Translate

luni, 20 decembrie 2010

concluzii la defintii

dedicatiune fotongrafica Daniellei Wolf

Lumina=Dumnezeu
Intuneric-Lipsa Luminii

Iubire=Dumnezeu
fara Iubire=fara Dumnezeu

o clipa fara Iubire=o clipa fara Dumnezeu

o clipa fara Iubire= o clipa cat o vesnicie

o vesnicie fara Iubire=iad

M-am dus la geam si m-am intors .Iar m-am asezat pe scaun.Paharul de vin sede frumos pe coltul mesei.Nu-l mai beau.Nu-mi trebuiesc acum medicamente.
Ma astern pe jos ca frunzele, pe sufletul meu desfrunzit in care isi face vant un frig taios.Isi strecoara lamele ascutite prin ranile descoperite la intamplare.Ce macel!
Asa mi se intampla de cate ori raman fara iubirea ta.
Ma scutur brusc si ma ridic (frunzele se lipesc si ele de mine, se catara si se iau la intrecere ca sa ocupe locurile libero-goale din sufletul meu)si te iubesc si nu ma mai mir ca tu nu ma iubesti si nu mai plang ca tu nu esti si nu mai strig dupa tine ca dupa un trandafir cameleonic de la fereastra care da-n gradina cu flori de iasomie si liliac.
Tu poti sa nu ma iubesti pe mine , dar sa-l iubesti pe Dumnezeu, la fel eu pot sa te iubesc pe tine pentru ca-L caut pe Dumnezeu.
Fara Iubirea Lui nu te pot iubi nici pe tine , nici macar cat ma iubesc pe mine.

10 comentarii:

Anima spunea...

Da! Iubirea inseamna Dumnezeu! Frazele tale incalzesc bine sufletul si poza...e o minune!

Catalin spunea...

Mă tot gândesc...chiar nu o exista iubire în Iad?
Că se spune că românii nu au nevoie de paznici acolo...că cei care vor să iasă din cazanele cu smoală sunt traşi inapoi de alţii...

Anonim spunea...

Mulţumesc pentru această neobişnuită (pentru mine)... "dedicaţiune"! Nu prea-mi dau seama ce am făcut ca să o şi merit, cu atât mai mult cu cât nu ai lăsat niciodată un comentariu ca semn de trecere la niciuna dintre postărille mele... Mulţumesc pentru ... preocuparea, interesul de a mă citi pe cele două bloguri!
"Concluzii la definiţii" - înţeleg, prin asta, prezentarea concentrată a ceea ce postările mele au ... trezit în sufletul tău, interpretare dată prin prisma definiţiilor menţionate. Sau ceea ce ai reuşit să înţelegi din rândurile-mi scrise, înţelegere grefată pe ... acele definiţii ce-ţi aparţin. Interesant!
Voi încerca să-mi recitesc postările, văzute şi din acest unghi.
"Concluzii" ... nu e , totuşi, cam mult spus?! Îţi înţeleg şi ... ironia subţire privind înclinaţia mea pentru forme, numite de unii, "depăşite" ale limbii şi limbajului, ale stilului... Este alegerea mea, nu pentru că nu aş fi o bună vorbitoare de limbă română sau pentru că nu am fost capabilă a evolua din acest punct de vedere mai mult decât atât. Repet: este alegerea mea! Concluziile le-ai tras cam repede şi... dintr-un simplu condei! Îmi place să cred că ai făcut-o numai la adresa scrierilor mele, nu şi la adresa mea ca om.
Îţi doresc să-ţi bucuri sufletul cu ceea ce i se potriveşte! Numai gânduri de bine!

Danca Danela spunea...

@Danielle n-am dedicat decat fotografia, nu mi-as permite sa critic, sa apreciez, sa fiu ironica fata de tine.Intai ca om pentru ca nici nu ne-am cunoscut , apoi daca n-am comentat niciodata nimic la ce mi-ai scris sau am citit pe blogul tau a fost poate pentru ca ma simt coplesita Virtualul ne fura sau ne amesteca perceptiile, apoi le deformeaza cu obraznicie.Nu e bine, sa-l disciplinam!


Si i-am zis ,,fotongrafie`` ca sa spun ca e vorba de lumina din fotografie

Danca Danela spunea...

@Catlin Fudulu Iubirea e la Dumnezeu sau Dumnezeu este Iubirea,Lumina.
In iad e intuneric, chin, ura fara margini, foc fara lumina, arzator.Din iad mai pot fi salvati cei pentru care se roaga cei de pe pamant , in timpul Sfintei Liturghii, la parastase, la pomeniri (rugaciuni pentru cei adormiti).De ce se roaga ,?Din iubire pentru sufletele celor adormiti care se chinuie, care n-au ascultat pe pamant de cele ce ne invata Dumnezeu.Oamenii de pe pamant cui se roaga pentru cei din iad? Doar Cel care are Mila, Iubire mai poate sa-i ajute.Mila si Iubire pentru cei de pe pamant , pentru durerea inimilor din care se ridica rugaciuni pentru cei morti.Prin aceasta iubire reusesc sa se ridice din iad.Prin Mila Bunului Dumnezeu.In iad nu e iubire, doar la Dumnezeu e Iubire.
Si nu numai romanilor le este permisiva salvarea din cazanele cu smoala, ci tuturor care aleg calea mantuitoare.
Dara cei care au primit calea mantuirii si nu au pretuit-o ...nu cred sa aiba mila de la Bunul Dumnezeu pentru aceasta mandra neascultare de invataturile ce le-a lasat prin Fiul Sau rastignit pentru noi.

Danca Danela spunea...

@Anima ...la postarea trecuta e ceva pt cineva din familia ta:).

Anonim spunea...

"Grafem" , în DEX = semn vizual (grafic) al unui sunet - motivul pentru care ţi-am luat "dedicaţiunea" în ansamblu (imagine, text).
"Copleşită" - de ce?! Singură recunoşti influenţa negativă pe care Virtualul, nefolosit cu discernământ, o poate exercita asupra sufletelor noastre... slabe. Am intuit această ... problemă şi, voalat, ţi-am şi arătat aceasta: cea dintâi urare pe care ţi-am făcut-o este ... SĂ-ŢI BUCURI SUFLETUL CU CEEA CE I SE POTRIVEŞTE! (îi face bine). Odată problema identificată, stă în puterea ta să-i afli soluţia (soluţionarea).
"Obrăznicia" de care pomeneşti sper că este a ... Virtualului, nu a mea! Şi iată că ajung şi la ... "cestiunea" cu disciplinatul: pentru mine nu este o problemă - merg doar pe blogurile unde îmi face plăcere, îmi crează stări emoţionale pozitive, stimulative, ... (în limita timpului disponibil). E o soluţie care, la mine, a dat roade. Poţi încerca sau ... (scuze, abia acum am observat că eşti medic).... nu e nevoie să scriu mai mult.
Permite-mi să-ţi dedic această postare (sper să o găseşti potrivită...)
http://popasuriprincopilarie.blogspot.com/2010/12/dar-de-credinta.html#comments

Anonim spunea...

Am impresia că nu am apreciat suficient darul de ... fotongrafie, cum l-ai numit. Frumos pridvorul în stil brâncovenesc! Încântată şi de ceea ce văd - icoana scoasă la vedere! În căsuţa bătrânescă pe care am moştenit-o de la tatăl meu (păstrată de la bunici), aflată într-un colţ depărtat de lumea .... civilizată, nu departe de un vechi lăcaş de cult creştin-ortodox (M-rea Poiana Mărului, Bisoca- Buzău) la loc de cinste se află tocmai o icoană a Sf. Parascheva, ce-mi este foarte dragă şi la care nu aş renunţa, oricât de ... puţin aspectuoasă ar fi (a nu se înţelege că este singura icoană...). Sub această icoană am fost deprinsă a-mi zice rugăciunile de seară de către bunica mea...
Am venit cu această completare, în semn de apreciere a darului tău, împărtăşindu-ţi benefica rezonanţă trezită în sufletul meu.
Sărbători fericite!

Danca Danela spunea...

Multumesc si te rog sa mai corectezi din greselile cu care chinuiesc limba romana.Am inceput sa fac greseli de neconceput pentru un roman.

Da, ,,obraznicia`` este asociata virtualului.

Danca Danela spunea...

Pridvorul in stil brancovenesc este ...ultima ctitorie brancoveneasca din Bucuresti, este pridvorul Bisericii Sfantul Gheorghe Nou.Ce frumoasa povestioara mi-ai scris , despre bunici sfinti , despre rugaciune si despre icoane vii.
Fii binecuvantata!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare