Translate

vineri, 15 martie 2013

O masa , doua portii, orice dialog, oricind

Salata de zi
 
spanac
sfecla rosie
ridichi de luna
(pudrate cu ghimbir)
 oua vorbarete, fierte doar 3 minuti jumaSalata de seara

Aceeiasi cu salata de zi, dar fara oua
in plus ( in +)
leurda
ceapa
patrunjel verde 


si-un mic dejun singur

M-am hotarit sa-mi pun un fluture in stomac.
Sa vad cum e!
Filfie in urechile mele aceste aripi neintelese ale senzatiei de dragoste.
Si surpriza!
Tai o ridichie , vad ca seamana cu aripa de fluture si gata, ma decid subit sa am un festin la micul dejun.

Trag din frigideriu caserola de brinza sfarimata, e luaata pe bani putini si e foarte gustoasa.
Nu-i spun ce am de gind cu ea...o leg la ochi cu un praf de ghimbir si o ciupitura de marar uscat si-i spun o ametitoare poveste de-a blenderului.

Ea se face pasta dupa povestea asta.Si sta motata , o aranjez cu spritul, ca si cum as duce-o la coafor.
Infloritoare mai esti ,,mare brinza``!

Deschid usa frigiderului, ceva rece vine dinlauntru, asta e bine, inseamna ca functioneaza, strig si aud ecoul.
Un ou verzui se indreapta deranjat catre mine.
Si pe mine ma deranjeaza ceva, dar nu ma tavalesc.Il iau, il invalui cu privirea mea colorata, el ma talcuieste cu o culoare cunoscuta , calda, culoarea oului de rata.

Era singur, avea nevoie de ceva caldura in mijlocul acelei raceli din frigider.

Il fierb pasional!Sa fierbi 20 de minute in apa , nu e totusi chiar asa de rau. ( greu ar fi sa fierbi pe uscat.)Ca nu cumva ceva bolnav din el , vreo amintire a unei prea iubite Salmonella sa-mi tulbure dimineata.

 Cu gindul ca dragostea ma face puternica, chiar si cu un singur fluturas, alatur povestilor o iota de spanac! Spanac verde, crud, oparit si el , macar o data! Zimbesc...Doi ochi galbeni, bolboiati ma amagesc !Se uita unul catre altul, cauta sa fixeze podeaua.Ii prind si-i urechez.Ca sa le dau drumul imi ofera fiecare cate-o mostra de buna, buna purtare si iata-i decorind verdele crud...
 Pupila de galben a verdelui crud
in albul oribitei ...

Fluture si spanac, mare brinza
dragoste pentru micul dejun!

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog