Translate

vineri, 10 decembrie 2010

la, fa ,sol e muzica ?La Fasole e o invitatie la masa de pranz.
Fasole uscata, aleasa cu rabdare de gogleze si pamant si uscaturi mici, pusa la fiert de trei ori , in ape schimbate (tot degeaba)ravasita, clocotita, pravalita peste ceapa, telina , doi morcovi, pastarnac , trezita de o ploaie de sare , cimbru si busuiocca sa primeasca dovada dragostei dintr-o sticla de suc de rosii si servita fierbinte, din farfurii de pamant nelacuite, lustruite cu piatra.
Ti-e foame sau vrei sa dansezi?
Ca sa nu trezesti slabiciuni, ca la dans pricinuiesti gelozii, te-mprieteneste cu rotunjimile de ceapa rosie din scaldatoarea de lemn in care s-a pravalit in cascada un bun tovaras otet de mere.
Fara rachie, fara vin.
Sa prinzi pasul, sa dansezi, sa compui muzica bob cu bob, nota cu nota la, fa, sol, e o sole mio...(am zis ca se pune Busuioc , nu?)Sa ai un post binecuvantat!

http://blogul.eucred.ro/CategoryView,category,FERICIREADEACUNOASTECALEAPrArsenieBoca.aspx

7 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Şi reţeta e la secret, nu? :)

Danca Danela spunea...

Numai partitura:)

Carmenuta spunea...

io vreu să dansez, dar nu la masă, nici pe masă, nici sub masă şi nici cu bobu de fa/sol.
In ritm de fa ..sol... as vrea să pot mişca cum trebe chişoarele... Mă ajutaţi?

Danca Danela spunea...

Da, il trag la raspundere pe barbatul dumitale:)...credeti ca e un ajutor de nadejde?

Anima spunea...

La,Fa,Sol,e..... ;) Genial! Un post linistit! DOAMNE ajuta!

Danca Danela spunea...

@Anima :) La, Fa,sol e cu Costita Busuioc!
Multumesc de urarai si de zambete:)! Sa ti le aduca Dumnezeu inapoi din alte parti!

Marcel Eremia spunea...

Nu!
La Fa Sol E invitaţie la mâncare!

Mergeţi pe:

http://www.kisstunes.com/m3/kiss3.aspx

şi ascultaţi-le cum sună!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare