Translate

duminică, 30 mai 2010

La Multi ani!



Bob a plecat la serviciu.
I-am impachetat de cu zori prajiturile si placinta cu branza sarata, facuta cu drag dupa reteta strabunicei.
Pentru colegi ...carora le doresc multa sanatate!


Nu , nu sunt pesimista si nici prea cinica, doar ca recunosc ...eu am facut prajiturile si nu e prima data.
Prima data a fost cand am facut bezele.
Mmmmm ce-mi place sa sparg bezele intre dinti si sa-mi ramana firimituri lipite pe buze.
Bezele cu mot,albe, roz sau fistichii de la vechile cofetarii!
Ale mele in loc sa stea mot, s-au baltit si s-au stacojit, s-au lipit atat de bine de tava, ca nu le-a mai putut desparti nimeni.
Niciodata!
Tava a fost ingropata, ca sa stergem urmele, noi cei care avusesem ideea cu bezelele , dupa multe alte idei pentru care parintii isi puneau mainile in cap.Si bunicii!Strabunicii erau mai distractivi.Nu se valvoiau din orice!

Isler, dom`le...Isler am facut pentru Bob!Cantitate dubla!Niste fursecuri cu mult unt , nuca, lapte , oua din belsug, lipite cu crema de vanilie si ea cu unt, glazurate cu ciocolata si nuca.Numai ca mie,dupa ce-am decupat si lipt si glazurat, mi-au ramas piese in plus,precum reparatorului de televizoare de pe vremuri, cand dupa ce schimba lampile, condensatoarele, lipea firele cu letconul inmuiat in fludor si punea capacul,constata scarpinand-si ceafa transpirata, ca au ramas niste piese pe afara.



Asa ca le-am lipit cu ce-am gasit comestibil si le-am mai inflorit si eu pe ici pe colo.Sunt pentru acasa!Margine, cum ar veni!

Bob ne-a scos in parc,pe un ponton ne-a cinstit cu inghetata si limonada si ne-a dus la teatru.
Bob-boierule, esti cel mai bun!Cretule!

Mi-am luat la pachet pantofii galbeni cu toc.
Cu toc eficient de inalt ca sa ma simt muiere.
Noua romancelor obinuite nu ne lipsete plasa pe langa poseta.
In timpul saptamanii caram in ea, intotdeauna se gaseste ce, de la piata sau de la lucru.
Duminica... pantofii cu toc.

Am ras sau am suras, ce bine au jucat-o!Am aplaudat in picioare! Ce actrite frumoase ,ce talent ...Vizante te iubesc!
Si zic si eu ca-n piesa : Imi place painea prajita cu unt si dulceata!

Si-atunci de ce m-am chinuit sa fac o zi intreaga Isler cantitate dubla, taiat cu paharul cu diametrul de 56 mmm din care au rezultat 41 bucati lipite sitaiate si cu un alt pahar, cu diametrul de 33 mmm, din care au rezultat 32 bucati lipite si care culmea se poate manca doar dupa trei zile ...ca sa fie fraged?
Azi se pot manca!
Toate sunt in pachetele de azi dimineata cu care a plecat Bob la serviciu!
Nu stiu ce gust au,a inceput postul Sfintilor Petru si Pavel, poate ca acestea : http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/05/islere.html
Sunt usor obosita! Ma duc sa ma intind ca untul pe o felie de paine prajita! Pana intr-o ora sa nu strigati prea tare la mine:

Dulceata mica!
:)















La Multi Ani!







Sa te nasti la vremea cand florile campului traverseaza timpul, e ca si cum te-ai uita flamand la bucata de paine care miroase a ingeri si ai vedea alaiul cu care a copilarit si a crescut si s-a maturizat bobul de grau.


La Multi Ani, Bob :)!

9 comentarii:

Carmenuţa spunea...

Dacă ai şti câte s-au întâmplat de-a lungul timpului în astă zi, când se lasă de sec pentru Sfânta sărbătoare a Sfinţilor Petru şi Pavel...
La mulţi ani pentru Bobicu şi un LMA pentru fata cu buclele frumoase ce poartă nori în nume şi în dar, un coş cu căpşunele şi o melodie pe măsură:

http://www.trilulilu.ro/an22ro/bab7415c275e01

Danca Danela spunea...

Multumim pentru comentariu!
Aleg sa ma legan ca elefantul pe o panza de paianjen...in ritmul muzicii :)!

Catalin spunea...

Bob-ul cel creţ,
Cu zâmbet subtil
Şi umor gentil,
Să rămână şăgalnic
De-un verde năvalnic...

Danca Danela spunea...

Ce inspiratiune, ce inspiratiune...fara limite si ratiune!

Omuldelamunte spunea...

Întotdeauna am făcut temenele la bezele, dar şi în faţa scrierilor frumoase, argintate. Reverenţe până la pământ, doamnă.

Omuldelamunte spunea...

Întotdeauna am făcut temenele la bezele, dar şi în faţa scrierilor frumoase, argintate. Reverenţe până la pământ, doamnă.
Dacă acest comentariu apare de două ori, nu sunt eu zăbăucul ci platforma Blogspot care zăpăceşte identităţile...

Danca Danela spunea...

@Omuldelamunte reverenta argintate pentru cuvinte si bezele speciale cu dulceata de trandafiri

ogarafgan spunea...

Mi-ai făcut o pohtăăăă de dulceee, de mor! M-aș duce să-mi iau, ăăăă, cum le zice? D-alea puțin amărui și cu crăpături de seamănă cu fursecurile, cum le zice mă? Pricomigdale, fir-ar să fie :))
Frumos povestiși, acolo sus :)

Danca Danela spunea...

Pofta vine mancand:) ...hm?
Am auzit ca in timp ce era savurat Isler dupa Isler ...crestea si plescaiala:).

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare