pe geam!

@Catalin Fudulu: Ziua si naaptea sunt lasate de Dumnezeu...amandoua sunt ale Lui pentru noi

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog