Translate

marți, 26 octombrie 2010

Unde o fi?

Lingurita se loveste inegal de peretii de portelan.Printre aburii de cafea si musetel, mierea intra ca degetele unei domnisoare intr-o manusa de catifea.
Unde o fi Sfantul Dimitrie izvoratorul de mir? Uneori Sfintele Moaste lipsesc din racla, se spune ca Sfantul Dimitrie pleaca pe mare.
Cand era om si cauta drumul catre sfintenie era si bogat material si un remarcabil intelectual al Tesalonicului.
Cand a fost nevoie , a renuntat la toate ale sale (averi si titluri ) si a marturisit credinta cea adevarata.
Prin moarte muceniceasca si-a dobandit sfintenia.
Diavolii fug de Sfinti, pentru ca sfintii au biruit lupta cu diavolul, iar noi cand ne rugam sfintilor primim si ajutorul Domnului prin puterea rugaciunii pe care acestia o intermediaza pentru noi si asa biruim si noi patimile noastre, patimile cu care ne lupta diavolul, lupta pe care Dumnezeu o ingaduie, caci numai in lupta neavand alt ajutor omenesc strigam catre Domnul nostru Iisus Hristos si catre Prea Sfanta Curata si Binecuvantata, Pururea Fecioara Maria si Maica Domnului nostru.
Beau cafea, patima mea.
De prea multa vreme beau atat de multa cafea.
O sa crap inainte de vreme.
Da, Dumnezeu stie si numarul perilor capului, asadar stie si cata vreme mi-a lasat sa ma curatesc de toate pacatele mele si ale neamului meu.
Iar eu beau cafea cu patima, imi imbolnavesc trupul si scurtez timpul, fac voia mea.
Vai mie, cata mandrie sa fac voia mea si nu Voia Domnului!
Mai vin aiuritii pamantului si vorbesc din gura ca din goarna sparta , ca reincarnare , ca ce sansa ...hai nu mai spuneti...si cand va veti infatisa la Judecata Domnului , cam sub ce forma v-ar placea sa fiti: de furnica, de lup sau de arici?Aiuritilor, lasati-ne cu smintelile voastre.Credinta Ortodoxa este mantuitoare, in ea este Adevarul.,,Eu sunt Calea , Adevarul si Viata``
Ii intind un banut omului de langa gard, imi spune o poveste cutremuratoare pe care nu o iau in seama imediat, dar care ma trezeste o ora mai tarziu.
Pe sotia lui lovita de o masina, care a disparut de la locul accidentului, au salvat-o cativa catei de pe strada, denumiti generic ,,vagabonzi``, eu i-as numi nevoitori, ca nimic nu poate fi mai rau pentru un catel decat lipsa unui stapan.
Fara acesti catei ar fi plecat si ea inainte de vreme, cum pleaca inainte de vreme oricine nu-si ingrijeste de trup si suflet, caci bolile trupului sunt neascultarile de Dumnezeu ale sufletului.
Cred ca mai mult s-a bucurat ca l-am ascultat decat de putinul banut intins adesea tuturor.Ca e la gard, la un colt, ori e vecinul de langa noi...ne-am pierdut capacitatea sa ne ascultam unii pe altii.E milostenia cea mai mare pe care o poti face atat celui mai bogat om din lume , care nu are ce sa-si mai poata dori material, dar care tot nu se simte multumit si nu stie de ce, cat si cersetorului care de cele mai multe ori, desi fara un acoperis deasupra capului e mai fericit decat oricare dintre noi.


Unde o fi Sfantul Dimitrie izvoratorul de mir?
Aici: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eqA3hFgXh_MJ:www.calendar-ortodox.ro/luna/octombrie/octombrie26.htm+Sfantul+Dimitrie+Izvoratorul+de+mir&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=roDedic aceasta fotografie aceleia sau aceluia care foloseste nicneimul ,,agony aunt``

4 comentarii:

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Cu adevărat grăita-i, în zi sfântă!

Marcel Eremia spunea...

Fiecare are păcatele lui. Ca orice om (normal)! :)

Danca Danela spunea...

Si cand te gandesti ca eticheta de om normal e bosorogeala curata:P!

Danca Danela spunea...

@Tora!Tora!Tora! Multumim Domnului ca ni se unesc rugaciunile!Fii binecuvantata! Multumesc pentru ...aparitie:)!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog