Translate

luni, 25 octombrie 2010

Lantul DEdicatiilorDaca Toamna te ajunge
Chiar cand tu erai plecat
E ca semn, sa stii ca-n ape
Frunzele-ti si-a aruncat

Ca o fata despeltita de culori prin miere trase

toamna calda , toamna lina
In suflet sa ti se lase

Dedic aceasta fotografie amicului si fratelui Catalin Fudulu.
www.catalinfudulu.blogspot.com
Sterge-o!

8 comentarii:

Carmenuta spunea...

Cât de frumoase primele rânduri şi ce ciudat se termină postarea Dvs... De ce şterge-o?

Marcel Eremia spunea...

Ce de surori are Cătălin ăsta... :)

Danca Danela spunea...

Cand faci o fotografie , ea poate fi pe placul tuturor sau doar al tau, dar de fiecare data se gaseste cineva care sa spuna ,, sterge-o`` insemnand astfel ca nu-i place deloc.
Uneori eu zic de atat de multe ori ,,sterge-o`` incat domnul despre care facui vorbire mai sus ma satirizeaza ...dar stiati asta demult.Poftim, acu mai e ceva ciudat?Zi ceva sau ...:) sterge-o!

Danca Danela spunea...

@Marcel Eremia Surorile sunt bune sub orice forma, verisoarele ridica probleme.

catalin fudulu spunea...

Dar pe cine am supărat?

Danca Danela spunea...

Balamuc! :)

catalin fudulu spunea...

Glumeşti!
A fost ars de Ţepeş...tare demult....

Danca Danela spunea...

Hm:) am o fotografie cu niste nori pe cer,in care se vede portretul domnitorului,ca sa va reamintesc...,, a fi roman inseamna a muri pentru tara ta, roman inseamna sfant`` (Parintele Iustin Parvusfintii sunt in vesnicie ...asadar daca a ars o data , poate sa arda si acum.

Dar explicati-ne caci nu stim toti istoria pe care o stiti dumnea-ta!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog