Translate

miercuri, 27 octombrie 2010

Pe ales, pe alesii nostri sau pe alesii Lui sau www.spirit.roDedic aceasta fotografie adorabilei Monique Rai(cu)Acum cateva zile, soare, toamna...
azi...

Fluiere, claxoane, steaguri , uniforme confectionate cu ocazia iesirii in strada a Cindy Cate lor, adica un fel de pisica aruncata politic dintr-o curte in alta ograda.

Zeci de mii de oameni protesteaza.
Alte mii de oameni se aseaza la randul de oameni care cinstesc Sfintele Moaste ale Sfantului Dimitru Basarabov din Dealul Mitropoliei.

Ce-ar fi daca primii s-ar uni in rugaciune si daca ceilalti ar sta permanent in rugaciune si dupa ce pleaca de la praznic.
Ne-am scutura de toate relele!Rugaciunea cu inima curata si Sfanta Cruce biruie raul!

Cat ne-am departat de Dumnezeu!
E timpul sa ne intoarcem,traim parca vremurile de acum 2000 de ani, dar cel mai mult s-a murit pentru Dumnezeu ... in secolul XX!Incredibil!
Cat sa ne mai rabde El, cand ne vede asa de mandri si natangi, in zi de praznic al Sfantului ocrotitor al Bucurestiului, nici mai mult , nici mai putin, zeci de mii de oameni, defiland, scuipand, strigand, numai de iubire neaducandu-ne aminte... in timp ce in fiecare biserica este Sfanta Liturghie, in timp ce Duhul Sfant coboara, in timp ce Domnul nostru Iisus Hristos se mai jerfeste inca o data pentru noi.
Ma intreb de cate ori si-au luat o zi libera ca sa mearga la Sfanta Liturghie daca pentru mars s-a putut sa lipseasca de la serviciu?
Uimit , Doru, un cersetor voios din Piata Victoriei, se intreba cat a costat marsul de azi : cu steaguri, fluiere, gornite si rochite.

Duhovnicii neamului nostru spun sa nu mergem in strada, sa ne rugam, sa ne rugam, la miezul noptii mai ales.
Cand omul doarme, intunericul il acopera, cand omul nu sta treaz, poate sa se trezeasca ,, mort`` vietii.

Cand omul nu stie, cauta, cand cauta , Dumnezeu ii descopera taine, cand un popor are Sfinti, sa-i cinsteasca, cand sfintii sunt cinstiti , abea atunci ochii nostri pot vedea minuni de la Dumnezeu prin ei, altfel am crede ca unii oameni, ca cei care stau ,,de prosti``(fericiti cei saraci cu Duhul) cu noptile la un rand, ling niste oase.

,,in Sfanta Scriptura cuvantul “nebun” este atribuit la doua categorii de oameni:

- Bogatilor care nu impart cu Lazarii de langa ei (asa, bunaoara cum sunt Rockfellerii, Rotschilzii, Sorosii – care nu se mai satura de umflati ce sunt si tot mai vor ban nebuncit, furat, talharit)

- Celor care nu cred in Dumnezeu, celor care nu il recunosc pe Domnul Iisus Hristos ca fiind Mantuitorul;``

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lneEyfzyc04J:www.crestinortodox.ro/sfinti/viata-sfantului-dimitrie-nou-72958.html+Sfantul+Dimitrie+Basarabov&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&client=firefox-a

,,De indata se petrecura unele minuni: razboiul inceta, iar ciuma ce bantuia conteni. De atunci, avand in vedere si numeroasele minuni savarsite, el este cinstit ca protector al orasului si al intregii Romanii.``

p.s. 1.Draga Monique,dupa ce-am postat azi, am privit putin si pe cateva bloguri,
http://moniquephotography.blogspot.com/2010/10/bilant-de-toamna.html.
2.Nici eu nu sunt in nicio gasca :)

2 comentarii:

Monique spunea...

Multumesc !

Danca Danela spunea...

@Monique Cu placere!Si orice ,,multumesc sa-ti fie de folos sufletului``!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog