Translate

luni, 12 aprilie 2010

Despre o simpla intalnire din dragoste

http://pmircescu.blogspot.com/2010/04/o-dupa-amiaza-cu.html

,,Esti atat de femeie incat ma minunez – aproape ca imi vine sa iti multumesc... ``
,,Mi-e asa de teama sa nu te pierd... Asa de teama incat intind bratul catre tine, te iau de mana si te tin strans.
Asa cum as face daca am fi intr-un lift cu care am coborî cat mai adanc in noi.``


Ei se plimba intr-un ascensor, de-o viata.
(I-am cunoscut intamplator, isi zambisera din adolescenta si coborasera intr-o dupa amiaza sa ma salute, de pe marginea unui nor.)
Asta-mi aminteste ca-n copilarie cand locuiam intr-un bloc la etajul al 4 lea, ne adunam cu altii asemenea mie si o dupa amiaza intreaga ne dam cu ascensorul de la blocul turn, doar o dupa amiaza, ca dupa aceea se strica.
Intotdeauna o doamna cu ochii blanzi, niciodata aceeiasi, ne debloca , sa putem fugi inainte sa vina administratorul... unul ranchiunos, il poreclisem ,,berbecea`` sau poate chiar asa il chema, nu mai conteaza.
Doua zile era in reparatie , apoi reveneam cu sus liftu`-jos liftu!
Faceam cum ar veni, pregatirea pentru viitor, caci nu-i asa , toate intamplarile prezentului sunt salteaua viitorului.

Nu ne plictiseam in zilele libere, cand ascensorul era in revizie, daca era vremea cireselor, in curtea casei mosului cu cipilica tricotata doi ochi pe fata , doi ochi pe dos, in dungi tipatoare, se aninau de crengile copacelului si alte poame.
Asa ne zicea ursuzul de mos cu cipilica, cand sarea in papuci cu batul lui noduros , sa ne scuture odata cu ciresele.
Ce pacat ca nu avea o pereche de tenisi de Dragasani, ar fi avut o detenta mult mai buna.
Scrie parintele Cleopa (sau ce , credeati ca azi nu scriu nimic din cele duhovnicesti?)ca-n gradina Raiului , pe creanga unui copac se gasesc toate fructele pamantului.
De aceea cand mai vedeti copii in copaci,sau ii prindeti ca se dau cu liftu`,lasati-i sa se simta ca-n Rai!

4 comentarii:

catalin fudulu spunea...

Din lift au ajuns...pe o margine de nor...
Eu merg foarte rar cu liftul...ce păcat...

Danca Danela spunea...

Da, aveti dreptate si e bine ca va dati seama , ca mersul in adancul din dvs, v-ar face sa descoperiti cum functioneaza liftul constintei.

Anonim spunea...

Cum reusiti sa fiti atat de pamanteana si totusi atat de aproape de Dumnezeu?Eu ma mai impiedic,mai cad, ma ridic, merg mai departe,supar,deranjez..regret si plang...La dumneavoastra,totul e atat de firesc,de bland.Doar dragoste...

Danca Danela spunea...

Si ,,Eu ma mai impiedic,mai cad, ma ridic, merg mai departe,supar,deranjez..regret si plang``, dar plang cand nu ma vede nimeni si mai ales nu plang pe strada:)!
Dumnezeu e in tot ce ne inconjoara, in noi si in cei de langa noi...eu nu-mi dau seama ca sunt asa cum spuneti (si nici nu sunt asa, eu sunt olteanca, iute ca focul la manie), dar din toata inima va spun ca rugaciunea mintii face minuni nebanuite de noi ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!
Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, Pururea Fecioara Maria, roaga-te pentru noi!``

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog