Translate

vineri, 8 martie 2013

De ziua mamei

G.,Maria ,mama lor si bebelusul din burtica, intr-o dupa amiaza linistita, anul trecut ...


la vremea visinelor pirguite...

dupa ce s-a dovedit a fi un baiat de nota 10 la nastere, adica pe 19 iunie ( de ziua Sfantului Iuda Tadeul, ruda Domnului ...nu iuda iscarioteanul)Maria si bebele din burtica, impreuna cu mama lor , fara G. de data asta, (flacau fiind nu merge in toate vizitele cu picimea, mai are jocuri si cu baieti de varsta lui)intr-o alta dupa amiaza linistita de toamna

Mihaita cind era bine sanatos!


In decembrie , inainte cu doua trei zile de Nasterea Domnului, asupra lui si familiei lui avea sa vina o mare incercare.
O incercare , numita boala rara, se numeste JMML si inseamna leucemie mielomonocitara juvenila.
De atunci a inceput calvarul lui si al familiei lui.
Dar si minunile Lui Dumnezeu, care lucreaza prin oameni.
Prelevari de probe chinuitoare, tratamente prin venele lui micute , care cit sa reziste fara sa se sparga?
Probe pelevate si stricate pentru ca nu exsita un serviciu de transport rapid pentru probe de laborator, ele necesitind anumite conditii de transport, in afara de rapiditate.

Oameni necunoscuti intre ei au sarit in ajutor, dar toti oameni cunoscuti ai parintelui Arsenie Boca si oameni cu inima calda, cu frica de Dumnezeu.

La un moment dat, o proba de maduva nu putea fi trimisa la Viena, singurul lor unde se putea face o anumita analiza.

Un parinte staret, care a aparut de nicaieri, a luat proba, a dus-o ca gandul si s-a intors ca vanul in aceeiasi zi.De unde a avut bani, numai sfintia sa stie.

Am cautat si cu greu am aflat cum il cheama pe calugarul respectiv.Pe internet sunt scrise cleveteli despre parintele.Ei bine, nu-i voi da numele, las oamenilor cleveteala, rog pe Dumnezeu sa-l rasplateasca, ca sa nu-l laude oamenii ci sa-l bucure Dumnezeu, ca oamenii sa-l laude pe Dumnezeu si sa se bucure de fapta buna a parintelui.

Va rog si pe voi cei care puteti , ca fara sa stie stanga ce face dreapta, sa trimiteti din putinul, foarte putinul sau nimicul pe care-l cistigati muncind,sa-l imprumutati pe Dumnezeu, cu cea mai mica suma de bani de care va puteti lipsi , precum si cea mai fierbinte rugaciune pe care o puteti face catre Dumnezeu, pentru ca Mihaita sa poata beneficia de un trasnsplant in strainatate.

La noi e multa impotmolire, dar nu stau sa olicai acum.

Nu stiu suma exact de care este nevoie, dar are 5 zerouri, situatia micutului lui e critica, urgenta, iar formularul acela E112 ,,elibereaza`` bani doar peste 3 luni, cu ,,daca`` de rigoare atasat..
Mai jos este contul in care se pot depune bani, probabil doar in lei ron.
Contul este al tatalui copilului Mihai Pandia.


Unicredit Tiriac Bank
Sucursala Calafat
str Al.Ioan Cuza,nr.16, Bloc 6

Cont nr.RO63BACX0000000452093000
Pandia Genel Eusebiu

Tuturor bucurie, sporuri si blindeti!
Maria care nu stie de ce intr-o primavara atat de frumoasa,  mama si bebe nu mai sunt acasa!


Niciun comentariu:

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog