Translate

sâmbătă, 18 septembrie 2010

iubirea are o singura limba


O limba e formata din singur Cuvantul.
Graiul iubirii se pronunta prin inima.


M-am uitat in ochii ei ca printr-o panza de paianjen, era sau nu incapabila sa prinda insecte spre a le devora?
Copila din fata mea vorbea alta limba, poate si pe aceea in doar cateva cuvinte.Dar ochii nostri se afundau unii in ai celeilalte pana cand am crezut ca eu sunt ea.
Cred ca o cheama Ildiko,am zambit imperceptibil intrucat muzicalitatea silabelor imi ricoseaza in inima cateva amintiri dintr-un trecut care-mi apartine.
De parca silabele ar fi batut incetisor, cu puterea unui copil, intr-o usa masiva de lemn de stejar, cu ferecaturi pretioase.
Eu am intrebat-o in romaneste , intr-o limba pe care nu o cunoaste, iar ea a inteles ce am intrebat-o pentru ca ne priveam intens in ochi si intensitatea privirii oricarui om e legata de Adevar si de inima lui.
Cand zic Adevar desigur scriindu-l cu litera mare , ma refer la Dumnezeu.
Cand zic inima stiu ca in ea coboara mintea mea.
In mintea mea sunt adevarurile si neadevarurile in care traiesc.Neadevarurile sunt minciuni, inselari, mandrie, lauda, judecati...prostioare din astea omenesti(cine nu s-a trezit in casa sufletului cu ele, nepoftite?) de fapt pacatele grele ale omului cazut,
Ildiko e tare mititica spre a sti ce face mintea si inima oamenilor, dar in mintea ei e mintea parintilor si bunicilor ei si tuturor generatiilor ei, intocmai cum e si la mine si la oricine.

Ma uitam in ochii copilei si ma rusinam de toate neadevarurile mele.
Cine furase zambetul ei, cine eram eu ca sa ma strige pe numele ei?

4 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Şi câte Ildiko mai sunt în lumea asta...


Iar toţi ceilalţi sunt(em) nişte ... oameni.

Danca Danela spunea...

Da, fiecare cu masura incercarilor lui si cu dragostea ce-o castiga sau o pierde in urma lor.

Nu conteaza suferinta prin care treci , ci intensitatea cu care o simti.
Nu mai stiu cine a spus cuvintele acestea, un om care a devenit sfant si un scriitor...fara sa stie unul de celalalt.

catalin fudulu spunea...

Ieri am spus un Buna ziua! la cineva...
si mi s-a raspuns in alta limba!
Interesant, nu-i asa?

Danca Danela spunea...

Interesant, interesant, dar nu-mi spuneti nimic nou:) noua ne-a zis cineva foarte talentat in Piata George Enescu, eram multi, foarte multi si bucurosi de concert,ca la anul cand ne vom intalni facem zid si zicem in cor , tare , tare cu credinta :BUNA ZIUA in limba romana ...ca sa priceapa ,,tot poporul``

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog