Translate

sâmbătă, 6 martie 2010

din ce se framanta omul si din ce se hraneste el






Lut
Paine
Dumnezeu

M-am nascut ca sa iubesc,
De ce ma intrebi Cat e ceasul?
Aha, doar pentru ca-ti plac ceasurile...

El e Gant!

comme un gant (ça vous va ~). ca o mănuşă (vă merge ~)

p.s.1 http://www.romania-vorbeste.ro/
p.s.2 ,,Cand un sectant va spune " Dumnezeu sa te binecuvanteze ! " cum raspundeti? Amin? Doamne ajuta?

Cand un ortodox imi spune " Dumnezeu sa te binecuvanteze " raspund imediat cu Doamne ajuta sau Amin. In ultimul timp au inceput si sectantii ( protestanti sau neoprotestanti ) sa imi zica si ei " Dumnezeu sau Domnul sa te binecuvanteze ". Si pentru ca printr-o capcana lingvistica, stapanul lor cel viclean imi intinde o capcana duhovniceasca, nestiind cum sa reactionez am intrat intr-un blocaj. M-am tot gandit ce fel de raspuns sa dau astfel incat sa-l deosebesc pe Dumnezeul cel Adevarat de inselaciunea ereticilor. Am realizat ca cea mai simpla cale de a-L marturisi este prin maica Lui. De aceeaa orice abordare verbala asemanatoare cu cea de mai sus raspund prin " Maica Domnului sa ne mantuiasca " sau " Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne pe noi ".

Am observat ca sectantii folosesc din greu limbajul ortodox. Au " biserica" se duc la "slujbe", au "binecuvantare" , etc. Mi-e greu sa imi dau seama din prima dupa exprimare care-i ortodox si care-i sectant.

Intr-un fel toti ratacitii astia se pregatesc de ecumenism. Spre exemplu, acum 25 de ani, in timpul comunismului, cand mergeam spre liceu, treceam pe langa o casa de a lor unde scria mare la vedere denominatiunea lor. Am trecut acum cateva luni pe acolo si se numea acuma Biserica Sfanta Treime si pe frontispiciu aveau o cruce mare cat toate zilele.``

p.s.3 http://video.crestinortodox.ro/M3BIPz5dhMp/Africani_botezati_in_credinta_ortodoxa.html


Ortodoxie: Cine sunt ingerii? pe video.crestinortodox.ro

10 comentarii:

Catalin spunea...

Cine a frământat conţinutul celei de-a doua imagini?

Marcel Eremia spunea...

Frumoasa asocierea din imagini. Pentru flamanzi, mergea si un ou "ochi". :)

Danca Danela spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Danca Danela spunea...

@catalin fudulu...vreti sa incercati?:)
@mare ispita domnule AME, nimic nu e mai bun decat oul ochi, mai ales cand te intoci de la un drum lung

asadar sa ne infranam:) ca e Postul Mare

FERICIŢI CEI FLĂMÂNZI ŞI ÎNSETAŢI

"Fericiţi cei flămânzi şi însetaţi de dreptate,
căci ei se vor sătura".

Catalin spunea...

Vă mulţumesc, dar cred că îmi vor mirosi degetele a drojdie...
Şi e mult mai uşor să mănânc ceva făcut de oameni cu har...decât de degetele mele cu pseudotalent în frământat!

InGri spunea...

Eu am o mica problema cu un "martor"; imi e coleg de serviciu, nimic grav insa, de vreo saptamana, ma asalteaza cu citate din biblie si se tot chinuie - la propriu - sa ma convinga sa-L numesc pe Dumnezeu, Iehova si sa renunt la icoane ca ar fi idoli. L-am ignorat o vreme. Vineri i-am explicat cat e de "sarac" si l-am conjurat civilizat sa ma lase in pace. Amin.

Ema spunea...

..e plin de ei peste tot, se insinuează în discuții, au tupeu de cabotini dar la o abordare frontală fug ca iepurii. Fi-e la ei, acolo ...

Danca Danela spunea...

@InGri ... ca sa-l iubim si pe el , sa ne gandim ca e cazut din Har , e ca un bolnav a carui boala nevazuta numai cu Voia Lui Dumnezeu si cu rugaciunile noastre ale celorlati se poate vindeca.

Ereticii si cei nebotezati crestin ortodox nu se pot pomeni la Sfanta Liturghie (la Psaltire , da !),le-am face mult mai rau decat bine, dara acasa sau oriunde ne putem ruga pentru cei care ne supara ca sa ne lumineze Dumnezeu calea tuturor.O discutie in contradictoriu cu un astfel de martor nu duce decat la iritare, ca deh sar aia cu coarne si ne enerveaza acolo unde suntem mai slabi, in iubire adicatelea.

De aceea raspunde-i : Maica Domnului sa ne binecuvanteze.

Uite o poezie frumoasa , a lui Radu Gyr
« ...şi, deodată, înţelege
că icoana lacrimi vrea
şi că el minuni culege
doar atunci când plânge ea.»

fa-i cadou colegului vreo carte buna: Intoarcerea la Hristos sau Parintele Paisie Aghioritul si marii initiai ai Indiei

@Ema... si dintre cei alesi vor cadea, de aceea sa tinem cat putem Biserica din noi din fiecare, Dumnezeu ingaduie inca zbaterea aluia cu coarne ...care uite cum sminteste oamenii si-i face sa fie nesuferiti, obraznici, aroganti...etc

ogarafgan spunea...

Dăncuțo, și în a 2-a, de la ce vulcani estem fotografia? :)

Danca Danela spunea...

De la Vulcanii Parintesti, caci painea este trupul Domnului, cuvantul intrupat al Lui Dumnezeu

Dumnezeu Tatal din care s-a nascut Fiul Lui Dumnezeu (Cuvantul)

Cuvantul intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara s-a facut Om,Domnul nostru Iisus Hristos

Duhul Sfant purcede de la Dumnezeu Tatal, care este Lumina si pe care nimeni nu l-a vazut pentru ca suntem cazuti si nevrednici , altfel macar la soare ne-am putea uita.





Ce inseamna marturisirea de credinta crestin-ortodoxa?

Aceasta reprezinta adevarurile credintei crestine, cel mai pe scurt expuse in marturisirea de credinta a Bisericii Ortodoxe Rasaritene. Aceasta marturisire de credinta se mai numeste si SIMBOLUL CREDINTEI.

Exista numai un singur model de marturisire de credinta?

Exista mai multe marturisiri de credinta, cum ar fi: Simbolul Apostolic, Simbolul Sfantului Atanasie cel Mare si al Sfantului Grigorie al Neocezareei. Dar, Simbolul de credinta expus mai jos, cel mai folosit in Biserica Ortodoxa, a fost alcatuit in cursul a doua sinoade ecumenice, la Niceea (325) si la Constantinopol (381).

Din ce este alcatuit acest simbol?

Este alcatuit din urmatoarele douasprezece articole:

1. Cred Intr-Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor;

2. si intru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut, nu facut. Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.

3. Care pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut om;

4. si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pilat din Pont, si a patimit si S-a ingropat;

5. si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;

6. si S-a inaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui;

7. si iarasi va sa vina cu slava sa judece viii si mortii, a Carui imparatie nu va avea sfarsit;

8. si intru Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, Cel ce impreuna cu Tatal si Fiul este inchinat si slavit, Care a grait prin prooroci;

9. intru una sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica;

10. Marturisesc un botez, intru iertarea pacatelor;

11. Astept invierea mortilor;

12. si viata veacului ce va sa vie. Amin!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog