Translate

luni, 6 decembrie 2010

Decembrie in lanul de floarea soareleui si putina vorbire despre caft


Decembrie sase.
Iarna.
Zapada, nu floarea soarelui s-ar cadea sa aratam
Dar ce aratam noi , cum ne aratam noi , unii altora si in fata Lui Dumnezeu este diferit, ca de la vara la iarna.
Si totusi azi se arata in calendar ziua lui Cristian , barbatul Cocutei de, ai de la Buzau,ai de i-am cunoscut la o nevoie in poarta Bisericii Draganescu pictata de Parintele Arsenie Boca , intr-ale caror sufletele e cald si luminos ca vara si nestricat ca iarna.
Si de se strica ceva in firea omului, ca sa fii nascut in ziua praznuirii Sfantului Nicolae, inseamna sa ai ochii indreptati catre acest mare sfant ca sa te povatuiasca in calea catre Bunul Dumnezeu.
Cine este Sfantul Nicolae?
"Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor,
învăţător înfrânării
te-au arătat pe tine,
turmei tale,
adevărul lucrurilor." (din Tropar)

Cine este Cristian?
Cine este Sfantul Nicolae?

Interesant ca in viata de toate zilele daca am alatura un nume oarecare de cel al unei persoane importante, de cele mai multe ori persoana importanta s-ar simti usor (sau greu) jignita ca este pusa pe aceeiasi treapta cu un necunoscut.
In cazul Sfintilor, (desi ei au dus o viata lipsita de placerile gen: mancare, plimbari, haine , rasfaturi )desi minunile savarsite de ei prin Voia Lui Dumnezeu sunt colosale fata de orice alta realizare omeneasca, ei au smerenia sa stea alaturea cu orice om, sa se aplece catre nevoile si bucuriile lui.

Smerenia...

La multi ani, Cristian al Cocutei!
Sfantul Nicolae sa te invete credinta , blandetea, infranare, sa ai multi ani de trait intr-o asemenea fericire , sa ai multi ani de trait ca sa imparti la randul tau invatatura credintei, blandetea si infranare.

Fiti binecuvantati!

P.s. Nu uitati ca Sfantul Nicolae l-a caftit fara retinere pe Arie.
Cine e Arie ?
http://www.sfantulnicolae.info/viata.php
Unul care dupa ce ca nu credea in Dumnezeu il mai si vorbea de rau , din ce in ce mai rau.
De atunci cred ca a ramas clar ca Mos Niculae vine si cu o nuielusa pentru cei care nu-s cu minti!Cand ne-a trimis pe pamant, Dumnezeu ne-a dat fiecaruia atata minte cata a socotit ca ne trebuie in misiunea noastra pe pamant.
Si orice am avea de construit pe pamnt ,misiunea noastra e IUBIREA. Cand cel rau , cu coarne zisul ne ia mintile, misiunea noastra pe pamant nu mai poate fi indeplinita.Deznadajduim.Cel mai mare pacat!
Si ca nimic din toate acestea urate sa nu se intample, e nevoie sa ne straduim sa tinem mintea in rugaciune catre Dumnezeu.Adica un fel de Doamne, fii atent, ai grija de mintea mea, ca sa am vreme sa fac pe pamant ce mi-ai dat Tu.
Un strigat permanent catre Dumnezeu, pornit din inima.

Rugaciunea inimii si a mintii:

,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul /pacatoasa``

Mana dreapta a Sfantului Nicolae se afla la Bucuresti, in Biserica Sfantul Gheorghe Nou, ultima ctitorie brancoveneasca.
,,izvoarele istorice precizează că moaştele Sfântului Nicolae au fost aduse, într-o raclă din argint curat, împodobită cu diamante, în 1599 de către Mihai Viteazu, domnitorul care a realizat pentru prima dată unirea celor trei zone (Muntenia, Moldova, Transilvania) ale României.``

Corpul intreg , in afara de mana dreapta a Sfintelor Moaste ale Sfantului Nicolae se afla la Bari.

De ce tocmai Mihai Viteazu a primit acest nepretuit dar din partea cardinalului de la Bari?
,,Cardinalul de Bari i-a dat mâna dreaptă a sfântului în semn de apreciere faţă de domnitor şi mărturia dânsului în credinţa creştină.``

Asadar marturisirea credintei (domnitorul marturisitor Mihai Viteazu ) infierbanta de iubire pana si inimile celor cazuti din dreapta credinta .(cardinalul)

2 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Eu ştiam că Moş Nicolae vine cu nuiaua la cei care nu-s cuminţi. Vine şi la cei care nu-s cu minţi?

Aoleu! Ce cafteală se anunţă! :)

Danca Danela spunea...

Caftul in chipul blandetii explica si expresia ,,bataia e rupta din Rai``

Minti? :) Iei un oarecare caft , de indreptare!Caftul nu e cu nuiaua, dar nuiaua e un fel de ,, nu ma uita`` :)

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare