Translate

miercuri, 22 decembrie 2010

uite de unde vin bulgariiStiu exact ce faceam acum 21 de ani .Era mai frig decat azi.Ziua a fost soare si frig si frica.Noaptea era mai mult frig , o frica invinsa de inconstienta , de speranta si de rugaciunile Sfintilor Ingeri Pazitori si stele , multe stele.
Mama visase cu o saptamana inainte o cruce pe cer intr-o fereastra care se deschisese catre noi.
Cineva a adus pe strada o tava intreaga de prajituri pudrate cu zahar.
Niciunul dintre cei care s-au bucurat de ele nu are certificat de revolutionar.
Unii nu mai au nimic, doar pe Dumnezeu , ceea ce inseamna toata bogatia si toata dreptatea si iubirea.
Am cantat azi colinde amestecate cu lacrimi.
Stiu exact ce speram atunci , stiu exact ca cei ajunsi de atunci la Dumnezeu se uita la noi.Cred ca Dumnezeu le-a facut o fereastra catre noi, dar le-a luat suferinta.De acolo de la fereastra ingerii lui decembrie `89 ne bat cu bulgari de iubire.
Cu fiecare simtire ce ma duce cu gandul catre ei imi dau seama ca iar m-a lovit careva cu un bulgaras auriu.
Ei stiu ca noua ne plac jocurile, zapada,saniile cu zurgalai si colindele.
La aceeiasi fereastra s-au adunat toti cei dreptcredinciosi.
Se fac pregatiri in cep si pe pamant pentru Nasterea Domnului.
Sfanta Liturghie!
Dumnezeu sa va pomeneasca dragii nostri!
,,Dumnezeu va-mbucure inimile`` par a zice ei catre noi cei care ne uitam acum in sus cu inimile, stand cuminti cu barbiile in piept pentru ca ca mintea sa fie mai aproape de inima in timpul tainicilor rugaciunilor !

4 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Şi fondatorul Constantinopolului a visat o cruce pe cer...

Costea spunea...

Douăzeci şi unu de ani de libertate impusă de alţii. Douăzeci şi unul de ani de minciuni şi nesimţire. Două decenii în care au distrus un întreg sistem şi comuniştii au rămas la putere în diverse forme.
Doar soarele mai aminteşte de acele vremuri şi frumuseţea lui nu ne-o poate opri nici un guvern cu ştate vechi la secu. Nici un mincinos ce băga navele în reparaţii la Anvers şi apoi le trimitea încărcate cu şpăgile lui.

- citez dintr-un articol de la mine.

Scuze dacă deranjez cu aceste rânduri dar aşa am simţit atunci şi aşa simt şi acum.

Marcel Eremia spunea...

Of, of, of ce mi/ţi-e şi cu diacriticile astea. Am recitit de două ori textul şi nu ştiam ce-i cu "bulgarii" ăştia. Iar ne-au întrecut bulgarii la ceva, dar la ce? Aaaaaaaa... bulgării... Of... :)

...

Asta aşa, ca să ne mai trecă din tristeţile amintirilor de 21 de ani...

Anima spunea...

La multi ani! Noul an sa-ti aduca tot ce doresti si sa stea sub semnul credintei ortodoxe!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare