Translate

vineri, 16 aprilie 2010

ajutor continuu pentru copilasii asezamantului crestin ortodox din Valea Plopului



De la Fundatia Arsenie Boca, am primit urmatoarele randuri:

Dragii noştri,


Mergem din nou la copiii din Valea Plopului/Valea Screzii pe data de 17 Aprilie 2010 (sâmbătă). Domnul Cristian Filip care merge acolo cam la două săptămâni, a discutat cu părintele Nicolae Tănase şi a aflat că este nevoie urgentă de următoarele lucruri:



1. Pampers pentru copii şi adulţi (în special pentru cei peste 20 de bătrâni care vieţuiesc acolo din mila lui Dumnezeu)
2. Detergent de vase
3. Detergent pentru parchet fără clor
4. Domestos
5. Detartrant
6. Cloramină lichidă pentru puţ
7. Hârtie iginenică
8. Şerveţele
9. Alimente de tot felul






Cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit să întocmim lista cu materialele de construcţii necesare pentru obiectivul pe care dorim să-l punem pe picioare în Valea Screzii, adică la comunitatea de copii îngrijiţi de părintele Nicolae Tănase. Clădirea la care dorim să ne implicăm este într-o stare de degradare, care se poate accentua cu trecerea timpului şi ar fi păcat să nu poată fi folosită în viitor deoarece este compusă din parter, etaj şi mansardă, cu o suprafaţă pe nivel de 220 metri pătraţi astfel că, ar putea adaposti destul de multe persoane. Pentru cei care aţi fost acolo este clădirea în care se depozitează iniţial ajutoarele şi aceeaşi în care aţi şi mâncat, fiind cea mai apropiată de biserica din ,,Tabăra” de la Valea Screzii.



Iată lista:



1. O.S.B. pentru exterior de 12 mm 70 placi
2. O.S.B. pentru interior de 12 mm 150 placi
3. Polistiren de 5 cm 420 metri pătraţi
4. Plasă polistiren pentru exterior 420 metri pătraţi
5. Adeziv pentru polistiren 60 de saci
6. Tinci pentru drişcuit 40 de saci
7. Vată minerală de 10 cm 900 metri pătraţi
8. Rigips - 12 mm 120 plăci
9. Rigips - 9 mm 140 plăci
10. Profil C.D. – 3 m 800 bucăţi
11. Profil U.V. – 3 m 300 bucăţi
12. Bride C.D. 2400 bucăţi
13. Autofiletante Φ4 – 3,5 2500 bucăţi
14. Dibluri polistiren 4000 bucăţi
15. Autofiletante – 3,5 16 cutii de 1000 bucăţi
16. Autoforante pentru profil 8 cutii de 1000 bucăţi
17. Rigips verde 30 bucăţi
18. Bandă rigips 20 role de 90 m
19. Super rigips 300 kg
20. C.T. 127 200 kg
21. Lavabil pentru exterior 10 găleţi de 15 kg
22. Lavabil pentru interior 15 găleţi de 15 kg



Mai sunt necesare pentru acest proiect parchet, faianţă, gresie, adezivi, ciment, cupru sau polipropilena şi fitinguri pentru instalaţii.



Având în vedere acest necesar, va rugăm să ne sprijiniţi cu oferte de la firme de constructii care sunt dispuse să doneze sau să vândă materialele, sub nivelul pieţei, cu mână de lucru, cu bani sau chiar cu materiale menţionate mai sus. Preferabil ar fi de data aceasta să oferiţi bani, deoarece ne-ar fi mult mai uşor să ne organizăm.

După ce vom avea mai multe oferte de preţ pentru materiale vă vom anunţa şi suma totală necesară pentru achiziţionarea acestora.

Totodată deschidem lista celor care doresc să se implice ca voluntari în lucrările care se vor desfăşura la obiectivul respectiv începând cu luna mai, probabil până în iulie, când speram să trăim cu toţi sentimentul datoriei împlinite.



Haideţi să ducem la capăt această lucrare, punând mână de la mână, pentru copilaşii de acolo!

Fie ca jertfa fiecăruia să fie răsplătită de Bunul Dumnezeu!



Cu prietenie şi consideraţie,



Irina Adriana Coşoveanu



Adresa: Str. Barbu Delavrancea Nr. 3, Et. 1, Ap. 2

Sector 1, Bucureşti

Telefon: 021.223.24.96; 0724.029.150

E-mail: birou@fundatiaarsenieboca.ro

Web: www.fundatiaarsenieboca.ro


Hristos a înviat!



„ Fariseul – dreptul, după părerea sa – osândea în cugetul său pe păcătoasă, nu păcatul. Iisus – Dreptul, după adevăr – iartă pe păcătoasă, pentru că se pocăia de păcatele sale. O ierta fiindcă singură îşi osândea păcatele sale.

Osândirea din ochii fariseului interzicea pocăinţa femeii. După fariseu, după punctul de vedere fariseic, nu există convertire. Poate că de aceea a lepădat Iisus dreptatea mioapă a fariseilor. Dar osândirea tot nu are îndreptare. Ricoşează în ea chiar şi tactica divină, căci fariseul osândea iertarea pe care o dădea Iisus femeii, adică Îl osândea pe Dumnezeu Însuşi, pentru că o ierta. Cine ştie, dacă nu la farisei s-a gândit Iisus când a zis că vor fi judecaţi cu judecata cu care judecă? Fariseul era solipsistul* (eroul) vremii sale, care se credea până şi criteriul lui Dumenzeu. Ce trufie groaznică găseşti în câte unii drepţi! Nu în zadar a zis Iisus că mai mare bucurie se face în cer pentru un păcătos care se întoarce, decât pentru 99 de drepţi. Nu în zadar se zice că cea mai primejduită este mântuirea sfântului. De aceea sfinţii adevăraţi sunt cei ce nu ştiu că sunt sfinţi, ci ţin morţiş că-s păcătoşi.”



*Solipsist – adept al concepţiei filozofice conform căreia singura realitate ar fi eul, conştiinţa individuală, întreaga lume exterioară existând numai în această conştiinţă.



Sursa: Părintele Arsenie Boca, Talanţii Împărăţiei, Editura Credinţa strămoşească, f.l., 2004

2 comentarii:

Ema spunea...

Ma bucur asa de tare ca am putut si eu sa ajut cu ceva copilasii. Am fost la sediul fundatiei dar la Valea Plopului, inca nu. Sper sa-mi ajute Dumnezeu sa ajung cat mai curand. Iti multumesc. Daca nu erai tu nu stiam de acesti copilasi. Sunt peste tot, asa e, dar si aici e nevoie de ajutor, atat cat putem.
Iti doresc o saptamana frumoasa !

Danca Danela spunea...

Ema, draga Ema, cat de bucuros e Dumnezeu cand ne ingrijim de bucuriile trimise de El pe pamant.Copiii asa mi se par mie, bucuria Lui Dumnezeu!

Cand intindem un ajutor in mana celui in nevoie, mana aceea e mana Lui Dumnezeu.Asadar iti dai tu seama ce va face Dumnezeu cu ,,banutul`` tau?

Am scris cu ghilimele pentru ca orice milostenie : suspin, rugaciune, bani, materiale de constructie, incercarea de a ajuta, orice Dumnezeu vede ca se petrece in inima noastra ca sa fim de ajutor este bogatie tot noua in CER.

Fii binecuvantata! Iti doresc sa ajungi la Valea Screzii sa-l vezi pe parintele Nicolae Tanase inconjurat de bucuriile Lui Dumnezeu.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!



Postări populare

Arhivă blog