Translate

miercuri, 3 iunie 2009Un vin bun, intr-un pahar cu picior, in mana unei tipese care batzie molcom dintr-o glezna, cand sta picior peste picior, este totuna cu un prieten

Asa gandea si ea, cand se hotari sa apropie paharul de buzele bosumflate , sa soarba vinul rosu si sec.
Nu mancase nimic, poate doar amarul despartirii, prea dulcele-amar al despartirii
Daca plange iar, in loc de lacrimi o sa-i curga boabe de vin rosu, sec...da, dar vor fi prins sufletul ei, in ele.
Si sunt fierbinti lacrimile.O situatie exceptionala in care vinul se innobileaza peste puterile lui.
Dadu sa soarba si de sinceritate in propria singuratate, zise:
- Noroc, norocul meu!


Cand vinul s-a terminat , tipesa da din colt in colt...pierduse si ultimul prieten.

In viata ei a aparut o carte.
In sfarsit un prieten adevarat,pentru ca oricat ar citi-o, va descoperi noi sensuri si ,,neintelesuri si mai mari``, pe cand vinul odata baut ...a disparut.

Si ce a citit in carte?
Ca Noroc vine de la Molok-moloch...asta e un zeu aruncat in vremurile trecute, alaturea cu `al cu coarne...grrrrrrrrrr...si uite asa tipesa noastra a renuntat la orice noroc si s-a apropiat de Dumnezeu.

2 comentarii:

ogarafgan spunea...

Of, ce superb ai scris!
Ce-as mai bea si io, da' n-am cu cine .... si sa dau noroc cu Norocul meu n-am cum! ca nu-l gasii niciodata! si singura nu e niciun farmec.
"ultimul prieten disparut" hmmm? ce ciudat!
prieten adevarat o carte?!
asa o fi!
of, ce superb ai scris!
cat ma bucur, ca am ochi sa pot citi aceasta carte! :)

Danca Danela spunea...

Iti multumesc pentru vizita,dar ce-ai facut sa fii asa frumoasa? Arati ca o pagina dintr-o carte groasa!Am deschis pagina cartii de azi ,scrisul e mare in relief cu vremurile ca parapastiile, sa citim cu voce tare inlauntrul nostr`:

Rugaciunea de Joi
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule si Cuvantul lui Dumnezeu Tatăl, care in ziua de astazi ai luat Cina cea de pe urmă, cu ucenicii Tăi, si cu mare umilinta ai spălat picioarele lor, si ale ucenicului care Te-a vandut! Apoi, luand paine si vin in mainile Tale Cele Sfinte si binecuvantandu-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut insusi Trupul si Singele Tău, cu care i-ai impărtăsit zicind: 'Luati, mancati si beti, că acestea sint Trupul si Sangele Meu, pentru ca să se ierte păcatele voastre.' Cela ce tot in ziua aceasta Te-ai inaltăt la cer si ai sezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să impărătesti impreună cu El in veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit.
Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre, ale tuturor, ale celor vii si ale celor răposati.
Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinti, ca să-mi plang, păcatele. Darul Tău cel curătitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele si să curatească inima si sufletul meu,ca asa cu vrednicie cu curătie si cu umilintă să mă impărtasesc cu Sfintele Tale Taine, acum si in timpul mortii mele, iar in ora despărtirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nici o frică, intrebare sau impiedicare să trec vămile văzduhului, intrind in mărirea Ta cea cerească, Ajută-mi, Doamne, ca să Te măresc in veci, să mă inchin Numelui Tău Celui Sfant. Amin.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog