Translate

duminică, 7 februarie 2010

Sfanta Liturghie si Holograma!






Noaptea a trecut repede. M-am trezit de cateva ori si mi-am lipit ochii si nasul de geam.Intersectia e luminata si acoperita de zapada.Ce cumpatata e bucuria ninsorii in linistea noptii, atat de cumpatata ca o vezi trecand catre dimineata.
M-am imbracat asa cum merg in turele din munti, cand vine primavara.
Trecuse bine de ora 8.Cateii fara stapani sunt si ei cuprinsi de bucuria cernuta din cer de Dumnezeu.Sar in zapada necalcata.Latra , mananca zapada, fac pipilica repede la vreun copac sau la vreo roata de masina si iar se iau landra unii dupa altii.
Azi merg pe jos, fara troleu , fara masina, aleg sa merg la bisericuta din curtea Centrului Fortelor Terestre, o bisericuta de lemn ,mica si proteguita de multime de Sfinte Moaste, de Sfantul Stefan cel Mare si Sfantul Gheorghe.
Trei km prin zapada necalcata au ars ceva vapai sufletesti si trupesti.
Doi catei , ne-au insotit de acasa pana la bisericuta...veneau din cand in cand sa-i mangai putin pe capsor,nici nu stiu ce ma faceam fara ei ... ca pe drum mai sunt si alte primejdii cu colti si blana, dara ei cei doi catei , unul alb cu ochiul patat cu negru si celalat cafeniu , pe toti i-au pus la punct .

Curata zapada si binecuvantata , starneste bucurii nebanuite in adancul inimii...zambeam fara motiv .Pe alocuri incepusera sa misune oamenii, ba la piata , ba la dezapezit.
Cum sa impart eu bucuria din inima mea cu ei ?Daca le dadeam buna ziua, isi puneau problema ca nu-si amintesc de unde ma cunosc...asa ca le-am zis din toata inima:Doamne Ajuta si bun lucru (dupa caz , la cei care dadeau zapada din drum)
si de la caz la caz mi-au raspuns asa: ,,da``, ,,merci``,saru mana , multumim``, Doamne Ajuta

Dar de ce mi-ai zis Doamne Ajuta ma intreaba o femina plapanda?
Pentru ca asa se salutau crestinii inainte vreme si pentru ca merg la Sfanta Liturghie, unde coboara Sfantul Duh asupra oamenilor si asupra pamantului si ingerii si Maica Domnului si Dumnezeu.

E Duminica.
Astazi se lasa sec de carne, adica doar azi mai papam carne,
pana la Sfintele Paste nu ne mai intoxicam cu ea.
Urmeaza Saptamana Branzei,
in care dupa Sfintii Parinti (de la care avem Sfanta Traditie a Bisericii Lui Dumnezeu), fiind saptamana branzei , mancam ceea ce e branza sau lapte,
dupa alte interpretari, saptamana aceasta se mananca ceea ce e alb ca branza ...lapte, oua, peste (probabil se presupune ca e carne alba...aha, somon nu e voie, dar e tot peste , nu?).In calendarul crestin ortodox b`n`cuvantat de BOR, suntem dezlegati sa tinem postul acesta usor catolicizat care permite veti vedea si in timpul postului mare niste dezlegari dubioase, ca doar vedem ca BOR de ecuminesm e for motor, nu for crestin ortodox.

La geto-daci, acelasi post se numea Candi-Diana, "Zilele Albe; Zilele Purificarii" sau Can-Tabaza, "Hrana Curata".

In predica parintelui Valentin, o predica militaroasa si foarte interesanta , in acelasi timp si blanda si stiintifica, am aflat ca patru insusiri va avea omul cand va invia cu cei de-a dreapta Tatalui(la a doua venire a Domnului pe pamant , venirea cu Slava de data aceasta, nu intru ridicarea pacatului, ca atunci cand s-a rastingit pe cruce )...avand aceleasi caracteristici pe care Domnul nostru Iisus Hristos le-a avut la invierea sa din morti: stralucirea, subtirimea(a iesit din mormant, fara sa dea lespedea la o parte), usuratatea(aproape toti am vazut filmul 21 grame), nepatimirea (adica nu mai putem face nici fapte bune si nici rele)
exact ca în pictura părintelui Arsenie, de la catedrala taraneasca de la Draganescu de langa Bucuresti
(mai multe aici:
http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2010/02/07/predica-la-duminica-infricosatoarei-judecati-despre-antihrist-si-sfarsitul-lumii/


Iaca Holograma !

Holograme suntem si acum, doara ca pacatele trupului si sufletului si cardasia cu ispitele diavolului ne intuneca, ne fac sa fim carne, materie.
Medicina si fizica cuantica demonstreaza ca celulele corpului uman emit lumina...suntem bioluminescenti... cu cat mai buni ( mai aproape de Dumnezeu , care e cel care ne-a facut pe noi si tot ce e pe pamant) cu atat mai luminosi.

Gandeam toate astea, la intoarcere de la Sfanta Liturghie si printre toti oamenii buni si cateii jucausi , am dat de doi parinti foarte buni, ei dezapezeau drumul si masina, iar ala micu:) statea ca un ghiocel intr-un jilt de zapada.
Ce bucurie !

Sunt in casa , imi scot caciuloiul de pe tartacuta, miroase a mir, se raspandeste in aer de pe fruntea mea, insemnata cu mir sub forma de semnul crucii la sfarsitul Sfintei Liturghii de Duminica ... (mir=pace)

6 comentarii:

Catalin spunea...

Deci cam aşa s-au jucat unii oameni astăzi...
Fotografa a scăpat de asaltul canin?:)

Danca Danela spunea...

nu au scapat ei de mine:) ...se vede ca ne-am obisnuit unii cu altii:)

Catalin spunea...

relativ...că aşa-i viaţa...

Danca Danela spunea...

pai da:) viata nu e matematica....e fizica:P...dar si fizica cuantica

Catalin spunea...

mie îmi place geometria descriptivă..la matematica şi la fizică cuantică se pricep mai toţi...

Danca Danela spunea...

:) sunteti liber sa va faceti Semnul Sfintei Cruci si sa-l definiti ca loc geometric

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog