Translate

vineri, 23 septembrie 2011


Cuvanta de invatatura: Se spune că UN CUI poate salva o potcoavă; O POTCOAVĂ poate salva un cal; UN CAL poate salva o bătălie; O BĂTĂLIE poate salva O ŢARĂ. Aşadar să avem grijă de toate cele mărunte şi neînsemnate, pentru că de multe ori în ele se ascund cele mari şi importante.


Anul acesta , care nu s-a sfarsit inca, s-au facut in jur de 100 000 avorturi.
Dintre ei cei mititei , cate cuie ne-a trimis Dumnezeu si ce deinteresati am fost noi cu totii , nu doar cei care s-au dus de-au platit arginti ca sa li se ucida copiii in burtica,nu doar cei care au primit arginti ca sa ucida copiii trimisi de Dumnezeu, ci noi ceilalti care nefiind in situatia lor am stat si ne-am uitat si n-am zis nimic si n-am indreptat si nu am strigat ca de frica apelor,, Fugiti!`` ori de frica focului,,fugiti!``
Am cunoscut un medic ( de fapt am cunoscut mai multi)foarte bolnav.Cand si-a dat seama ca mare pacat e inaintea Lui Dumnezeu uciderea de prunci , ar fi vrut sa aiba toate bolile din lume si nici asa nu era destul ca sa-si spele mainile dupa cate avorturi facuse.Sigur ca este un medic blamat , luat peste picior si prea putin respectat acum, dar el e cel mai fericit sa primeasca picioare...oriunde.Mare dar de la Dumnezeu sa-ti poti plange pacatele.
Mare dar lacrimile.
O lacrima. Ce neinsemnat lucru !
Un copil...ce dar minunat!
Un dar...orice dar, ce neinsemnat lucru!
M-a sunat o ,,Ioana``sa-mi spuna ca s-a gandit cu bun gand la mine...ce dar minunat.
Un gand bun e ca un copil.
Un om bun e ca un copil, un om bun e un copil.

http://cuvioasacasiana.wordpress.com/2011/09/21/cuvantul-lui-dumnezeu-despre-neosandire/

,,Mantuitorul Iisus Hristos ne invata: Nu judecati ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati veti fi judecati, si cu masura cu care masurati vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau? Fatarnice, scoate mai intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau (Mt. 7, 1-5).``


Si ascultandu-L pe Dumnezeu , roadele nu vor intarzia...roadele pamantului, ale pantecelui, ale sufletului.

2 comentarii:

Vera spunea...

Frumoasă fetiță...

Danca Danela spunea...

Bine, ii spun cat de curand ce-ai zis de ea si cred ca , asa senina si neintinata cum e ea, va dori sa-te priveasca drept in ochi si sa te faca sa te simti la fel ...o frumoasa fetita

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog