Translate

miercuri, 23 iunie 2010

Maran Atha !( din aramaica : Vino Doamne!)


Era o frica interioara, fara putinta de a iesi pe chip.Chipul este bariera universala intre a fi sau a nu fi.
Am iesit in strada.Frica exterioara umpluse spatiul.Petreceam clipe de singuratate interioara intr-un ocean care ma anihila.Au trecut 21 de ani de atunci , anii tineretii mele , pe care e drept nu i-am petrecut intr-o inchisoare cu ziduri de beton, ci doar a unui eu pe care-l creditam cu usurinta sinceritatii.
Am crezut ca atat am avut de trecut ca sa fiu libera.O lupta cu frica separata selectiv printr-o bariera trupeasca.
M-am aruncat inainte, am cazut inapoi, iar m-am descatusat si iar am cazut.Am cazut din toate.Mai ales din dragoste.Cand s-a intamplat asa mi-am dat seama ca toate celelalte erau tot ... dragoste , numai ca uneori mai putina , poate doar urme fine, alteori dezechilibrata doar dintr-o parte.Niciodata nu semana ce era in interior cu oceanul exterior.Doar asemanari fugitive pe care le agatam peste aripile din umerii mei sperand, sperand, sperand.De cate ori ma straduiam sa gasesc asemanarile in numar majoritar , de atatea ori ma alegeam cu o durere .Punctele ei preferate erau inima, stomacul, lobul frontal, fluierele picioarelor si altele.
N-am mai avut niciodata prieteni.E nedrept sa tot cauti prieteni.Ori ii tradezi ori te tradeaza si nu pentru ca ne-am fi dorit vreodata sa fim tradatori , ci pentru ca nu percepem nevoia celuilalt.
Prietenul are de munca mai mult decat un frate si un frate orice ar face nu e doar un prieten.
Si dintr-odata mi-am zis in gand vorbind tare cu inima mea: Mi-e dor de... si nu stiam ce o sa zic, nu cunosteam , nu vedeam,nu stiam in ce fel exista Dumnezeu!Mi-e dor de Dumnezeu , a strigat inabusita intr-o licarire de lumina toata inima mea.
Habar nu aveam ce poate sa faca El pentru mine.
Credeam ca doar e undeva si face ceva , nu intelegeam nimic despre El.
Am observat doar ca in interior cand ma durea, facea El ceva si ma facea sa uit si sa-mi treaca.
In timp mi-a aratat ca daca nu strig cu sprancenele unite deasupra radacinii nasului asupra ta si striga glasul inimii mele la El, mi-e mult mai lesne sa-mi pastrez bataile inimii intr-o muzica de nunta.
El e in interiorul meu ,putin, atat cat ma straduiesc sa-L las sa se hodine la fiecare chemare.
Ma uit in exterior si pentru ca nu-l vad decat foarte putin... imi zic in gand vorbind cu inima mea: Doamne, e prea multa durere afara , slobozita dinlauntru.
O sa murim?
E o durere care-mi atrage atentia , mai ales cand ploua, caci da, de neiubire , o sa murim.
Moartea nu e atunci cand oamenii sunt introdusi intr-un sicriu si inapoiati pamantului, ci doar cand ei nu-L vor mai auzi niciodata pe Dumnezeu.
Din neiubire.
Persoanele de fata se exclud.,,Insemnatu-s-a peste noi Lumina fetei Tale , Doamne``


La multi ani , Marana... prietena mea, sora mea!Marana Ta!
http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/06/claritatea-gandirii-teologice-la-romani.html

2 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

La mulţi ani Marana, la mulţi ani tuturor!

Danca Danela spunea...

:) Multumesc, la multi ani , rabdare pentru toate si sa sa ne amintim ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare