Translate

vineri, 4 iunie 2010

De ziua copilului

Imi place mult ziua copilului , se refera la oricare dintre noi si e zilnica.
La starea de inocenta, de puritate , de iubire si iertare.
Cu cat esti mai mic , cu atat esti mai bun de model.
Cu cat esti mai mare, si mai mare, si mai mare cu atat vrei sa demonstrezi ca tu nu esti mic, ci esti mare si te mai si rusinezi sa te copilaresti!
E si asta o lacomie!

Intr-o zi a plouat.
Sub acelasi acoperis ploaia a adunat copii de toate dimensiunile.

De la dimensiunea lor, doua fetite urmareau pas cu pas, tinandu-se de manuta, un dans al unor copii mai mari,care dansau unul in bratele celuilalt,situatie riscanta si periculoasa , intrucat s-au petrecut cazuri de electrocutare printr-o simpla privire.

Si pe toti copiii ii acompania ploaia!

Uneori ploaia se insoteste de furtuna.
Uneori copacii se rup sub furia ei.
Uneori oamenii sunt copaci, uneori oamenii sunt furie.
Unde e copilul din voi, furiosilor?
(furiosilor= fur io si lor...)

Rar mai gasesti bilete de autotaxare cand vrei sa mergi de aici pana colea.
Un card activ musai pentru doua calatorii , pentru o persoana care calatoreste cu mijloacele de transport in comun, costa 3,7+2x1,3=6,3 lei.
Se introduce notiunea de portofel electronic.

Cine nu intelege democratia si cine nu se pune in situatia celui pentru care face reguli, trece ca tavalugul peste neputinta oamenilor.

Daca un pensionar sau un om care castiga putin sau un om bolnav venit la oras cu painea uscata in traista,om in orice nevoie, nu are 6,3 lei, nu-si poate cumpara o singura calatorie de 1,3 lei, ca sa ajunga pana la gara sau pana la statia urmatoare.
Suma asta poate fi fabuloasa pentru multi oameni, nu numai pentru cei care nu au de obicei, ci si pentru cei care au un amarat de salariu.
La o reincarcare, platesti si operatiunea reincarcarii,un banut neinsemnat, zice lupul in blana de oaie, nu doar calatoriile, obligatoriu doua.


In bataie de joc, instructiunile de folosire a cardului activ, pentru validarea calatoriei , la urcarea in mijlocul de transport, sunt afisate , undeva pe tavan.Ca sa-l citesti iti trebuie lupa si bunavointa ocupantului locului de la geam, plus o buna extensie a gatului.
O pensionara , o doamna respectabila mi-a marturisit ca a luat amenda pentru ca nu a validat corect portofelul electronic.
Mi-am zis in sinea mea, trebuie facut ceva , sa fie mai simplu si cred ca asa gandesc si cei care se ocupa de bunul mers al lucrurilor in tara asta care face parte din lumea aceasta.
Probabil cand nu vor mai da pensia pensionarilor, le vor pune cateva unitati compensatorii in portofelul electronic implantat pe mana dreapta, ca sa fie mai usor sa valideze o calatorie cu tramvaiul de exemplu.

Nesimtitilor, sa va fie rusine si frica sa nu-l pierdem pe Dumnezeu!
Ne-simtit...vine de la a nu simti iubirea, ce-ati facut nesimtitilor de ati gonit Duhul Sfant de la voi?Intreb retoric, incluzandu-ma!
Nici voi nu stiti ce vi se intampla!

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/06/parintele-sofian-boghiu-despre.html
Rugaciunea de Vineri

Doamne Iisuse Hristoase Mantuitorul cel dulce al sufletului meu in aceasta zi a Rastignirii Tale pe Cruce ai patimit si ai luat moarte pentru pacatele noastre, ma marturisesc inaintea Ta, cum ca eu sunt cel ce Te-am rastignit cu pacatele mele cele multe.Ma rog insa Bunatatii Tale celei nespuse, sa ma invrednicesti cu Darul Tau, Doamne, ca si eu sa pot rabda patimi pentru credinta, speranta si iubirea ce le am catre Tine, precum Tu Cel indurat ai rabdat pentru mantuirea mea. Intareste-ma, o,Doamne ca de astazi inainte sa port Crucea Ta cu bucurie si cu mare cainta, si sa urasc cugetele mele si vointele mele cele rele. Sadeste in inima mea intristarea de moartea Ta ca sa o simt precum au simtit-o iubita ta Maica, ucenicii Tai si femeile purtatoare de mir, ce stateau linga Crucea Ta.


Lumineaza-mi simtirile cele sufletesti, ca sa se miste si sa priceapa moartea Ta, precum ai facut de Te-au cunoscut fapturile cele neinsuflelite, cand s-au miscat la Rastignirea Ta, si mai vartos, cum te-a cunoscut talharul cel credincios si pocait, si ti s-a plecat, de l-ai pus in rai. Da-mi, Doamne, si mie, talharului celui rau, Darul Tau, precum atunci l-ai dat aceluia si-mi iarta pacatele, pentru Sfintele Tale Patimi, si cu buna intoarcere si cainta ma aseaza impreuna cu el in rai, ca un Dumnezeu si Ziditor ce-mi esti.


Ma inchin Crucii Tale, Hristoase, si pentru iubirea Ta catre noi, zic catre dinsa;

Bucura-te, cinstita Cruce a lui Hristos, pe care ridicat si pironit fiind Domnul a mantuit lumea!

Bucura-te, pom binecuvantat, pentru ca tu ai tinut rodul vietii, care ne-a mantuit de moartea pacatului.

Bucura-te, drugul cel tare, care ai sfaramat usile iadului.


Bucura-te, cheie imparateasca, ce ai deschis usa raiului.


O, Hristoase al meu rastignit, cite ai patimit pentru noi! Cate rani, cate scuipari si cata ocara ai rabdat pentru pacatele noastre si pentru a ne da inca pilda de adevarata rabdare in suferintele si necazurile vietii acesteia!


Si fiindca acestea ni le trimite Dumnezeu pentru pacatele noastre,
ca sa ne indreptam si sa ne apropiem de El,
si asa, numai spre folosul nostru ne pedepseste in aceasta viata.
De aceea, rogu-ma Tie, Stapane, ca,
la necazurile, ispitele si durerile
cate ar veni asupra mea,
sa-mi inmultesti impreuna si rabdarea, puterea si multumirea,
caci cunosc, ca
neputincios sunt de nu ma vei intari;
orb de nu ma vei lumina;
legat de nu ma vei dezlega;
fricos de nu ma vei face indraznet;
pierdut de nu ma vei cerca;
sclav de nu ma vei rascumpara
cu bogata si Dumnezeiasca Ta putere
si
cu Darul Sfintei Tale Cruci,
careia ma inchin si o maresc,
acum, si pururea
si
in vecii vecilor. Amin.

P.S.Un pensionar face cariera in vanzari!
Vanzare buna, nea Mihai!


5 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Din cauza evenimentelor recente ce ne înconjoară, am ajuns să cred că mai mult decât majoritatea ”afacerilor” cu statul/ ale statului au în spate doar interese proprii si nicidecum o relatie de tip ”win - win”. Iar într-un sistem putred, clădit pe coruptie si interese personale nici nu cred că vom vedea prea curând vreo schimbare în bine...

Danca Danela spunea...

Da, cu pace sa ne rugam!Ca nu stim cand va veni Dumnezeu, dar va veni!Pana atunci ... ingaduite sunt toate.:) Mai stiti Crezul?

Marcel Eremia spunea...

De câte ori îl uit, mă duc repede-repede la comentariul Dvs. din trecut! :)

P.S. Îngăduite-s toate? (*_*)

ogarafgan spunea...

Offf Dăncuțo, offff, ne omoară cu zile lipsa de iubire din noi.
Suntem numai furie, furtună, ură și ranchiună ..........................
Până și copiii sunt ceea ce, cei mari îi învață, offff ..............

Danca Danela spunea...

Stiu dragalaso ca filmuletul pe care l-am postat e cam intunecat , dara m-au amuzat mototoalele alea mici care se tin dupa porumbeii care danseaza.Raul il vedem mai usor, ne deranjeaza prea tare sa nu-l vedem, numai ca Dumnezeu are grija sa nu dispara iubirea, Dumnezeu nu poate sa dispara.Doar ceea ce nu are iubire se distruge, distruge si piere.
Rabdare (credinta), nadejde (speranta)....Iubire!

Multumesc pentru ca esti aproape!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare