Translate

vineri, 12 februarie 2010

o pisiceasca
Bun temei sa inveti lectii de la pisica.
Pentru o femeie mersul si tifla si riposta, invatate de la o pisica sunt intocmai precum buzduganul voinicului in lupta cu balaurul.
Caci daca voinicul cucereste fiara este si pentru ca ii cunoaste puterile, la fel si femeile ca sa cucereasca barbatul, trebuie sa-i cunoasca puterile.Nu cred ca poti cunoaste puterile cuiva mai mult decat atunci cand te iubeste.
Puterea cea mai mare a barbatului asupra femeii este atunci cand el o iubeste ...nu cand ea il iubeste .
El s-o iubeasca si ea sa-l aleaga pe cel a carui dragoste ...
(suspensie pisiceasca)

p.s. rugaciunea crestin ortodoxa, facuta dupa randuiala si cu binecuvantare, tine loc de toate pisicelile, dara pana ajungi la ea esti prea grozav ca sa ratezi o lectie atat de lumeasca precum este pisiceala

http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2010/02/12/cum-sa-ne-rugam-eficient/


7 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Eu aş fi dorit sa vad o mâţă neagră. Habar nu am de ce!

Marcel Eremia spunea...

Am niste neclaritati "cu suspensii pisicesti". :)

Asa cum voinicul cucereste fiara tot asa si femeia pe barbat? Adica au amandoi acelasi scop?

Ce se intampla atunci cand femeia cucereste barbatul cunoscandu-i si slabiciunile pe langa puteri?

Nu este ca atunci cand pisica "cucereste" soricelul?

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu: o mata neagra?sa inteleg ca doriti sa ma vedeti?
@marcel eremia nu acelasi scop :), (desi ati inteles foarte bine cum stau lucrurile)au aceeiasi putere

pai daca el o iubeste :) femeia nu are putere nici cat slabiciunile lui, fara el ...ea e nimic ( si fara ea , el nu poate trai si cu slabiciunile lui)

NU, atunci e macel!

catalin fudulu spunea...

@Danca Danela: dacă mă încaieră câinii, atunci e posibil să nu mă înţeleg nici cu mâţele negre. Aşa că, vorba aia: "No, Thank You" (Janine Amos, 2009)

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu: va temeti dvs de cainii de usi multe?(ce expresie imposibila...ih) (Don`t say that!)

InGri spunea...

O, eu am invatat de la motanul personal - si el tot o pisica - cum se cucereste increderea, dreptul la alimentatia preferentiala, cum sa obtii ce vrei privind apatic si abatut in laturi, privilegiul concesiilor dese, si, mai ales, cum sa-ti atingi propriul interes fara ca bipedul sa realizeze pe moment manipularea. Si nu mai zic de lipsa oricarei ierarhii - pisica egalul meu, pisica - cea care isi ia stapanire stapanul din ziua 1.
Pisiceala placuta...

Danca Danela spunea...

@InGri: Bine ai venit !
Placuta marturisirea ta si tabloul invataturilor ...generoaso, multumesc:)
InGri

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog