Translate

luni, 13 septembrie 2010

de la cafeluta la must


Mai arunci un tricou, mai renunti la o manusa de dantela, in niciun caz nu pleci fara bocanci pentru trei sezoane, cercei, esarfe, rujuri, carti, stiloul , hartie de scris,o fusta si o esarfa cu care sa-ti acoperi capul cand intri intr-o biserica,o rochie feminina,fara epoleti,altele.Si gata, nici nu a inceput bine o vacanta ca s-a si terminat.Drumul catre casa devine prea scurt, devine regret abil.
Si ceva ca din senin te salveaza.O cafeluta!
Intre Buzau si Bucuresti pe E85 La Platani, un om talentat(apolitic) ne invita inauntru.
(parca-i vad si-i aud pe golani cum se intreaba intre ei ca sa aud eu ...,,talentat la ce``?)
In curand, intr-o saptamana pe langa plante verzi si bunatatea omeneasca , cafelutza si vorbe de spirit...va fiinta o mustarie.
Una eleganta, boema si satioasa...se lasa cu pastrama si alte distractii carnale.O fi si de porc,nu cunosc toate secretele planetei,de oaie au facut-o(cei care stiu aproape toate secretele planetei). Da, au facut pastrama de oaie.

Pentru vegetarieni, am mai spus...locul este amenajat cu plante verzi intrucat omul cu barba se ocupa cu arhitectura peisagista.

Nu , nu are fotografii frumoase, dar am citit ceva cu adevarat frumos, pe coloana din dreapta: http://www.hortiserv.ro/despre_noi.phpcum se ajunge la MUSTARIA Boema La Platani
aici harta : http://www.hortiserv.ro/contact.php

4 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

"talentat la ce?" :)

Danca Danela spunea...

Pai de ce nu va inhaitati cu ,,el`` sa vedeti ce-i poate mustaria?Apoi oti afla, ca sunteti foarte priceput sa dezlegati cuvinte incrucisate prin bloguri:)!

catalin fudulu spunea...

Dar rebusuri de păree aveţi?

Danca Danela spunea...

@catalin fudulu...parerea dumneavoastra conteaza!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog