Translate

sâmbătă, 30 martie 2013

Cioarbita de urzici!

Din piata am cumparat un kilogram de urzici.Daca nu -mi era prea rusine pentru imaginea mea , as fi cumparat un sac.
Precupetul , un om credincios si cu Frica Lui Dumnezeu, din vorba -n vorba imi zice ca Iisus Hristos n-a avut nicio boala.
N-a avut ii zic, dar nici pacate nu a avut.

Ca , da, bolile noastre sunt rezultatul pacatelor noastre, personale si ale neamului.Adunate si inmultite!

Fac ciorba de urzici de cind , invitata fiind in casa unei prietene din copilarie , mama ei , in tinerete corista la Filarmonica Olteniei, de o frumusete rapitoare, am descoperit cum se compune muzica interioara prin inspiratia gusturilor si a simturilor si cum gatitul nu mai e doar foc sub oala.
Urzicile cresc in padure, cineva le culege cu jertfa, in padure cinta pasari, si cum mai cinta, Doamne !
Cineva le aduce la piata, cu jertfa, ca urzicile nu au picioare, ba chiar te musca daca pui mina pe ele.
Sa stai la piata de dimineata pina seara e si asta o jertfa, apoi gospodinul sau gospodina, le ia acasa , le spala cu dragoste, le curata de pamaint si de paioage, de firele padurii, le pregateste de intilnirea cu doamna ,, Ce Apa!``, cu domnul Morcov, cu domnul Usturoi, cu boabele de orez pregatite spre a fi inscriptionate cu marca insinuantelor ierburi Patru(njel), Mar(ar), Cim(bru), Busu(ioc).Uscate si aromate!

La sfarsit , sa nu devenim snobi cu atita domnie, vine si madam ,,Zeama de Varza``, data-n clocot aparte(pe la Paris)!

Ei, zic , la toata forfota si muscatura, la toata jertfa , un gind de ,,rosu`` curge navalnic-navalnic din sticla cu suc de rosii.Si focul se stinge , mintea se domoleste, mirosul impacarii cuprinde incaperea!Impacata cioarbita de urzici domneste in taierele de lemn mesterite de mana domnului Cramariuc, iubitorul de mestesug in lemn, iubitorul de traditie si de tara de la Suceava.

,,Painea noastra cea spre fiinta /Da-ne-o noua astazi...``

Ca sa ne urcam pe Scara ...pina la Tine:

http://www.scribd.com/doc/46595237/Sfantul-Ioan-Scararul-Scara

Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog