Translate

vineri, 5 februarie 2010

cine se scoala de dimineata, se indragosteste in mijloacele de transport
Dis de dimineata am avut un chef nebun sa conduc musafirii cu troLEUl, mai ales ca de la o statie a urcat unul din fratii lui.
L-am remarcat dupa cum isi cauta loc pe un scaun la geam
Oricum la ora aceea nu era nimeni in afara de noi in titicar.
S-a asezat undeva mai in spate, ce guvid....ca sa poata sa aiba vizibilitate.Nu, nu putea sa vada afara pentru ca era inca intuneric, pe el il interesa discret ce se intampla inauntru.
V-am mai spus ca inauntru nu eram decat noi.
Asadar ,, ce ca lumea`` ma remercase si el.
Statie dupa statie s-au gasit si altii sa se urce , sa ocupe aerul care ne despartea si care ne unea neuitandu-ne unul la celalalt.
Am intrebat o cucoana cu caciuloi de blana ...Doamna, va rog sa-mi spuneti in care statie sa cobor ca sa ajung cat mai aproape de cutare lucru.
Doamna vorbea incet , caciula ii acoperea urechile, cred ca se simtea bine, isi auzea vocea mai degraba decat i-o auzeam eu , s-o fi simtind ca intr-un studio de inregistrari cand se visa cantand ca Sarita Montiel? (o doamna grozava sedusa si niciodata abandonata dintre luminile amintirilor domnului...grozav si dumnealui ca toti actorii romani...Ion Dichiseanu)
http://www.youtube.com/watch?v=CP6WyCeVNhw
Si nu am inteles nimic si ma uitam dupa altcineva si oricine altcineva era cu capul intors nefiresc mai mult de 90 de grade intr-o parte din care nu m-ar fi putut vedea.
Mai ramanea el ...m-am intors intamplator catre locul in care sedea, nu mai era...probabil coborase.
O voce din spatele meu ma intreaba incet ,, unde vreti sa ajungeti?`` Ii spun , imi explica, e statie ...coboram.Eu si musafirii mei.Ce chef nebun am avut sa-i conduc dis de dimineata cu troLEUl!
Usile se inchid, el ma urmareste cu privirea, eu il petrec prin geamul enervant de aburit si mizgos.
Suntem ca intr-un film rusesc, vechi si cu bocs ofis.
Dar el ...el e din alt film, de fapt fratele lui a jucat intr-un film , pe care eu l-am vazut demult, in timpul liceului, la video recorder, in vremea in care aveam alta porecla decat azi Pisoi
(Asta e totuna cu sa fii fata si sa te cheme Antipa sau Irinel)
(si m-am trezit cu un chef nebun s-o iau de la capat cu dansul
http://www.youtube.com/watch?v=pBx_ayLJX7M
daca esti tu cel de azi dimineata din troLEU si te simti cu musca pe caciula
poftim de:

6 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Eu astăzi am avut treabă cu fantomele de la metrou...şi dacă aş fi fost în troLEU...vă scriam nişte numere pe geam...că eu am imaginaţie...

Danca Danela spunea...

daca ati fi fost , dar nu ati fost :)...LEU in troixLEU

dara multumesc, mi-ati dat o idee, mai ales ca am un chef nebun sa ma plimb dimineata cu troixLEUl...scriu eu ceva pe geam si-apoi ma intorc acasa la cafea

Marcel Eremia spunea...

Eu ştiam, ca injineru', că cine se scoală de dimineaţă .... e obosit toata ziua! :)

Danca Danela spunea...

) nu pot sa va raspund daca ...el era inginer sau nu, dar avea ochi inteligenti:)

ogarafgan spunea...

Măi Dăncuțo, măi, dar matali ai o poză aproape identică cu a lui PRM!
Ce să înțeleg io din asta? :))
Și de ce se cheamă blogul tau "din dragoste"? :))
Și n-am nicio muscă pe căciulă!

Danca Danela spunea...

,,din dragoste`` pentru ca din dragoste ne nastem , ca asa ne trimite Dumnezeu pe pamant...n-ai vazut ca toata lumea se imbuneaza in preajma unui piticot?
nu e fro legatura intre dragoste si dlPRM, eu sunt prostanaca, troixLEU-ista si mi-a expirat si permisul categoria B:)...domnul PRM iubeste doamnele care pleaca de la biblioteca in taxi.

:) Tocmai am primit un telefon, acu ...de la intalnirea Foto...un prieten comun a gasit pe omul cu papagali...intamplarea, ca doar nu vrei sa zici acu de vreo dragoste de papagali, daca apare omu inca intr-o postare

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog