Translate

miercuri, 21 aprilie 2010

Dau de carnet!



In fiecare clipa incep un alt drum.Fiecare cuvant e un pas, fiecare propozitie simpla e drumul cel mai scurt, fiecare fraza, drumul cel drept. Un drum nou.Continuarea celui dinainte, pregatirea celui ce urmeaza.
Ca si cum vine primavara dupa primavara.
In timpul unei primaveri se petrec toate celelalte anotimpuri.
Reinviu in fiecare cuvant, pornesc din afara mea, de unde m-am risipit, catre mine unde -L gasesc pe El.De acolo pot sa-L vad si-n afara mea,
Intocmai precum pilitura de fier se arunca la picioarele magnetului.
Cuvantul ca un magnet.Magnetul alb, transparent de Lumina.
Sunt atat de risipita in nimicuri incat orbecai mult, uneori si-o viata ca sa ma zaresc , sa ma apropii si sa raman in mine ( .. pe mine, mie reda-ma``- de Mihai Eminescu) in firea mea, cu Duhul Sfant in trupul de om.

Cuvintele Mântuitorului: Cine nu adună cu Mine, risipeste! Cine nu se va boteza în numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh, nu se va mântui! Hristos a spus "Eu sunt Cel ce sunt".

Asa e in masina timpului pamantesc, care timp, nu-i asa, parca nu mai pare o vesnicie, chiar daca m-am nascut ieri, poate si pentru ca se apropie vesnicia.
Test draiv: Masina C . Masina Credintei celei Adevarate.
In fiecare zi dau de permis ! E un permis de conducere categoria: C.
Il iau doar cei cu firea de copil... ,,a unora ca acelora este Imparatia Cerurilor``...categoria C, categoria copil.

Si asa cum se intampla in viata, cei care conduc o Masina C, pot rataci Calea cea dreapta,intocmai cum un conducator auto iese din autostrada intr-un drum de tara (nu pot da exemplu de autostrada :P ) si desi le-a fost daruita la nastere Masina C , a Crestin Ortodoxiei... observam cand stam la vreo bariera (atunci cand ne amintim sa-l strigam pe Dumnezeu )ca suntem : buni, rai si soferi.

8 comentarii:

Catalin spunea...

Un şofer este duplicitar: şi bun şi rău, depinde de trafic!, sau Dvs nu aţi claxonat niciodată mai nervos?

Danca Danela spunea...

Toti suntem buni, rai si soferi...dar la o bariera a vietii, cand dam de greu, strigam pe Dumnezeu...atunci intelegem cum e sa fii mai mult bun decat ,,bun , rau si sofer``... de aceea va zic, daca va mai enervati sa ziceti asa: ,, Doamne acesta din trafic , pentru pacatele mele m-a enervat, iarta-l pe el si iarta-ma si pe mine``


Ca daca nu-l iertati pe ala din trafic, daca nu sunteti macar politicos, vedeti nu cere nimeni imposibilul ... sa-l iubiti adica, daca nu ne infranam enervarile cerand ajutor la Dumnezeu, il pierdem pe Dumnezeu. Si fara Iubire ...raspundeti-mi , se poate trai?

Catalin spunea...

Şi unde vreţi să vă răspund?
Răspunsul să fie pozitiv, negativ, ambiguu??
Viaţa e ca Sarea-n bucate! - apropos de iubire...
Sunteţi mulţumită?

Danca Danela spunea...

Sa fie Dumnezeu multumit de ce vede in inima dumneavoastra si atunci voi afla si eu multumire candva cand voi pricepe raspunsul dumneavoastra.

Marcel Eremia spunea...

Succes in Conducerea masinii C. pe Calea cea dreapta.

Danca Danela spunea...

succes si dumneavoastra, va vad pe pista, e raliu, castiga nu cel care accelereaza cu viteza Luminii , ci acela la care e Lumina cat sa tina aprins un stop .

Mihaela Man spunea...

La răscruce de drumuri se vede cât de buni şoferi suntem la volanul credinţei...

Danca Danela spunea...

Mihaela, la orice drum avem nevoie si de un pachetel cu mancare...ca tot veni vorba de cele duhovnicesti, stii cum se face corect prescura? Eu inca nu am aflat !
Multumesc pentru vizita, dar mancam la tine:)!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog