Translate

marți, 6 septembrie 2011Ea isi asteapta iubirea sa apara de undeva din spumele marii.Pana una alta tricoteaza lung cu privirea depanand lung o poveste de dragoste.
Marea te hraneste, marea iti aduce la mal barbatul iubit, iar el are un bostan in larg unde cresc lubenite mari cat roata carului mare.Tot marea , desi unora nu le place ca e plina de gunoaie, el ...inginerul muierii rabdatoare, se bucura de partea buna a lucrurilor si decide sa-si construiasca un adapost ...cu ce aduce marea la mal.

Cand sunt valuri prea mari si nu poate iesi la ,,vanat`` pe mare, mai face bani si pictand cate un portret.Ei , muierii nu-i e usor , e tematoare , e geloasa, dar el barbatul stie cum se tine o casa , greu , greu dar frumos, cu frumosul, cu frumoasa, cu ce-ti da marea ...practic.


Mai bine sa picteze un peisaj, sa evite geloziile , discutiile , ce rost au? ...se poate trai si din peisagiu.Dragostea trece prin stomac, dupa ce-ai pus carca la munca. Ea stie cum sa-i oblojeasca si stomacul si carca!O muiere pe cinste!( ,,muiere = a inmuia inima barbatului``-Amza Pellea)

Apropos de Amza Pellea , de muierea si de barbatul din povestea de dragoste , care privesc cu pasiune filme bune, aseara revazui un film extraordinar , la TVR3

Duios Anastasia trecea

http://www.tvr.ro/film_descriere.php?id=72327

4 comentarii:

Ramona spunea...

Frumoasă poveste:)
,,muiere = a inmuia inima barbatului``-Amza Pellea
Vorba asta-mi place mult. :)

Danca Danela spunea...

Frumoasa vizita:)Ramona, sa fii binecuvantata, cat despre cei doi ...sunt bulgarasi de bucurie.Acum il descopera pe parintele Arsenie Boca :)!

Marcel Eremia spunea...

Io cre' că persoana din prima fotografie se uită chitit la alt bărbat, în zare fiind, și care are o barcă întreagă cu lubenițe-pepene_dragi_mi-s_mie_fetele și nu după cela care se chinuie doar cu una bucată rotunjoară verde cu miez roșu!

Și-i mai bine pen'că bărbatul cela e dat deja lu' alta! :)

Danca Danela spunea...

Vai domnu Eremia, tare prost le-am asamblat de-am stricat toata povestea....ea e a lui si el a ei...se vede clar din ultima imagine si din primul a de casnicie dupa multi ani de giugiuleala.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog