Translate

miercuri, 14 aprilie 2010

un trandafir alb

Sfanta Impartasanie e o taina, o mare taina.
Am primit-o tarziu, am cautat-o tarziu, cale lunga , de o viata de la nasterea mea pana la ea.
Nu e o simpla doza de o lingurita in care oricine poate pune putin vin si o farama de paine.E o taina.O bucurie care nu seamana cu nimic din lume.O liniste si o taina si o bucurie nepamanteasca.
Sfanta Impartasanie este Trupul si Sangele Domnului, este foc!
Nu stiam aproape nimic despre Sfanta Impartasanie, asa ca mi-am luat sufletul usor si trupul ( casa sufletului) si dupa ce-am primit-o de la parintele meu duhovnic ( o comoara de om , o comoara de romanism, un marturisitor crestin ortodox )
mi-am ales sa ma plimb pe strazile cu nume de capitale.
In copacii din curtile caselor am auzit triluri fara de asemanare.
Mai inaintea oamenilor pe aici au locuit pasari .
Cand si-au facut casele, oamenii si-au ales locul dupa trilul pasarilor.
Anturajul formeaza caractere, nu-i asa?
M-am apropiat de zabrele sa vad mai bine scrisul marunt care anunta o expozitie de icoane ortodoxe.
Mi s-a parut o coincidenta ,dar pentru ca nu exista coincidente, mi-am zis ...e un dar , dupa ce-am primit Sfanta Impartasanie.
Un gardian a venit catre mine, cu intentia clara de a ma indeparta.,,Ce-ai nene cu mine, nu vezi ce bucuroasa sunt?`` mi-am zis in gand si ca sa nu ma tulbur ,Dumnezeu a facut sa observ, ca o mana dinauntru, din curte , printre zabrelele de fier forjat, imi intindea mie care eram afara , un trandafir alb, unul firav, de gradina, sfios ...
Astazi m-am dus iarasi la gardul cu zabrele negre din fier forjat, ca sa duc inapoi un trandafir alb...

Erau atatea flori...

Maica Domnului sa aiba grija de sufletele noastre si acum pentru ca si noi suspinam pentru ei , sa le aduca mangaiere inimilor, intarire si nadejde.

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace si plecarea lor dintre noi sa ridice poporul polonez din toate relele , vazute si nevazute.

http://vlad-mihai.blogspot.com/2010/04/ultimul-discurs-al-presedintelui.html

4 comentarii:

Marcel Eremia spunea...

Frumos şi de apreciat gândul Dvs. pentru cei aflaţi în suferinţă...

catalin fudulu spunea...

...trandafirul galben
...trandafirul roşu
...şi o taină neînţeleasă...

Ema spunea...

Dumnezeu sa-i odihnească în pace.
Incercat poporul acesta polonez... aproape incredibil ce s-antamplat ))

Danca Danela spunea...

@Marcel Eremia mi s-a parut frumos ca omul acela , din interiorul unei ambasade, mi-a intins un trandafir din curtea ambasadei ca sa repare ,,agresivitatea`` gardianului...cine n-ar vrea cumva sa rasplateasca un asemenea gest

@catalin fudulu o Taina...un Dar
@Adevarul iese la iveala, Dumnezeu nu doarme,numai sa nu cadem din credinta ...Doamne Ajuta!

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog