Translate

joi, 16 decembrie 2010

Ninge!Gustare cu fulgi de nea! In Gust are fulgi de nea!


Dedicatie tatalui Animei pentru ...fotografia unui bradut!
Ninge!


I-am gustat! Fulgii erau pufosi.Nu prea se inghesuiau pe limba.

Prima zapada din iarna asta am gustat-o la Manastirea Prislop.Fulgii erau ghetosi, acum nu stiu de era plansul sfintilor si a Lui Dumnezeu pentru noi pacatosii , dar sunetul fulgilor ghetosi pe haine era mai degraba un cuvant de ridicare , de trezire.
Aveau gust de viata gheata fulgilor zapezii dintai.
Tot acolo in timpul Sfinte Liturghii un elicopter negru a deranjat prelung , zburand la inaltime foarte joasa,de-am crezut ca se pun cu pustile pe noi.
Rusine bai elicopter negru , al oriarui obraznic oi fi tu!Sa stii ca te-a vazut
Dumnezeu!Mai bine ti-ar parea rau!

Este Sfantul Elefterie!
http://paginiortodoxe.tripod.com/vsdec/12-15-sf_elefterie.html
Biserica boiereasca din apropiere de Opera Romana a dezvaluit recent, foarte recent autorul picturii de deasupra altarului

http://calindragan.wordpress.com/2009/08/07/parintele-arsenie-boca-maica-domnului-cu-pruncul-iisus-in-zeghe/

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/06/sfantul-nicolae-velimirovici-despre.html

6 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Fulgi albi şi un elicopter negru...
Păi se poate să-ţi aduci aminte de lucruri negre?

Danca Danela spunea...

:) Pai se poate sa le ignorati la nesfarsit:)!

Anima spunea...

Abia astept sa gust si eu un fulg plin de viata! Ispita elicopterului nu avea cum sa 'intunece' frumusetea Sfintei Liturghii la care sper sa ajung si eu cat mai des... :)

Danca Danela spunea...

@Anima Ce bine-mi pare ca ne intalnim acolo, la Sfanta Liturghie!

http://www.youtube.com/watch?v=tqu5BN16fdA

Marcel Eremia spunea...

Eu aş fi aruncat cu nişte bulgări de zăpadă pe parbriz... :)

Danca Danela spunea...

AAaaaa si eu as fi aruncat si cu o lingura de scuipat, dar eram in timpul Sfintei Liturghii si nu exista niciun motiv sa te tulburi pentru orice altceva.Dar :) ma bucur sa stiu ca cel putin doi oameni gandesc la fel:)!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare