Translate

vineri, 29 octombrie 2010

De-as sti din lucrurile tale mici...


Dedic aceasta fotografie domnisoarei Luiza Stanca
http://luizastanca.blogspot.com/
Pe doamna profesor am remarcat-o usor.
Are gesturi tandre si nobile.
Din ochii verzi incadrati serafic de parul alb curg picaturi de lumina.
E maruntica si are maini albe ,neasemuit de frumoase.
Parca ar fi facute din paine si vrei sa le strangi usor si sa le mirosi.
L-a muncit pe parintele dumisale duhovnic,un preot tanar in care Harul lucreaza pe masura ravnei cu care urmeaza invataturile Domnului nostru Iisus Hristos, pana ce acesta a prins drag si s-a inscris la doctorat.
Vocatia unui dascal e pentru totdeauna.
E maruntica doamna profesor, poarta cercei mici, mici si haine bej si combinatii pastel.
Cauta sa salute ea prima pe cei deja cunoscuti sau pe cei noi veniti la Biserica.
Doua mari dorinte are : sa citeasca Scara si sa-i auda macar o data pe nepotii ei ca o striga : bunica, mamaie sau cumva.
Picii o striga modern, pe numele ei de botez.
Doamna profesor plange fara lacrimi.
Picii se joaca, alearga, se tavalesc in frunze, e o harjoana pe cinste.
S-a temut cand pe fiecare ochi al ei s-a intervenit medical pentru indepartarea opacitatii cristalinului, s-a temut ca-si va pierde vederea si nu se va mai putea hrani cu litere de toate felurile din carti, dar pentru toate a primit in schimb o bucurie.
Medicii , asistentele , infirmierele si colegele din salon au strigat-o : bunica in sus , bunica in jos (si dreapta -stanga, da)


Ce lucruri mici sunt lucrurile mari!

4 comentarii:

Christinne L spunea...

Va multumesc frumos!
Ma simt onorata sa primesc o asa dedicatie din partea unui om deosebit ca dumneavoastra.
O imagine ce reda un colt din natura pe care ne-a daruit-o Dumnezeu sa ne bucure sufletul si sa ne inalte spiritul, alaturi de atatea ganduri de iubire crestina...
Sa aveti ingerii aproape!

Danca Danela spunea...

Deo-sebit vine de la deo-dorant? :)

Noi oamenii suntem dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, ceea ce ne face sa ne deosebim de raul de pe pamant.Cat suntem cu fata catre Dumnezeu suntem in lumina lui, cat nu suntem cu toata fiinta catre Dumnezeu suntem intunecati.
Cat ne deosebim de intuneric , numai Dumnezeu stie, dar toata lumina fiintei o citim unii altora pe chip, in ochi.
Iti multumesc pentru speranta pe care o capat vazand ca ai aflat ,,Calea, Adevarul si Viata``.
Sfantul Tau Inger Pazitor sa nu planga niciodata!

Christinne L spunea...

Oamenii deosebiti daruiesc mereu.
Multumesc frumos pentru daruri!

Danca Danela spunea...

Copila , copila , intelighente si subtila...fii binecuvantata!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog