Translate

luni, 15 iunie 2009

Povestea lui Limpezel


Am plantat un fir de apa
intr-o ceasca plina ochi

E limpede?

Din el a rasarit un firicel plapand
Mic si fara minte.

Limpezel,
a plonjat ca-ntr-o piscina
intr-o ceasca plina ochi
de zat


Nimeni nu-l va vrea, precis!
Pai arata-mi mie unul care vrea sa bea apa cu zat!
in loc de apa
ori in loc de cafea!

Si mai arata-mi unul care sa nu zica in timp ce vorbeste despre prietenie
,,totul pana la bani``

ca sa-l iubesc,
in taina..................................................................................................................................................................
aceasta fotografie nereusita este un exercitiu inspirat de tema fotografica gasita aici:
http://1.bp.blogspot.com/_bVfaW2EL9fE/SgHi9WyM21I/AAAAAAAAAE8/MszTNwS8udY/s1600-h/060509.jpg

2 comentarii:

ogarafgan spunea...

of, offff, prietenie, bani, niste cuvinte care-mi lipsesc, nu ca nu le-as vrea la mine in dictionar, dar nu ma vor ele!
si iubeste-ma in taina, macar tu, ca sunt reala si adevarata :(
si bate si la mine ceva in piept, desi e cam sfrijita, ca e seceta si lipsita de apa vietii!
frumoasa scriere, iarasi, deosebita! din toata sfrijita, un abraso! :)

Danca Danela spunea...

Ifrimoaso inimoaso,la ce scrii tu si la cum scrii tu si mai ales la ce imagini aduci vorbirii,inima dumitale nu e nici sfrijita si nici lipsita de apa vietii....acolo e o coada de d`ala negru si nerusinat care sadeste deznadejde si tristete.

La nastere primim in dar, prin Taina Sfantuli Botez, Duh Sfant.Cand constatam ca am pierdut dulceata copilariei din inima noastra, apoi sa stii ca am pierdut din Duhul Sfant pentru ca fara voia noastra , dar mai ales fara grija noastra ala nerusinat s-a poftit singur in inima noastra.

Cind ti-e greu la inimioara sa spui o rugaciune catre Duhul Sfant:

Imparate Ceresc , Mangaietorule , Duhul Adevarului, care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul Bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinaciunea si mantuieste-ne Bunule , sufletele noastre.

Rugaciune pentru neamul romanesc a parintelui Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos,
venim la Tine, Doamne,
cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti.
Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte.
Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor.
Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat.
Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii.
Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc.
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-i miluieste pe ei. Reunifica poporul Tau.
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta.
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.Reda poporului nostru pamantul care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisus Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive.
Auzi-ne Doamne intru indurarea Ta!
Nu intra Stapane la judecata cu robii tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare.
Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
Amin!Postări populare

Arhivă blog