Translate

marți, 11 mai 2010

Mi-e dor de tine




Ce dor mi-a fost de tine
Mare intarmurita in maluri necuprinse
Ce dor mi-a fost de tine...




Si inainte sa fac orice alta miscare , am baut o cafea...mi-era dor sa beau o cafea langa ea, cafea cu stare de mare.Pam-Pam!
Cu Dimitri chelnerul (nu-mi place deloc rezonanta cuvantului chelner, parca ar avea urechile si buzunarele lungi omul asa etichetat)am devenit de nedespartit.Om bun la malul marii.Intre profesionalism si smerenie.

Cand incepi sa-L cauti pe Dumnezeu ,incepi sa ai ochi si pentru strdania celor care merg pe acelasi drum cu tine...drum aratat de Hristos...care la a doua venire, va veni cu Slava, nu in chip omenesc ,ci in chip de Dumnezeu...sa judece vii si mortii.
Nu stim cand va veni, este erezie sa credem altceva decat spune Sfanta Scriptura, de aceea avem nevoie sa fim treji, ca sa nu ne gaseasca in amortire.

Rugaciune de priveghere

Iata, Mirele vine la miezul noptii si fericita este sluga pe care o va afla priveghind. Iar nevrednic este acela pe care-l va afla lenevindu-se. Vezi, dar, suflete al meu, cu somnul sa nu te ingreuiezi, pentru ca mortii sa nu te dai si afara din imparatie sa ramai. Ci te desteapta strigand: Sfant, Sfant, Sfant esti Dumnezeul nostru; pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

de pe pagina cuvioasei Casiana

10 comentarii:

carmenuta spunea...

Cu o cafea in faţă am stat şi io la o terasa a mării... Vezi altfel pisaju cand esti cu aburii licorii în nări..Si pentru dragoste pentru mare îţi scriu pe scurt un basm:pe o insulă se aflau toate sentimentele… Intr-o zi se anunţă că insula va fi scufundată şi atunci fiecare dintre sentimente începu în grabă să-şi construiască o barcă de salvare..
Numai dragostea , cu capul în nori, veni mai târziu şi nu mai avea din ce să-şi construiască… Atunci rugă pe unul pe altul să o ia în barca salvatoare, dar îmbogăţirea nu mai avea loc de prea mult aur, egoistul nu mai avea loc pentru altcineva şi singurul care se oferi să-şi împartă barca a fost un bătrânel… Ajunşi cu bine la mal, dragostea întrebă pe bătrânel cine este el… Acesta i-a răspuns că e timpul… De atunci dragostea face pereche bună doar cu timpul, nu cu bogăţia…
Nimik far dragoste..

Danca Danela spunea...

Foarte dragalasa povestea...probabil ai prins curaj dupa ce inca trei voci s-au alaturat ieri sa-ti cante La Multi Ani!:)

Catalin spunea...

Şi aşa: cafele pe malul mării şi fotografii de la înălţime...

Marcel Eremia spunea...

Sigur că vă este dor de mare că umblati prea mult pe munte! :)

Danca Danela spunea...

@AMeremia: Prea mult? Nu-i adivarat!Anul ista nu fusai nicaieri...si va gasirati sa-mi strigati ca am respirat eu aerul muntilor?De data asta nu va fac nimic, anul asta vreau sa calc Moldoveanul in picioare!:)

Anonim spunea...

Carmenuto, La multi ani! Asa ... cu intarziere si un pic mai devreme. ;)
Sa fiti sanatosi si fericiti!

Dancuto, merg si eu la munte. Ca la mare n-am putut...

Marcel, si mie mi-e dor de mare si doar ce am vazut-o la Sulina.

Marcel Eremia spunea...

Ati fost ... mai demult! Si tot atunci ati si respirat prea mult aer de munte! :)

Aveti grijă să nu călcati prea mult în picioare vârful cu pricina... Să nu-i scadă înăltimea! :)

Danca Danela spunea...

@Oana:) nu mai dureaza mult si ne vom retrage cu totii in munti, cei prigoniti, nu chiar toti.

@AMeremia de teama ca nu va veti mai apleca sa ma ,, ascultati`` promite vu sa nu omor Varful Romaniei in picioare imbocancite

Ema spunea...

la bulgari imi place atat de mult ca muntele se oglindeste-n mare!doua doruri intr-unu singur...!

Danca Danela spunea...

In formele comerciale oricat in unu este minciuna, dar in tainele lumii , dupa cum spui doua intr-unul si trei in una ....cum este Sfanta Treime , o fiinta de viata facatoare si nedespartita....vorbim despre Adevar: Hristos s=a Inaltat!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare